Visa utbildning.se som: Mobil

Elsäkerhet för belysning - IEC/EN 60598-1, ed 8

Intertek Academy
Kort om utbildningen
1 dag
6 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-09 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Läs Elsäkerhet för belysning - IEC/EN 60598-1, ed 8 på Intertek Academy

Lär dig förstå hur de grundläggande kraven fungerar och dess innebörd. Kunskapen om kunstruktionskraven minskar risken för dyra utvecklingsprojekt och och du kan snabbare nå ut med dina produkter på marknaden.

Alla företag som säljer produkter på den europeiska marknaden måste kunna påvisa att produkterna uppfyller tillämpliga EU-direktiv. Du som importör eller tillverkare av armaturer måste kunna påvisa att produkten uppfyller EU-kraven i; LVD, (Low voltage directive) , EMC (Electromagnetic Compatibility) och ErP (Ecodesign Directive). Armaturer som uppfyller standard EN 60598-1 och applicerbar produktstandard (del 2) förutses uppfylla kraven i LVD -direktiven.

Få av de armaturer som provas mot IEC/EN 60598-1 - standarden klarar sig utan anmärkning. På ett eller annat sätt möter produkten inte de lagstiftade kraven. Att upptäcka detta i slutet av utvecklingsprocessen kan bli ko
stsamt. För tillverkaren innebär det att produkten måste modifieras och konsekvensen kan bli försenat marknadstillträde, utebliven försäljning och kostnad för omkonstruktion av produkten.

Om utbildningen

Utbildningen behandlar kortfattat regelverket kring produktansvar och CE-märkning. Vi går igenom standarden och belyser viktiga konstruktions- och säkerhetskrav, vad de innebär och hur man gör för att säkerställa att produkten uppfyller kraven. Vi kommer bland annat att behandla Functional Safety, Skydd mot elchock, IP-klassning, Komponentutvärdering och Konstruktionskrav. Förutom själva standarden avhandlar vi kortfattat även EMC, ErP och förbjudna substanser (REACH, RoHS). 

Utbildningen bedrivs i huvudsak som föreläsning och varvas med konkreta exempel på hur man ska tolka och använda IEC/EN 60598-1.

Kursens mål

Ge kunskap om de grundläggande kraven och dess innebörd i armaturstandarden för  IEC/EN 60598-1. Kunskapen om konstriktionskrav hjälper dig att minska riskerna för dyra utveklingsprojekt och att snabbare få ut din produkt på marknaden.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

El- och elektronikkonstruktörer, utvecklingschefer, utvecklingschefer, kvalitetschefer, inköpare och andra som vill få grundläggande kunskap om standarden.

Förkunskaper

För att få ut så mycket som möjligt av utbildningen bör du ha läst igenom standarden och ha viss erfarenhet av konstruktions- och säkerhetskrav.  

Innehåll

Ur programmet:

  • Övergripande om standarder och CE-märkning
  • Tolkning och förklaring av delkraven i EN/IEC 60598-1
  • IP-klassning

Föreläsare/utbildningsledare

Viktor Rubin

Viktor har lång erfarenhet som både provningsingenjör och rådgivare inom belysning sedan 20 år tillbaka. Han arbetar idag som Technical Leader, Lighting Products, Intertek. Viktor har lång erfarenhet av produktsäkerhetsfrågor och deltar i tekniska kommittén TK34. 

Kursledare

Viktor Rubin. Viktor har lång erfarenhet som både provningsingenjör och rådgivare inom belysning sedan 20 år tillbaka. Han arbetar idag som Technical Leader, Lighting Products, Intertek. Viktor har lång erfarenhet av produktsäkerhetsfrågor och deltar i tekniska kommittén TK34. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Elsäkerhet för belysning - IEC/EN 60598-1, ed 8, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Intertek Academy

Intertek Academy ger dig verktygen för att kunna tyda regelverk och standarder, utveckla era processer och möta efterfrågan på bästa sätt. Vi erbjuder både öppna och företagsanpassade kurser, utifrån behov. Intertek Academy är en del av Intertek, som är ett av...


Läs mer om Intertek Academy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Intertek Academy

Torshamnsgatan 43
164 22 Kista

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Elsäkerhet för belysning - IEC/EN 60598-1, ed 8!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Elsäkerhet för belysning - IEC/EN 60598-1, ed 8 från Intertek Academy, fyll i dina uppgifter: