ESA Vattenvägar

Trainor, i Sverige
Längd
1 dag
Pris
5 890 SEK exkl. moms
Längd
1 dag
Pris
5 890 SEK exkl. moms
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

ESA-V1 Vattenvägar ger de kunskaper som krävs för arbete i och intill kraftstationers och vattenmagasins vattenvägar eller på eller invid rörliga anläggningsdelar.

Kursen ingår i Energiföretagen Sveriges arbete för en säkrare arbetsplats, Wattityd. Utöver kursavgiften tillkommer därför en avgift på 995 kr per deltagare vilket även innefattar dokumentation och certifikathantering. Avgiften faktureras tillsammans med kursavgiften.

Enligt arbetsmiljölagen ska arbetsgivaren vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att arbetstagare utsätts för ohälsa eller olycksfall.

Innehavaren skall fastställa anvisningar för att förebygga skada om anläggningens beskaffenhet eller skötsel så kräver. Arbetsgivaren ska utfärda anvisningar så att arbete kan utföras på ett säkert sätt. VSA-Vattenkraftens säkerhetsanvisning är ett exempel på sådana anvisningar.

Under en lärarledd kursdag lär sig deltagaren att planera och genomföra kopplingar och andra driftåtgärder som krävs för att sådana arbeten ska kunna utföras på ett säkert sätt.

Genomförande

Kursen genomförs i våra lokaler eller på plats hos kunden. Kursen avslutas med ett skriftligt prov. Vid godkänt resultat ges certifikat som styrker kunskapen att få delta i arbete enligt ESA-metoden.

Målsättning:

Deltagaren ska kunna planera och arbeta i eller i anslutning till vattenvägar, samt anläggningsdelar i vattenkraftanläggningar. Deltagaren ska också ha kunskap om innehållet i publikation ESA Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar. Efter utbildningen ska deltagaren kunna tillämpa den teoretiska kunskapen från innehållet i ESA Vattenvägar i det praktiska dagliga arbetet.

Kursens innehåll

Under kursen går vi igenom följande moment:

  • Genomgång och tolkning av de regelverk som reglerar innehavarens respektive arbetsgivarens ansvar
  • Genomgång och tolkning av de regelverk som reglerar innehavarens respektive arbetsgivarens ansvar; Nya begrepp, arbetsmetoder och övriga metoder

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till underhållspersonal, tekniker hos eldistributörer, elinstallatörer som arbetar med distributionsanläggningar samt entreprenörer som utför arbete på vattenkraftstationer.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om ESA Vattenvägar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Trainor
Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

Välkommen till Trainor!

Teknikutbildarna har bytt namn, nu heter vi Trainor. Trainor är marknadsledande inom e-learning och elsäkerhetsutbildningar. Med vår samlade erfarenhet av säkerhetsutbildningar i ryggen skapar vi engagerande webbkurser med ett verklighetsförankrat, realistiskt och animerat material. Det har gjort oss till en...

Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar.

Highlights