Underentreprenader

EGA, Rikstäckande
Längd
1 dag
Längd
1 dag
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Endagskurs om AB-U 07/ABT-U 07

Hur bör du som entreprenör eller beställare i ett projekt bevaka dina rättigheter och skyldigheter och hur kan du förebygga tvist? Detta är viktiga frågor att ha koll på för att i slutändan göra en bra affär.

Denna kurs kommer ta sikte på underentreprenörens perspektiv med fokus på entreprenadbranschens standardavtal för underentreprenörer – ABU-07 och ABT-U 07.

Kursen kommer ta upp de vanligaste fallgroparna för en underentreprenör ("UE") där kursansvariga kommer utgå från egna erfarenheter och domstolspraxis på området. Du som deltagare kommer få en aktiv roll i att tillsammans med föreläsaren reflektera och diskutera lösningar på vanliga frågeställningarna rörande underentreprenadskontrakt. Handfasta exempel utlovas också i samband med diskussionerna.


Kursmål

Kursen ger dig grundläggande kunskaper i AB-U 07 och ABT-U 07.


Kursinnehåll

Frågor som bland annat kommer att behandlas är:

  • Vad ska man tänka på vid ingående av avtal mellan entreprenör och UE?
  • Hur bör ett kontrakt mellan entreprenör och UE utformas vad avser uppdragets omfattning, särskilt då UE:s uppdrag bara omfattar en del av entreprenörens entreprenad?
  • Hur ser ansvarsfördelningen ut mellan entreprenören och UE?
  • Om det finns flera underentreprenörer i projektet, vem ska göra vad?
  • Behöver du som UE i anbudet reservera dig särskilt eller ska du räkna på allt?
  • Vad bör du tänka på för att få ut ersättning för ÄTA, väsentliga förändringar, hinder m.m.
  • Vad gäller vad avser ansvars- och garantitider?
  • Vad gäller skillnad mellan avsyning och slutbesiktning?
  • Hur ser möjligheten till slutlig betalning för UE ut om projektet drar ut på tiden? 

Detta och lite till hoppas vi kunna ge svar på genom denna kurs – genom sedvanlig föreläsning med insprängda frågor och problemställningar från verkliga projekt.


Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Syfte med utbildningen

Syftet med utbildningen är att kursdeltagare ska få kunskap om vanligt förekommande frågeställningar för underentreprenör i byggprojekt. Målet är att kursdeltagarna ska får grundläggande kunskap om gällande regler och konkreta tips om hur olika frågor för underentreprenörer kan regleras i kontraktet och kontraktshandlingarna – allt i syfte att undvika tvist.

Varför välja EGA?

Distansutbildningar

Du väljer startdatum

Kursledare med branschexpertis

Målgrupp



Utbildningen riktar sig främst till underentreprenörer och till beställare, d.v.s. till de som anlitar underentreprenörer och andra som i sina yrkesroller är involverade i upprättande och/eller tillämpning av kontrakt och förfrågningsunderlag och som vill få en genomgång av standardavtalen för underentreprenörer.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Underentreprenader, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
EGA
Kyrkogatan 16
826 32 Söderhamn

EGA - 35 år i kunskapens tjänst

Vi har utbildat sedan 1989 inom Entreprenadjuridik, AMA, Kvalitet, Arbetsmiljö och Projektledning. Våra kursledare är yrkesverksamma och vet vad som gäller ute i verkligheten inom byggbranschen idag. De har även insikt i vad du behöver veta för att stå rustad...

Läs mer om EGA och visa alla utbildningar.

Highlights