Visa utbildning.se som: Mobil

Värdeskapande underhåll

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
1 dag
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Många företag har ökat sin lönsamhet genom att först analysera underhållet och sedan styra underhållsåtgärderna utifrån hur kritiska de olika anläggningsdelarna är. 

Utifrån beslutsunderlaget som skapas vid underhållsanalysen kan man kraftsamla resurserna till de mest kritiska anläggningsdelarna och därmed öka driftsäkerheten. Resultatet blir färre stopp och störningar i driften, vilket ger ökad driftsäkerhet, högre anläggningseffektivitet, förbättrad leveranssäkerhet, ökad kvalitet etc. Alla dessa parametrar påverkar direkt eller indirekt företagets lönsamhet.

Detta är ett långsiktigt arbete som sker under en längre period, oftast flera år. Omfattningen beror på underhållsverksamhetens status. Arbetet utgår från de aktuella förutsätt­ningar som råder på ert företag och bör således ske på plats hos er. 

Utbildningens första del består av en analys av underhållet som ger en bild av statusen och vilka åtgärder som bör ske för att öka kostnadseffektiviteten. Under utbildningens andra del arbetar ni själva med riskanalys av anläggningen på olika nivåer. Detta ger beslutsunderlag för att skapa ett värdeskapande underhåll.

Kursinnehåll

  • Genomgång av underhållsverksamheten och en analys av resultatet, vilket ger en tydlig åtgärdsplan.

  • Utbildning i hur en kostnadseffektivt och värdeskapande underhåll kan skapas.

  • Workshop om de framgångsfaktorer och förutsättningar som krävs för att bygga en plattform inför implementering av ett värdeskapande underhåll.

  • Utbildning, stöd och coachning i samband med implementeringen av ett värdeskapande underhållet. Våra konsulter arbetar med utbildning och coachning av arbetsgrupperna.

Kursmål

Kursen ger dig förutsättningar för att kunna skapa ett värdeskapande underhåll och öka lönsamheten för företaget samtidigt som underhållskostnaden minskar.

Målgrupp

Alla som vill öka företagets lönsamhet genom att använda underhållet mer kostnadseffektivt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Värdeskapande underhåll, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Sandvik
(3)
Recenserad av: Sandvik
Sandvik
(4)
Recenserad av: Sandvik
Sandvik
(4)
Recenserad av: Sandvik

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Värdeskapande underhåll
Kursrecensioner
(3,9)
Baseras på 43 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3665 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer