Begränsad auktorisation B

Trainor, i Sverige
Längd
Egen takt
Pris
24 500 SEK exkl. moms
Längd
Egen takt
Pris
24 500 SEK exkl. moms
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Elskåp

Som reparatör eller installatör av olika utrustningar har du behov av den teoretiska och praktiska kompetensen för Begränsad auktorisation B. Utbildningen kallades tidigare Begränsad behörighetBB1.

Kursavgiften 14.900kr kan delas upp på 12 månader. Vid anmälan faktureras 2.900kr och därefter 1000kr i månaden vid 12 tillfällen (exkl. moms) Det utgår ingen ränta eller andra avgifter. Du har två år på dig att genomföra kursen. Möjlighet finns att mot en avgift på 30% av kursavgiften förlänga studietiden med ett år.

Genomförande

Du läser helt i din egen takt och normaltiden för att bli klar om du sätter av två kvällar i veckan, ligger på ca 3 månader för att kunna söka Begränsad behörighet. Maxtiden är två år inom den betalda kursavgiften. Tiden går sedan att förlänga ytterligare mot en avgift på 30% av kursavgiften.

Om du skulle bli sjuk pausar vi din utbildningstid vid uppvisande av giltigt läkarintyg, vi kan även pausa din eventuella delbetalning under en månad om du valt det alternativet.

Utbildningen bedrivs enligt ett flexibelt koncept. Det innebär att du som deltagare till största delen kommunicerar med våra lärare via vår utbildningsportal, telefon och email med mera.
Teoriprov görs via din dator efter godkända inlämningsuppgifter.

Kursens innehåll

Begränsad auktorisation B ger dig färdigheter i att från ritnings- och schemaunderlag utföra de installationer som omfattas av behörigheten, samt att följa gällande säkerhetsföreskrifter. Kursen innehåller även föreskrifter, lagar och förordningar som gäller för elanläggningar, elektriska apparater, bruksföremål och ledningar samt ledningsburna störningar. Dessutom ges kunskaper i installation, felsökning och underhåll av elutrustningar samt miljökraven vid de elarbeten som omfattas av Begränsad auktorisation B.

Utbildningen fokuserar på Praktisk Ellära och Elkraftteknik. Dessutom ingår en obligatorisk praktikdag. Den görs tillsammans i grupp när du är klar med de teoretiska delarna. Praktikdagen kan genomföras i Göteborg, Sundsvall eller Stockholm och bestäms löpande i ditt upptagningsområde.

Vi har förinspelade filmer på samtliga kursdelar, till exempel på all matematik som visar hur du räknar på olika uppgifter. Efter varje avklarad teoridel gör du tentorna i lugn och ro hemma på din egen dator. Du bestämmer själv när du själv vill och kan

Förkunskapskrav

Praktisk erfarenhet från den typ av elinstallationsarbete som auktorisationen omfattar. Grundläggande kunskaper inom matematik och ellära.

Kontakta oss gärna för en genomgång av din bakgrund och förutsättningar för ett lyckat studieresultat mot målet att erhålla Begränsad auktorisation.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till fastighetstekniker, vitvaruinstallatörer, mekaniker, underhållspersonal, reparatörer och du som arbetar med el men inte har någon auktorisation.

Examen, diplom m.m.

Vid godkänt resultat på delprov och slutprov, utfärdas efter utbildningen ett intyg som visar att du uppfyller Elsäkerhetsverkets krav på den teoretiska delen som du behöver vid ansökan av Begränsad auktorisation. Du ansöker själv om auktorisation hos Elsäkerhetsverket. För att erhålla auktorisationen krävs dessutom två års allsidig praktik från elarbeten av de slag som behörigheten avser under en behörig elinstallatörs överinseende.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Begränsad auktorisation B, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Trainor
Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

Välkommen till Trainor!

Vi är marknadsledande inom eLearning och elsäkerhetsutbildningar. Med vår samlade erfarenhet av säkerhetsutbildningar i ryggen skapar vi engagerande webbkurser med ett verklighetsförankrat, realistiskt och animerat material. Det har gjort oss till en pålitlig partner för både svenska, nordiska och internationella...

Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar.

Highlights