Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs

EGA
Kort om utbildningen
1 dag
7 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-12-08 - Luleå
Luleå, Stockholm
Kommande starter
Luleå
7 500 SEK
2020-12-08

Kursbeskrivning

Endagskurs inklusive tentamen

Är det fem år sedan du certifierade dig som KA? Då är det hög tid att förnya ditt certifikat! För att göra det, krävs att du har dokumenterad kunskap om det som förändrats inom bygglagstiftningen. Det har hänt mycket sedan nya PBL trädde i kraft 2011 och under kursen går vi igenom de ändringar som genomförts.


Kursmål

Kursen ger dig kunskap och vägledning i rollen som kontrollansvarig. Teori varvas med praktik och avslutas med tentamen. Godkänd tentamen ingår som en del i certifieringen till kontrollansvarig.


Kursinnehåll

  • Genomgång av förändringar som skett i gällande regelverk.
  • Tentamen från valt certifieringsorgan. EGA samarbetar med RISE och Kiwa Sverige.


Förkunskaper

Inga specifika förkunskaper krävs för att gå kursen. Men för att bli certifierad kontrollansvarig krävs det att du har formell utbildning och erfarenhet av byggverksamhet, alternativt minst 10 års byggerfarenhet. Det är också krav på en godkänd tentamen och intyg om allmän lämplighet.

Tentamen

Grundprov (4 timmar) eller förnyelseprov (2 timmar)
Ett ordinarie tentamenstillfälle ingår i anslutning till kursen.

Om du har arbetat i väsentlig omfattning, 2 större eller tiotalet mindre projekt under de senaste 5 åren, kan du skriva ett förnyelseprov. Frågorna fördelas på hela litteraturlistans innehåll, men med fokus på det viktigaste som ändrats sedan 2011. Stäm av med ditt certifieringsorgan om du kan skriva förnyelseprov. Certifieringsorganet måste vara detsamma som när du gjorde grundprovet.

Certifiering
Certifiering ansöker du själv om hos RISE eller Kiwa Sverige och ingår inte i kursen. För mer information om certifiering, litteraturlista mm:
RISE
Kiwa Sverige

Lästips
Boverkets krav i BFS 2011:14 KA 4 och BFS 2015:2 KA 5 för att bli certifierad. 
Uppfyller du kraven för certifierad kontrollansvarig? Gör RISE självskattningstest.


Övrig information

Tag med aktuella utgåvor av standarderna SS-EN ISO 9001 och SS-EN ISO14001, AB 04, ABT 06 och ABS 18 till både kurs och tentamen då dessa inte ingår i kursen samt godkänd legitimation. Tentamensresultatet skickas ut direkt från respektive certifieringsorgan 2-4 veckor efter tentamen.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

MålgruppKursen vänder sig i första hand till tidigare kvalitetsansvariga, samt Kontrollansvariga med certifikat som snart löper ut.

InvesteringI priset ingår ett ordinarie tentamenstillfälle, kursdokumentation, Lagtextens byggregler (PBL, PBF, BBR m.fl), digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

EGA

EGA

EGA

Vi utbildar byggsverige inom Entreprenadjuridik, AMA, Kvalitet, Arbetsmiljö och Projektledning. Våra kursledare är yrkesverksamma och vet vad som gäller ute i verkligheten inom byggbranschen idag. De har även insikt i vad du behöver veta för att stå rustad inför framtiden....


Läs mer om EGA och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EGA

Kyrkogatan 16
826 32 Söderhamn

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs från EGA, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kontrollansvarig enligt PBL, uppdateringskurs!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar