Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

AMA/MER Anläggning 20, fördjupningskurs projektering

EGA
Kort om utbildningen
1 dag
5 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-09-29 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
5 700 SEK
2022-09-29

Distans
5 700 SEK
2022-12-06

Stockholm
5 700 SEK
2022-11-09

Kursbeskrivning

Endagskurs

Att skriva förfrågningsunderlag, tekniska beskrivningar och mängdförteckningar kräver goda kunskaper i AMA Anläggning, MER, AMA AF och AB.

Beställare och projektörer måste kunna hitta i AMA, förstå hur den är upplagd och ha en ingående kännedom om de regler som gäller för tekniska beskrivningar som refererar till AMA och för mängdförteckningar enligt MER. Därutöver krävs insikt och kunskap om BSAB-strukturen, innebörden av texterna och hur mätregler tillämpas.

Med god kunskap om AMA och dess regelverk kan du förbättra de tekniska beskrivningarna och mängdförteckningarna. Det minskar risker i produktionen och det tjänar både du och din uppdragsgivare på.


Kursmål

Målet med kursen är att du ska lära dig att på ett rationellt sätt upprätta tekniska beskrivningar och mängdförteckningar av hög kvalitet. Kursen ger dig utökade kunskaper om den tekniska beskrivningens och mängdförtecknings roll och du får råd om hur du använder AMA, RA och MER, praktiskt och teoretiskt.


Kursinnehåll

  • Tekniska beskrivningens roll
  • Mängdförtecknings roll
  • Praktisk tillämpning av RA
  • Skrivregler, skrivsätt och terminologi
  • Fördjupning av pyramidregeln och företrädesregeln
  • Tillämpning av AMA-nytt
  • Produktionsresultat och BIM
  • Vanliga fel i teknisk beskrivning och mängdförteckning

I kursen varvar vi föreläsning med grupparbeten och diskussioner.


Förkunskaper

Du förutsätts ha grundläggande kunskap om AMA Anläggning och MER Anläggning motsvarande vår kurs AMA/MER Anläggning 20, grundkurs eller tidigare utbildningar i ämnet.


Övrig information

Du behöver ha tillgång till AMA Anläggning 20 och MER Anläggning 20, gärna digitalt under kursen. De ingår inte i kursavgiften. Kan beställas via Svensk Byggtjänst 08-457 10 00 eller på Svensk Byggtjänst bokhandel. Du kan även välja "prova på" AMA online i 14 dagar.

MålgruppFördjupningskurs för projektörer och beställare men passar även entreprenörer och leverantörer som vill få en fördjupad förståelse för hur AMA och MER används under projekteringen.

InvesteringI priset ingår kursdokumentation, digitalt kursintyg. Vid fysisk kurs bjuder vi på lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om AMA/MER Anläggning 20, fördjupningskurs projektering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Roger

EGA

EGA

Vi utbildar byggsverige inom Entreprenadjuridik, AMA, Kvalitet, Arbetsmiljö och Projektledning. Våra kursledare är yrkesverksamma och vet vad som gäller ute i verkligheten inom byggbranschen idag. De har även insikt i vad du behöver veta för att stå rustad inför framtiden....


Läs mer om EGA och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EGA

Kyrkogatan 16
826 32 Söderhamn

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 29 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen AMA/MER Anläggning 20, fördjupningskurs projektering från EGA, fyll i dina uppgifter: