Visa utbildning.se som: Mobil

Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs

EGA
Kort om utbildningen
1 dag
5 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-09-28 - Stockholm
Distans, Luleå, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
5 700 SEK
2022-10-06

Distans
5 700 SEK
2022-12-14

Stockholm
5 700 SEK
2022-09-28

Luleå
5 700 SEK
2022-11-09

Kursbeskrivning

Endagskurs

Är det fem år sedan du certifierade dig som KA? Då är det hög tid att förnya ditt certifikat! För att göra det, krävs att du har dokumenterad kunskap om det som förändrats inom bygglagstiftningen. Det har hänt mycket sedan nya PBL trädde i kraft 2011 och under kursen går vi igenom de ändringar som genomförts.


Kursmål

Kursen ger dig kunskap och vägledning i rollen som kontrollansvarig. Teori varvas med praktik och ger en god förberedelse för tentamen som du behöver genomföra. Godkänd tentamen ingår som en del i certifieringen till kontrollansvarig.


Kursinnehåll

Genomgång av förändringar som skett i gällande regelverk.


Förkunskaper

Inga specifika förkunskaper krävs för att gå kursen. Men för att bli certifierad kontrollansvarig krävs det att du har formell utbildning och erfarenhet av byggverksamhet, alternativt minst 10 års byggerfarenhet. Det är också krav på en godkänd tentamen och intyg om allmän lämplighet.

Tentamen och certifiering

Grundtentamen (4 timmar) eller förnyelsetentamen (2 timmar)
Om du har arbetat i väsentlig omfattning, 2 större eller tiotalet mindre projekt under de senaste 5 åren, kan du skriva en förnyelsetentamen. Frågorna fördelas på hela litteraturlistans innehåll, men med fokus på det viktigaste som ändrats sedan 2011. Stäm av med ditt certifieringsföretag om du kan skriva förnyelsetentamen. Certifieringsföretaget måste vara detsamma som när du gjorde grundtentamen.

Observera att kostnaden för tentamen samt certifiering inte ingår i kursavgiften. Vid de fysiska kurserna på plats i kurslokal beställer EGA tentan till dig och du skriver den på eftermiddagen direkt efter kursen. Vid de digitala kurserna har vi inget tentamenstillfälle utan du får själv kontakta ditt certifieringsföretag och bokar tenta hos dem. För båda gäller att RISE respektive Kiwa debiterar dig för själva tentamen.
Du ansöker sedan själv om certifiering hos RISE eller Kiwa. För mer information om tentamen, certifiering, litteraturlista, prisuppgift mm. Vänligen kontakta ditt certifieringsföretag direkt:
RISE
Kiwa

Lästips
Boverkets krav i BFS 2011:14 KA 4 och BFS 2015:2 KA 5 för att bli certifierad. 
Uppfyller du kraven för certifierad kontrollansvarig? Gör RISE självskattningstest.

MålgruppKursen vänder sig i första hand till tidigare kvalitetsansvariga, samt Kontrollansvariga med certifikat som snart löper ut.

InvesteringI priset ingår kursdokumentation, Lagtextens byggregler (PBL, PBF, BBR m.fl), övningsuppgifter, digitalt kursintyg. Vid fysisk kurs bjuder vi på lunch samt för- och eftermiddagsfika.Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

EGA

EGA

Vi utbildar byggsverige inom Entreprenadjuridik, AMA, Kvalitet, Arbetsmiljö och Projektledning. Våra kursledare är yrkesverksamma och vet vad som gäller ute i verkligheten inom byggbranschen idag. De har även insikt i vad du behöver veta för att stå rustad inför framtiden....


Läs mer om EGA och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EGA

Kyrkogatan 16
826 32 Söderhamn

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 29 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs från EGA, fyll i dina uppgifter: