Visa utbildning.se som: Mobil

Motiverande samtal

MI med Piret
Kort om utbildningen
3 dagar
3 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Börja redan idag! Priset gäller för 2 deltagare. - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Motiverande och engagerande samtal med tydlig agenda.

Denna kurs har sin teoretiska och praktiska grund i samtalsmetoden motivational interviewing, MI. Utbildningen ger dig kunskaper i en samtalsmetod som med framgång används i terapisamtal och för att hjälpa människor att genomföra positiva förändringar.

Genom att lära dig motiverande samtal och arbeta evidensbaserat kan du skapa förutsättningar till förändring och öka människornas livskvalitet.

Ett motiverande samtal kan ge goda resultat när du vill engagera människor i utvecklingsprocesser och förstärka deras egna drivkrafter. Framkallande av din samtalspartners tillit för inre resurser och egna förmågor blir början till en förändring. 

På denna kurs får du verktygen du behöver för att kunna lägga upp ett samtal så att din klient känner sig förstådd, stöttad och uppskattar ert samtal!

Är du intresserad av att jobba med människornas inre resurser och drivkrafter? 

 • Du kommer att få kunskaper i vad motiverande samtal är (och vad det inte är) och hur du kan förbättra din egen kommunikation med några universella metoder som fungerar lika bra alldeles oavsett vem du samtalar med
 • Du lär dig samtidigt att förstå och hantera motståndet som kan uppstå mot förändringar. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vägleder människor i arbete och vill ta första steget från att fundera till att lära sig att göra bra samtal.

Att bli mentor eller coach för någon som är ny i arbetslivet ger dig möjlighet att reflektera över dina egna erfarenheter och det som har fungerat bra för dig i arbetslivet. Kanske har du själv haft en bra mentor? Känner du att du skulle vilja utforska din och din samtalspartners motivation och utveckla era relationer genom större närvaro i kommunikationen?

OBS! Kursen kan med fördel göras i par!

Upplägg

Utbildningen ges som distanskurs med handledning.

Efter att du har registrerat dig på kursen får du tillgång till kursmaterialet och kan genomföra alla övningar under 60 dagar. Du behöver lägga ner 20 - 30 timmar studier på denna kurs. Instuderingsfrågor och uppgifter du kommer att arbeta med finns presenterade i Del 2 i utbildning

Kursinnehåll

Kostnadsfri inledning

 • Piret hälsar dig välkommen och berättar om MI
 • Värdet av feedback
 • Kurspresentationen

Del 1: Inspelade föreläsningar med bildspel

 • Introduktion till MI
 • Att förstå motivation
 • Tillämpning av MI
 • BÖRS
 • Quiz

Text

Mentorskap och coachning

Del 2: Övningsuppgifter och inlämningsuppgift med instruktioner

 • Etiska ställningstaganden
 • 4 processer
 • Samtalsfaser och ambivalens
 • Agenda
 • Att möta dissonans
 • Övningsuppgift, att svara på förändringsprat
 • Övningsuppgift, att utveckla diskrepans
 • Inlämningsuppgift, att ge strukturerad feedback med DIGEST
 • Handledning i samtalsmetoden BÖRS
 • Slutprovet är en samtalsuppgift och sker muntligt via Zoom 

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta med kartläggning av klientens utvecklingsbehov. Genom aktivt lyssnande kan du svara på klientens förändringsprat och leder din klient genom olika samtalsfaser. Du blir bekväm med att följa upp en förändringsprocess och kan ge strukturerad feedback. 

Metoden motiverande samtal gör det som händer i ett samtal synligt genom smart användning av begrepp och språket. Du kan efter genomförd kurs på ett strukturerat sätt ha samtal om samtal, vilket gör det lättare för dig att utveckla din samtalskompetens.

Erbjudande

Priset gäller för två deltagare.

Kursintyg

Elektroniskt intyg skickas till kursdeltagaren efter genomförd kurs.

Kursledare

Vår kursledare, Piret Sundberg, hjälper dig med alla frågor du har innan och under dina studier. Piret är erfaren pedagog, utbildad i metoden motiverande samtal och konsult i motiverande samtal och coachning. Idag arbetar hon som pedagog och utbildar vuxna i i trädgård, entreprenörskap och bokföring. Piret har erfarenhet av att arbeta med stödsamtal och med människor med funktionsnedsättningar. 

Kursledare Piret

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Motiverande samtal, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Admiro Performance, Daniel Olsson
Till en början var jag lite skeptisk till om detta verkligen fungerade då jag tidigare haft ganska svårt med att motivera människor på ett bra sätt, men nu är jag bara extremt tacksam för att jag fick möjligheten att investera i denna kurs då den har varit till väldigt stor nytta för mig och mitt coachningsföretag. Har kunnat använda konsten av ...
Visa mer
Birgitta Friberg. Konsult - Lösningsfokus i arbetslivet AB
Jag kan varmt rekommendera utbildningen ”Att motivera och engagera i samtal” Utbildningen ger en bra grund i MI, den ger en bra bild av vad MI är och ger deltagaren en möjlighet att prova på och utveckla sina samtal.

MI med Piret

Vår kursledare, Piret Sundberg, hjälper dig med alla frågor du har innan och under dina studier. Piret är erfaren pedagog, konsult i entreprenörskap och utbildad i metoden motiverande samtal och har flera års erfarenhet av coachning. Piret har även erfarenhet av att arbeta...


Läs mer om MI med Piret och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

MI med Piret


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Motiverande samtal från MI med Piret, fyll i dina uppgifter: