Visa utbildning.se som: Mobil

Före bygga – Byggherrens roll för en säker arbetsmiljö

EGA
Kort om utbildningen
1 dag
5 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-04-14 - Distans
Distans
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
5 700 SEK
2021-04-14

Distans
5 700 SEK
2021-05-06

Kursbeskrivning

Endagskurs

Vill du stärka dig i din roll som byggherre och utveckla dina arbetssätt och de verktyg du har att arbeta med? Du kanske känner till dina ansvarsområden men känner dig mindre trygg i hur du kan förvalta ditt ansvar i praktiken? Ofta kanske du känner dig ganska ensam i rollen och saknar forum att bolla de utmaningar du ser med rollen?  I så fall är detta kursen för dig!

Utbildningen är framtagen av Håll Nollans medlemmar och syftar till att ge dig som deltagare ett ramverk för vad arbetet och ansvaret som byggherre innebär. Till stor del handlar det om att förebygga, innan vi börjar bygga. Genom delaktighet och engagemang kan du som byggherre fortsätta skapa förutsättningar för en säker arbetsmiljö genom hela projektprocessen.


Kursmål

Efter kursen skall du känna dig trygg i rollen som byggherre, det arbetsmiljöansvar som följer och stärkt av de verktygen du har för att skapa förutsättningar för en säkrare arbetsmiljö.


Kursinnehåll

I den här utbildningen får du lära dig mer om vad rollen som byggherre innebär och hur du redan i tidiga skeden kan skapa förutsättningar för en säkrare arbetsmiljö. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment och utgår till stor del utifrån Håll Nollans gemensamma arbetssätt för byggherrar. Under dagen går vi igenom gemensamma verktyg för riskhantering och hur du bör arbeta med dem projektgenomgående:

  • Arbetsmiljöplan
  • Projekttidplan
  • Arbetsplatsdisposition
  • Riskhantering
  • Byggmöten
  • Kravställning och uppföljning

Under dagen tillämpar vi verktygen i ett case och går även igenom och förtydligar byggherrens arbetsmiljöansvar utifrån lagstiftningen samt rollen i relation till BAS-P och BAS-U.


Förkunskaper

Du bör ha erfarenhet av byggprocessen och ha kännedom om din verksamhets ledningssystem. Det är även en fördel om du har gått BAS-P och BAS-U, grundkurs eller motsvarande.

Läs mer

  • Håll Nollans gemensamma arbetssätt för dig som är byggherre
  • Ditt företags ledningssystem
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) och roller BAS-P och BAS-U (Arbetsmiljöverket)

Denna kurs är framtagen av: Håll Nollan


Övrig information

Bifogar länk till läsanvisning - Håll Nollans gemensamma arbetssätt för byggherrar - inför kursen.
Läsanvisningen är en pdf på 7 sidor. Detta underlag speglar till stor del innehållet i utbildningen.
 
Till läsanvisningen: https://www.hallnollan.se/arbetssatt/gemensamma-arbetssatt-och-standarder/branschstandard-byggherre/hall-nollan-standard-for-byggherrar

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

MålgruppUtbildningen riktar sig till dig som byggherrens representant i rollen som exempelvis projektchef, projektledare, projektansvarig, projekteringsledare eller projektutvecklare.

InvesteringI priset ingår kursdokumentation, digitalt kursintyg. Vid fysisk kurs bjuder vi på lunch samt för- och eftermiddagsfika. Medlemmar i Håll Nollan och Byggherrarna får 20% rabatt. I anmälningsformuläret välj "Håll Nollan" alt. "Byggherrarna" under frågan -Har ditt företag ett samarbetsavtal med EGA? för att få er rabatt.Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Före bygga – Byggherrens roll för en säker arbetsmiljö, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

EGA

EGA

Vi utbildar byggsverige inom Entreprenadjuridik, AMA, Kvalitet, Arbetsmiljö och Projektledning. Våra kursledare är yrkesverksamma och vet vad som gäller ute i verkligheten inom byggbranschen idag. De har även insikt i vad du behöver veta för att stå rustad inför framtiden....


Läs mer om EGA och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EGA

Kyrkogatan 16
826 32 Söderhamn

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Före bygga – Byggherrens roll för en säker arbetsmiljö!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Före bygga – Byggherrens roll för en säker arbetsmiljö från EGA, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar