Visa utbildning.se som: Mobil

Behörighetsutbildning i ytmontering (FSD5117)

Swentech Utbildning AB
Kort om utbildningen
5 dagar
9 500 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Utbildning för behörighet till ytmontering (FSD5117)

Mjuklödare som är behöriga enligt FSD5115 kan vidareutbilda sig på denna tilläggskurs (behörighetsklass Y) med ytmonterade komponenter. Tilläggsbehörigheten FSD5117 omfattar ytmontering, reparation av ytmonterade komponenter samt teorigenomgång av de flesta produktionsstegen: lodpasta, schablontryck, ugnslödning, hetluft. Du tränar också på olika avlödningsmetoder samt på mikroskoplödning. Ett stort utbud av komponentkapslar används. Kompetensprov med sex olika moment och två teoriprover ingår. Godkänt provresultat ger behörighet under maximalt fyra år. Utbildningen är godkänd av FMV.

Målet med kursen är att ge kursdeltagaren en repetition i olika ytmonteringskomponenter och monterings- och lödtekniker. Detta för att upprätthålla kursdeltagarens kompetens att både utföra och bedöma lödningar med hänsyn tagen till kvalitet och driftssäkerhet. Vi använder kursmaterial av högsta kvalitet.

Förkunskapskrav: Giltig behörighet enligt FSD5115 och FSD5117 samt godkänd synundersökning enligt FSD5115 (ej äldre än tre månader gammal).


Målgrupp

Kursen är riktad till personer som idag har giltig behörighet enligt FSD5115 och FSD5117 och behöver förnya sin behörighet i ytmontering.

Relaterade utbildningar:

Behörighetskurs i mjuklödning

Förnyelsekurs i mjuklödning

Behörighetskurs i ytmontering

Kvalitetsbedömning av kretskort

Kretskortsreparation

Investering

9.300 kr per deltagare exkl. moms. (2012)

Examen, diplom m.m.

Efter godkända slutprov samt inlämnat, godkänt synintyg utfärdas ett behörighetsbevis som är giltigt i 4 år. Tidigare behörighetsbevis (FSD5115 och FSD5117) måste kunna presenteras om de inte är tagna hos oss.

Certifikat

FSD 5115 – certifikat för mjuklödning

FSD 5115

Utbildningsbevis för certifikat för mjuklödning utfärdas av Försvarets materialverk (FMV). Med mjuklödning menas lödning med tillsatsmaterial som sker i temperaturer under 450 grader C.

Läs mer om FSD 5115

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Behörighetsutbildning i ytmontering (FSD5117), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Swentech Utbildning AB

Swentech Utbildning AB

Swentech Utbildning AB

Välkommen till Swentech som är din långsiktiga kompetenspartner inom elektronik och förbindningsteknik. Vi erbjuder utbildning och konsultjänster/föreläsningar. Swentech är marknadsledande utbildningsleverantör inom förbindningsteknik och elektronik. Vi utbildar både svenska och utländska företag som hålls antingen i våra lokaler i Bromma...


Läs mer om Swentech Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Swentech Utbildning AB

Ekbacksvägen 22
168 69 Bromma

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Behörighetsutbildning i ytmontering (FSD5117)!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Alla recensioner för arrangören