Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar

Mer om Hydraulikutbildningar

Hydrauliska system kan delas in i två grupper hydrostatiska och hydrodynamiska. Hydrodynamiska system finns nästan alltid i växellådan på fordon, även om det finns vissa undantag. Hydrostatiska system bygger på två element: vätska och hårt tryck. Vätskan förs genom olika ledningar inom en maskin där trycket omvandlas till energi vilket driver processen.

Vad finns det för jobb inom hydraulik?

Hydraulik är ett synnerligen brett område och det är många yrken som förutsätter någon form av förkunskaper inom det. Flera ingenjörsjobb kräver att du har vissa kunskaper om hydraulik och hydrauliska system för att veta hur du ska räkna och planera de olika projekten.

Det finns många sorters maskinoperatörer, men det är inte ovanligt att ett stort antal av dessa maskiner drivs av hydraulisk teknik som operatören måste kunna sätta sig in i. Olika tekniker, som hissoperatörer och servicemän behöver ofta vara kunniga i hydraulik för att kunna utföra avancerade reparationer.

Vad får du med dig av en utbildning inom hydraulik?

Eftersom ämnet är så brett beror mycket på vilken utbildning eller kurs som du väljer. Det är till exempel ganska stor skillnad på en grundkurs inom hydraulik där du får lära dig grunderna, som vanliga begrepp och arbetsmetoder, hydraulvätskors egenskaper och hur du kopplar olika rör och ledningar. Jämfört mot en utbildning som är nischad mot felsökningar av hydrauliska system där du istället lär dig systemregleringar, felsökning och hur du generellt hanterar specifika system.

Här följer några av de vanligaste kunskaperna inom hydraulikutbildningar:

  • Praktisk användning av hydrauliska system.
  • Tryckkompensatorer, för- och efterkompenserade ventiler.
  • Drift och underhåll för system och maskiner.
  • Hydraulikens grunder.
  • Mätteknik, flöde och tryck.
  • Kontrollparametrar för tryck och flöde.
  • Hydrauliska system.

Rollen som underhållstekniker inom hydraulik

Underhållsteknikerns vardag innehåller flera olika arbetsmoment, något som också varierar ganska mycket beroende på vilken arbetsplats du arbetar på. En av de främsta arbetsuppgifterna för dig är att kunna undersöka komponenter och delar efter skador eller andra fel som kan påverka ett fordon eller eventuell driftgång. Du är också den som rutinmässigt felsöker och undersöker system och andra delar av driftgången.

Säkerhet är förstås en viktig del i ditt arbete. Det är därför nödvändigt att hela tiden vara uppdaterad med den senaste tekniken och reglerna. Arbetsplatser som jobbar med farligt gods eller på andra sätt innehar vissa risker ställer stora krav på din förmåga att säkerställa att dina kollegor kan jobba tryggt med utrustningen.

Hydraulikutbildning

För dig som vill lära dig det senaste inom hydraulisk teknik och hur man säkert och effektivt jobbar inom hydraulik. Tanken bakom de flesta utbildningarna är att öka din spetskompetens eller i fallet av en grundkurs uppdatera eller blir startskottet för en ny karriär. Bli bättre inom din yrkeskår genom att gå en kurs!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨