Visa utbildning.se som: Mobil

Smörj- och rullagerteknik

Nercia Utbildning AB
Kort om utbildningen
Anpassad
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Smörj- och rullagerteknik – företagsanpassad


Utbildningen ger dig en grundläggande introduktion i ämnet smörj- och rullningslagerteknik. Rätt val av smörjmedel och korrekt hantering av rullningslager är en förutsättning för avbrottsfri produktion. Vi går igenom hur smörjning av rullningslager sker med olika smörjmedelstyper och beskriver smörjmedlets funktion i olika rullningslagerinbyggnader samt vikten av att välja lämpligt smörjmedel till rätt applikation. Dessutom går vi igenom de vanligaste rullningslagertyperna och deras användningsområden samt olika lagerbeteckningar. Metoder och verktyg för demontering respektive montering av lager presenteras. Kursen avslutas med en genomgång av olika typer av skador på rullningslager, hur de uppstår och deras effekter samt hur de kan undvikas genom förebyggande åtgärder.

Exempel på innehåll


Under dagarna går vi bl.a. igenom smörjmedel; historik, basoljor, tillverkning, tillsatsämnen och hantering. Rullningslager; typer och beteckningar samt deras användningsområden och handhavande vid montering respektive demontering av rullningslager.

  • Smörjmedel; historik, basoljor, tillverkning, tillsatsämnen och hantering.
  • Val av smörjmedelstyp; egenskaper samt funktion i rullningslagerinbyggnader.
  • Föroreningar i smörjsystem och effektiva reningsmetoder.
  • Rullningslager; typer och beteckningar samt deras användningsområden.
  • Handhavande vid montering respektive demontering av rullningslager.
  • Rullningslagerskador; grundorsaker, effekter och förebyggande åtgärder.

Företagsanpassad utbildning

Att sätta samman företagsanpassade utbildningar är en av våra främsta styrkor. Vi utgår från företagets nuläge och anpassar utbildningen för att uppnå önskat framtida läge.

Alla våra utbildningar kan kombineras och anpassas efter era behov och önskemål vad gäller tid, utbildningsform och studietakt etc. Välkommen att kontakta oss!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Smörj- och rullagerteknik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Nercia Utbildning AB

Nercia Utbildning AB

Nercia Utbildning

Nercia är ett privatägt utbildningsföretag som har mer än 25 år i branschen. Nercia kompetensutvecklar medarbetare från såväl företag som offentliga verksamheter inom områden som ledarskap, produktivitet/kvalitet, marknad/ekonomi, el/teknik och data. Metoden är i första hand att utveckla företagsanpassade utbildningsprogram i...


Läs mer om Nercia Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Nercia Utbildning AB

Grusgropsvägen 2
702 36 Örebro

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Smörj- och rullagerteknik!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 319 recensioner.
Alla recensioner för arrangören