Sök utbildning

Certifierad ACT-terapeut

Längd
Egen takt
Pris
19 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Valfri start se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
Egen takt
Pris
19 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Valfri start se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Video

Kursbeskrivning

Certifierad ACT-terapeut

Bli Certifierad ACT-terapeut hos Expressa Utbildningscenter! 

1-årig Distansutbildning – flexibel studietakt (max 18 mån).

Utbildningen finns även som intensiv onlineutbildning.

Syfte och mål

Utbildningens syfte är att ge viktig kunskap och konkreta verktyg till dig som vill arbeta med att möta andra i hjälpande samtal med inslag av terapiformen ACT – Acceptance and Commitment Therapy. Grunden för att kunna bli en bra terapeut är god självkännedom och självmedvetenhet. Denna utbildning avser därför att med hjälp av personlig utveckling och ökad självkännedom ge blivande hjälpare nödvändig kunskap och konkreta verktyg för att kunna stötta andra att växa och klara av svårigheter genom personlig utveckling.

Innehåll:
•Ökad självkännedom, självmedvetenhet och personlig utveckling
•Ökad kunskap om vägar till förbättrad livsföring
•Förståelse för vikten av acceptans
•Förståelse för sin roll som samtalsterapeut
•Insikt om etik och tystnadslöfte
•Kunskap om webterapi och eget företagande
•Förmåga att hålla i professionella, rådgivande och svåra samtal
•Kunskap i grundläggande samtalsmetodik
•Insikt och kunskap om Mindfulness
•Kunskap om Positiv psykologi
•Utvecklats i rollen som god hjälpare och lyssnare
•Ökad kunskap om stress och sorg
•Praktiska färdigheter i arbetet som ACT-terapeut

Utbildningen har erhållit ackreditering från IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine), vilket bekräftar dess internationella erkännande och kvalitetsgranskning.

Förkunskapskrav

För att kunna genomföra och tillgodogöra sig utbildningen krävs mycket goda kunskaper i det svenska språket. Detta då litteratur och material är på avancerad språklig nivå och merparten delmoment examineras skriftligen.

Tillgång till dator och internetuppkoppling krävs, samt grundläggande datakunskaper.

Antagning, kurslitteratur och tillvägagångssätt

Efter köp har du direkt tillgång till kursen (för mer information om detta se våra Allmänna villkor). Studierna sker uteslutande på distans via plattformen Allectio. Som student behöver du ha ett personligt konto på allectio.se vilket du får genom att registrera dig.

Du får en handledare som följer dig genom hela din studietid. Kontakt med din handledare sker via plattformen och mejl

Expressa står för största delarna av materialet till utbildningen, men annan kurslitteratur behöver du som student införskaffa på egen hand. Information om bok återfinns längre fram.

Utbildningens upplägg och examination

Studierna bedrivs helt på distans och individuellt, vilket gör att du som student själv bestämmer studietakten. En maxtid finns dock inom vilken utbildningen måste vara slutförd, och detta är 18 månader efter kursstart.

Utbildningen består av så väl teoretiska som praktiska moment. De teoretiska delmomenten innebär att du läser anvisade textavsnitt ur böcker, ser föreläsningar eller tar del av annat material tillhörande utbildningen. Delmomenten redovisas genom skriftliga inlämningar och kunskapsfrågor.

När samtliga moment är genomförda och godkända får du ett utbildningsbevis från oss. För att bli godkänd krävs att du som student, genom kompletta skriftliga inlämningar och muntliga redovisningar, visar att du kan: redogöra för samt problematisera teorier och begrepp kopplade till utbildningens ämne, beskriva, jämföra och värdera olika förhållningssätt och arbetsmetoder samt självständigt reflektera över den yrkesroll utbildningen syftar till.

Den certifierade terapeuten

Det är viktigt att förstå vad en terapeut-titel innebär och vad man har för möjligheter efter utbildningen. Terapeuter som utbildas hos oss ska kunna agera som samtalsstöd och professionella hjälpare. Med hjälp av vald inriktning ska terapeuten kunna använda sig av delar ur metoder som exempelvis EFT, CFT och ACT. Det är viktigast för klienter som söker samtalsstöd att hitta rätt hjälp där förtroende och trygghet uppstår och där rätt stöd kan erbjudas. Den certifierade terapeuten tar emot psykiskt friska personer med behov av personlig utveckling. Att öppna egen samtalsmottagning eller använda sin kunskap inom ett existerande yrke är två fantastiska möjligheter efter en terapeututbildning hos Expressa. Det är av stor betydelse att som terapeut vara öppen med sin utbildningsgrad och erfarenhet inför sina klienter. Personlig lämplighet och personkemi är en stor faktor. För oss är det fundamentalt att man först förstår skillnaderna mellan olika yrkesroller för att sedan kunna välja rätt utbildning och bli nöjd med denna.

Pris:

För privatpersoner 19 900 kr inkl. moms.

För företag 19 900 kr exkl. moms.

Vill du skapa nätverk med andra studenter samt dela tips och råd?

Ta del av inspirerande länkar, exklusivt material och verktyg?

Marknadsföra din tjänst för att hitta framtida klienter?

Expressa erbjuder dig som student en unik plattform och mötesplats med många möjligheter. Tjänsten är helt gratis och till för våra studenter som i sin yrkesroll arbetar med viktiga och hjälpande samtal. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Valfri start

  • Onlineutbildning
  • Distans

Tid & plats

Valfri start

Kostnader

19900 kr

Större delen av materialet ingår

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad ACT-terapeut, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Expressa Utbildningscenter
Östra Hamngatan 17
41110 GÖTEBORG

Expressa Utbildningscenter Auktoriserat utbildningsföretag –

Expressa Utbildningscenter har funnits i 11 år och är till för dig som söker utbildningar på distans inom det beteendevetenskapliga och samhällsvetenskapliga fältet. Vi har 11 års erfarenhet av distansutbildningar, vi är bland de första privata aktörerna inom distans och...

Läs mer om Expressa Utbildningscenter och visa alla utbildningar.

Highlights