Visa utbildning.se som: Mobil

Rosenterapeut

HumaNova
Kort om utbildningen
2 år
Nästa tillfälle: Hösten och våren - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Utbildning till Rosenterapeut

Rosenmetoden är en kroppsbehandling som arbetar med lätt beröring för att bidra till såväl fysisk som mental och emotionell avspänning.

Metoden grundades av Marion Rosen och är väl etablerad runt om i världen, den används ofta för personlig utveckling och är en mild men kraftfull metod. Metoden ger möjlighet till ökad kontakt med ett mer autentiskt jag och stöder därmed förmågan att leva med integritet och klarhet.

Rosenmetoden använder mild beröring och samtal för att öka självmedvetenheten hos klienten. Rosenmetodens beröring är icke-manipulerande, icke-krävande och lyssnande. En utövare av Rosenmetod arbetar med och tittar på förändringar i spänningen och avkopplingen av klientens muskler och andningsmönster.

Genom denna unika metod kan man lära känna sig själv mer fullständigt och direkt. Den skickliga användningen av ord ökar resan inåt för att stödja klientens medvetenhet om sin inre process. Denna process aktiverar naturligt kroppens medfödda förmåga att återställa sig, vilket leder till ökad lätthet och mer utökad kapacitet i det dagliga livet.

Ett första steg för dig som är nyfiken är att prova på en introduktionskurs för din egen utveckling eller för att påbörja din egen resa till utövare av Rosenmetoden.

Kursinnehåll

Introduktionskurs (2 dagar) – för dig som vill ta första steget
Upplev en två dagars introduktionskurs för din egen skull eller som ett första steg för att bli Rosenterapeut. Under introduktionskursen får du möjlighet att både ge och få behandlingar tillsammans med andra kursdeltagare.  Under kursen får du en introduktion i Rosenmetoden och du får då ökad kunskap om kroppslig avspänning, känslor och känsloreglering, samt hur andningen påverkar spänning och avspänning.

Intensivkurs (6 dagar)
Intensivkurser i Rosenmetoden omfattar 6 dagar (3 dagar i rad, 1 dags uppehåll och sedan 3 dagar i rad) under samma vecka. Under intensivkursen lär du dig grunderna för att utvecklas till en professionell Rosenterapeut. Under dagarna varvas teori, dialog, kunskapsförmedling och praktiskt arbete i Rosenmetoden. Under dagarna praktiseras träning i beröring enligt Rosenmetoden med ämnen som närvaro, terapeutiskt förhållnings sätt, relationellt arbete med klienten, etik, samtal och terapeutisk kommunikation.

Intensivkursen kan tas för din egen skull eller som utbildningssteg för att bli certifierad Rosenterapeut. Dagarna leder ofta till ökad självinsikt, högre närvaro och kroppsmedvetenhet samt en känsla av lugn och stillhet.

Helgkurs (2 dagar)
Nästa helgkurs ges hösten 2019, datum kommer under mars månad.

Anatomi för Rosenelever
Nästa tillfälle ges hösten 2019, datum kommer under mars månad.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Rosenterapeut, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

HumaNova

HumaNova

HumaNova

På HumaNova har vi utbildningar både för dig som söker nya vägar i ditt yrkesliv och för dig som vill utvecklas som människa.  HumaNovas pedagogik bygger på ett öppet system utan dogmer. Vi arbetar upplevelsebaserat, vilket innebär att erfarenheter och...


Läs mer om HumaNova och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

HumaNova

Skeppsbron 32
111 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Rosenterapeut!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 7 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar