Visa utbildning.se som: Mobil

Underhållstekniker

Nercia Utbildning AB
Kort om utbildningen
14 dagar
42 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-04 - Örebro
Öppen utbildning
   
Örebro

Kursbeskrivning

Rätt underhåll spar tid och pengar!

Det mest ekonomiska underhållet är det som görs i rätt tid och på rätt sätt. Enkelt i teorin, svårare i praktiken. Därför kan vår kurs för underhållstekniker vara en av era bästa investeringar.

Oplanerade produktionsstopp eller produktionsstörningar handlar sällan om otur. Det beror ofta på små eller stora missar i underhållet på grund av tidspress eller på att det med tiden skapats genvägar i underhållsarbetet.

Att kompetensutveckla era underhållstekniker är det mest effektiva sättet att skapa driftsäkra produktionsprocesser och långsiktig lönsamhet. Då ges lite, eller inget, utrymme för att drabbas av ”otur”.

Målgrupp

  • Underhållstekniker
  • Reparatörer
  • Mekaniker
  • Elektriker

Kursinnehåll

Grundläggande begrepp inom underhållstermonologi

Vi bryter ner driftsäkerhet som begrepp och lär oss att beräkna driftsäkerhet, tillgänglighet, anläggningsutnyttjande, kvalitetsutbyte och TAK (Tillgänglighet, Anläggningseffektivitet och Kvalitetsutbyte).

Innehåll: Grundläggande begrepp, underhållstermonologi, drift samt mål för underhållstekniker.

Förebyggande underhåll och inspektionsteknik

Vi går igenom hur man kartlägger utrustningens verkliga behov av förebyggande underhåll samt hur det standardiseras och registreras i ett underhållssystem.

Innehåll: Förebyggande underhåll, FU, och inspektionsteknik. Betydelsen av ett väl fungerande FU samt hur man arbetar från upplägg till genomförande av FU och inspektioner.

El och teknik

Deltagarna får kunskap om grundläggande begrepp och enklare formler som t ex. Ohms lag, serie- och parallellkoppling samt kunna utföra enklare mätningar och kopplingar. Deltagarna får också grundläggande kännedom om PLC, automation och olika komponenter.

Innehåll: Elteknik (ellära, el för mekaniker, PLC (basic), automation (basic) samt komponentkännedom.

Smörj- och rullningslagerteknik

I det här blocket ger vi en grundläggande introduktion i ämnet smörj- och rullningslagerteknik. Rätt val av smörjmedel och korrekt hantering av rullningslager är
en förutsättning för en produktion utan avbrott.

Innehåll: Tribologi, smörjning, rullager, kullager, kulskruvar, linjärstyrningar och maskinspindlar.

Pneumatik och hydraulik

Målet med utbildningen är att utveckla kunskaperna i pneumatik, där fokus ligger på att få insikt i pneumatiska systemets uppbyggnad, läsa pneumatiska scheman, göra enklare kopplingar, utföra service och underhåll samt enklare felsökning.

Innehåll: Pneumatik, hydraulik (symboler och verkning)

Ritningsläsning och mätteknik

Vi ger grundläggande kunskaper om hur man läser en ritning och tolkar informationen på den samt en övergripande bild av mätteknik. Deltagarna får också kännedom om i vilka standarder man kan söka mer information.

Innehåll: Maskinritningsläsning.

Reservdelsberedning, ABC klassificering och objektstruktur

Vi går igenom underhållsorganisationens ständiga utmaning att minimera olika former av väntan när underhållet ska utföras. I detta block går vi igenom hur vi hittar med objektstruktur och prioriterar med ABC-klassade utrustningar samt vad som är viktigt
att tänka på

Innehåll: Reservdelsinventering, ABC-klassificering.

Logisk felsökning, eskalerad felsökning och rotorsaksanalys – RCA

Vi går igenom hur man på olika sätt ringar in och
lokaliserar orsaken till problem.

Innehåll: Logisk felsökning och RCA, Root Cause Analysis.

Upplägg

Deltagarna i utbildningen har förstås också ett jobb att sköta. Därför har vi lagt upp utbildningen i korta och effektiva block under cirka fyra månader tid. Det ger även deltagarna möjlighet att, steg för steg, tillämpa sina nya kunskaper.

Tid & plats

Nercia utbildning i Örebro

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Underhållstekniker, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Kursdeltagare
(3)
Man hade kanske kunnat variera mellan praktiska övningar och ren fakta från standarden elsäkerhet.

Nercia Utbildning AB

Nercia Utbildning AB

Nercia Utbildning

Nercia är ett privatägt utbildningsföretag som har mer än 25 år i branschen. Nercia kompetensutvecklar medarbetare från såväl företag som offentliga verksamheter inom områden som ledarskap, produktivitet/kvalitet, marknad/ekonomi, el/teknik och data. Metoden är i första hand att utveckla företagsanpassade utbildningsprogram i...


Läs mer om Nercia Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Nercia Utbildning AB

Grusgropsvägen 2
702 36 Örebro

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 319 recensioner.
Alla recensioner för arrangören