SE HIT! 😀 Sista chansen att ansöka till SSE MBA-stipendiet 2024, värt 645 000 kr. Årets ansökan stänger fredag 2024-05-31.

Auktoriserad elinstallatör, A - Högspänning

Trainor, i Sundsvall (+1 orter)
Längd
8 veckor
Pris
15 300 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
8 veckor
Pris
15 300 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Från 15 300 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Auktoriserad elinstallatör, A – Högspänning går igenom de krav som ställs i Elsäkerhetsverkets föreskrifter ELSÄK-FS 2017:4. Utbildningen består av livesända föreläsningar, webbkurs med delprov och en dag med praktiska laborationer. Utbildningen pågår under 6 veckor. Allt material i utbildningen är digitalt och ingår.

Den 1 juli 2017 fick vi en ny Elsäkerhetslag vilken innebär att alla elinstallationsföretag måste ha minst en Auktoriserad Elinstallatör (tidigare Allmän behörighet) för regelefterlevnad inom sitt företag. Det blir också ett krav att ha ett egenkontrollprogram i verksamheten för att få arbeta med elinstallationsarbete. I de nya reglerna ges även möjlighet att tillgodoräkna praktiktid från konstruktionsarbete, felsökning med mera vid ansökan av auktorisation.

Du läser på distans

Utbildningen genomförs som en distansutbildning med en laborationsdag. De lärarledda föreläsningarna genomförs online via Teams. Varje vecka deltar du på 1,5 timme livesänd föreläsning. Den spelas in så att du kan ta del av innehållet i efterhand. Utbildningskonceptet bygger på kontinuerligt lärande och tät kontakt med våra utbildare. När du läser på distans finns våra utbildare tillgängliga för hjälp och stöd via telefon och e-post.

Webbkursen läser du på distans. Kursen avslutas med ett prov, du behöver bli godkänd för att erhålla utbildningsintyget.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 september, 2024

 • Distans med träffar
 • Sundsvall

Genomförande

Utbildningen genomförs mestadels från det egna hemmet eller kontoret. Utbildningen blandar livesända föreläsningar, text- och videobaserade webbkurser och praktiska laborationer i våra lokaler.

Pris:

14 000 exkl. moms

Målsättning:

Den här utbildningen ger dig behörighet att söka Auktorisation A.

Kursens innehåll

 • Ställverk
 • Kablage
 • Praktisk övning högspänning, studiebesök
 • Kompensering av kapacativa jordfelsströmmar
 • Direktjordade högspänningsanläggningar över 100 kV
 • Kontrollanläggningar

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till elektriker som avser att arbeta som Elinstallatör för regelefterlevnad och till de som avser att utföra egna arbeten.

Förkunskapskrav

Vår utbildning Auktoriserad Elinstallatör, AL - Lågspänning eller redan erhållen behörighet.

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen utfärdas ett intyg som visar att du uppfyller Elsäkerhetsverkets krav på den teoretiska delen som du behöver vid ansökan av Auktoriserad Elinstallatör, A – Högspänning.

Sök auktorisation

Den här utbildningen ger dig de teoretiska kunskaperna för att söka Auktorisation A. Kunskapskraven regleras i Elsäkerhetsverkets föreskrifter ELSÄK-FS 2017:4. För att uppfylla kravet på praktisk erfarenhet för Auktorisation A ska du ha arbetat med el i minst fyra år.

 • Du ska i minst ett år måste ha arbetat i ett elinstallationsföretag med elinstallationsarbeten på högspänningsanläggningar.
 • Du ska i minst ett år måste ha arbetat i ett elinstallationsföretag med elinstallationsarbeten på lågspänningsanläggningar.
 • Du har möjlighet att delvis (upp till max två år) tillgodoräkna dig annat arbete med el. Arbetet måste omfatta något av kunskapsområdena i bilaga 1 eller 2 i auktorisationsföreskrifterna (ELSÄK-FS 2017:4).

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Auktoriserad elinstallatör, A - Högspänning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Trainor
Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

Välkommen till Trainor!

Vi är marknadsledande inom eLearning och elsäkerhetsutbildningar. Med vår samlade erfarenhet av säkerhetsutbildningar i ryggen skapar vi engagerande webbkurser med ett verklighetsförankrat, realistiskt och animerat material. Det har gjort oss till en pålitlig partner för både svenska, nordiska och internationella...

Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar.

Highlights