Visa utbildning.se som: Mobil
  • = Reportage kopplat till arrangören
Visar 1-26 av 26 träffar
 

Mer om Hydraulikutbildningar

Hydrauliska system kan delas in i två grupper hydrostatiska och hydrodynamiska. Hydrodynamiska system finns nästan alltid i växellådan på fordon, även om det finns vissa undantag. Hydrostatiska system bygger på två element: vätska och hårt tryck. Vätskan förs genom olika ledningar inom en maskin där trycket omvandlas till energi vilket driver processen.

Vad finns det för jobb inom hydraulik?

Hydraulik är ett synnerligen brett område och det är många yrken som förutsätter någon form av förkunskaper inom det. Flera ingenjörsjobb kräver att du har vissa kunskaper om hydraulik och hydrauliska system för att veta hur du ska räkna och planera de olika projekten.

Det finns många sorters maskinoperatörer, men det är inte ovanligt att ett stort antal av dessa maskiner drivs av hydraulisk teknik som operatören måste kunna sätta sig in i. Olika tekniker, som hissoperatörer och servicemän behöver ofta vara kunniga i hydraulik för att kunna utföra avancerade reparationer.

Vad får du med dig av en utbildning inom hydraulik?

Eftersom ämnet är så brett beror mycket på vilken utbildning eller kurs som du väljer. Det är till exempel ganska stor skillnad på en grundkurs inom hydraulik där du får lära dig grunderna, som vanliga begrepp och arbetsmetoder, hydraulvätskors egenskaper och hur du kopplar olika rör och ledningar. Jämfört mot en utbildning som är nischad mot felsökningar av hydrauliska system där du istället lär dig systemregleringar, felsökning och hur du generellt hanterar specifika system.

Här följer några av de vanligaste kunskaperna inom hydraulikutbildningar:

  • Praktisk användning av hydrauliska system.
  • Tryckkompensatorer, för- och efterkompenserade ventiler.
  • Drift och underhåll för system och maskiner.
  • Hydraulikens grunder.
  • Mätteknik, flöde och tryck.
  • Kontrollparametrar för tryck och flöde.
  • Hydrauliska system.

Rollen som underhållstekniker inom hydraulik

Underhållsteknikerns vardag innehåller flera olika arbetsmoment, något som också varierar ganska mycket beroende på vilken arbetsplats du arbetar på. En av de främsta arbetsuppgifterna för dig är att kunna undersöka komponenter och delar efter skador eller andra fel som kan påverka ett fordon eller eventuell driftgång. Du är också den som rutinmässigt felsöker och undersöker system och andra delar av driftgången.

Säkerhet är förstås en viktig del i ditt arbete. Det är därför nödvändigt att hela tiden vara uppdaterad med den senaste tekniken och reglerna. Arbetsplatser som jobbar med farligt gods eller på andra sätt innehar vissa risker ställer stora krav på din förmåga att säkerställa att dina kollegor kan jobba tryggt med utrustningen.

Hydraulikutbildning

För dig som vill lära dig det senaste inom hydraulisk teknik och hur man säkert och effektivt jobbar inom hydraulik. Tanken bakom de flesta utbildningarna är att öka din spetskompetens eller i fallet av en grundkurs uppdatera eller blir startskottet för en ny karriär. Bli bättre inom din yrkeskår genom att gå en kurs!

Så här går du vidare

Filtrera listan och välj passande utbildningar


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Favoriter

boka utbildning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Populära sökningar
Reportage
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Jobbar du med teknik?

STF har ett mycket stort kursutbud inom teknik. Vi anpassar oss efter marknaden och kan på så vis alltid ha ett aktuellt kursutbud.

Läs mer
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer