Auktoriserad elinstallatör, AL - Lågspänning

Trainor, i Sverige
Längd
Egen takt
Pris
29 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande antagning se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
Egen takt
Pris
29 800 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande antagning se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Efter utbildningen till Auktoriserad elinstallatör har du rätt att själv utföra elinstallationer i alla typer av elanläggningar upp till 1000V. Du kan även starta ditt eget elföretag och utföra eltjänster. Utbildningen kallades tidigare Allmän behörighet.

Kursavgiften 29.800kr kan delas upp på 15 månader.
Vid anmälan faktureras 6000 kr och därefter 1587 kr i månaden vid 15 tillfällen (exkl. moms) Det utgår ingen ränta eller andra avgifter. Du har två år på dig att genomföra kursen. Möjlighet finns att mot en avgift på 30% av kursavgiften förlänga studietiden med ett år.

Enligt Elsäkerhetsverket ska följande fyra teoretiska kursdelar och praktiska moment ingå i en auktorisationsutbildning:

  • Regler och standarder – Du får lära dig vilka regler och standarder som finns inom elinstallationsområdet och hur du använder dem.
  • Elinstallationer i byggnader – Ledningsdimensionering av kraft och belysningskablar samt ”kontroll före idrifttagning”.
  • Anläggningar för produktion och överföring samt industriella anläggningar – Elproduktion och elöverföringssystemet från generator till förbrukare.
  • Elmaskiner – delkursen behandlar elmotorer med tillhörande drivsystem samt och transformatorer och du lär dig dimensionera utrustningen efter märkdata.
  • Praktisk laboration under en dag Vi genomför momenten som elsäkerhetsverket föreskriver, som Kontroll före idrifttagning med dokumentation med mera.

Det ingår en preparandkurs kostnadsfritt i din utbildning. Den frivilliga kursen ger dig bland annat möjlighet att repetera matematik genom förinspelade filmer. OBS! Vi har förinspelade avsnitt på samtliga kursdelar, exempelvis matematiken, som visar tydligt och överskådligt hur du räknar på olika uppgifter. Utbildningen genomförs i vårt dotterbolag Distansias lärportal.

Det är endast en obligatorisk praktikdag och den görs tillsammans i grupp när du är klar med teorin. Den dagen bestäms löpande med ett deltagarantal om minimum 8 st. Praktikdagen kan genomföras i Göteborg - Stockholm - Sundsvall och bestäms löpande i det upptagningsområde och nära stad där flest deltagare är klara samtidigt.

Du läser helt i din egen takt och normaltiden för att bli klar om du sätter av två kvällar i veckan, ligger på ca 5 månader för att bli auktoriserad elinstallatör. Maxtiden är två år inom den betalda kursavgiften.Tiden går sedan att förlänga ytterligare mot en avgift på 30% av kursavgiften.

Om du skulle bli sjuk pausar vi din utbildningstid vid uppvisande av giltigt läkarintyg, vi kan även pausa din eventuella delbetalning under en månad om du valt detta alternativ.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande antagning

  • Öppen utbildning
  • Sverige

Genomförande

Utbildningen bedrivs enligt ett flexibelt koncept. Det innebär att du som deltagare till största delen kommunicerar med våra lärare via vår utbildningsportal, telefon och email m.m. Teoriprov görs via din dator efter godkända inlämningsuppgifter.

Målsättning:

Utbildningen ger dig de teoretiska kunskaper som behövs för att du ska kunna bli Auktoriserad elinstallatör för lågspänning och få utföra och ansvara för elinstallationsarbeten upp till 1000V. Efter kursen ansöker du hos Elsäkerhetsverket som utfärdar din Auktorisation AL.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till elektriker som avser att arbeta som Elinstallatör för regelefterlevnad och till de som avser att utföra egna arbeten.

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen utfärdas ett intyg som visar att du uppfyller Elsäkerhetsverkets krav på den teoretiska delen som du behöver vid ansökan av Auktoriserad Elinstallatör, AL – Lågspänning. Om du vill söka fullständig auktorisation (A), som även inkluderar högspänning behöver du även göra vår kurs Auktoriserad Elinstallatör – Högspänning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Auktoriserad elinstallatör, AL - Lågspänning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 49 recensioner
Skriv en recension
4/5
Anonym
21 aug 2014
AB- Allmän Behörighet

Bra med diskussioner kring arbetsmetoder och utfall av div olyckstillbud.

5/5
Anonym
21 aug 2014
Allmän Behörighet

Recenserad av: Anonym

5/5
Anonym
21 aug 2014
Allmän Behörighet

Recenserad av: Anonym

Trainor
Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

Välkommen till Trainor!

Teknikutbildarna har bytt namn, nu heter vi Trainor. Trainor är marknadsledande inom e-learning och elsäkerhetsutbildningar. Med vår samlade erfarenhet av säkerhetsutbildningar i ryggen skapar vi engagerande webbkurser med ett verklighetsförankrat, realistiskt och animerat material. Det har gjort oss till en...

Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar.

Highlights