Visa utbildning.se som: Mobil

Installationselektriker

Trainor
Kort om utbildningen
Distans

Kursbeskrivning

Gå mot en ljus framtid!

Nu har du möjliget att utbilda dig till elektriker hos oss.

Som installationselektriker drar du in ledningar och installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier. Det är ett rörligt arbete och du kan arbeta både på höga höjder och i trånga utrymmen.

På nybyggen lägger du ut rör som gjuts in i betongkonstruktionen, monterar in elcentraler där elströmmen ska tas emot och sätter upp kabelstegar och drar kablar. Senare under byggtiden drar du ledningar i rören, sätter upp strömbrytare och vägguttag och monterar upp belysning. Du drar också fram ström till fläktar, värmeanläggningar och belysning och ansluter kylskåp och spisar. Arbetar du med ombyggnad ingår att ta bort gamla ledningar. Till din hjälp i arbetet har du ritningar och scheman.

Endast ett certifikat, "Elektriker", kommer att utfärdas i och med de nya gemensamma branschkraven fr o m hösten 2007.

Målgrupp

Personer som vill vidareutbilda sig till installationselektriker. Har du tidigare läst något/några ämnen från El- och energiprogrammet så bör du kontakta ECY för en kostnadsfri validering så att du uppnår branschkraven för erhållande av certifikatet Elektriker.

Förkunskapskrav

Vuxenstuderande ska ha kunskaper motsvarande betyg godkänt (G) i Svenska A, Engelska A, Matematik A.

Upplägg

Våra elever läser ovanstående kurser som en distansutbildning. Det är 5 laborationsveckor, spritt över studieperioden som våra elever skall vara på plats i vår skolverksamhet. När träffarna för installationselektriker är inplanerade framgår av studieplaneringen.

Vi upprättar tillsammans med deltagaren en studieplan där varje delkurs planeras i detalj. Om företagsförlagda kurser ingår i studieplanen och deltagaren inte har kontakt med ett elföretag så kan vi vara behjälplig med detta.

De teoretiska ämnena som Elinstallation grund, Elkunskap och Säkerhetssystem skall du läsa samtidigt som du gör din praktik c:a 10 veckor ute på ett företag.

När du är klar med samtliga teoretiska ämnen och gjort din praktiktid så återstår 1 600 timmars lärlingstid (40 veckor) på ett branschanslutet företag, under tiden så har du lärlingslön.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Installationselektriker, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Trainor

Välkommen till Trainor!

Teknikutbildarna har bytt namn, nu heter vi Trainor. Trainor är marknadsledande inom e-learning och elsäkerhetsutbildningar. Med vår samlade erfarenhet av säkerhetsutbildningar i ryggen skapar vi engagerande webbkurser med ett verklighetsförankrat, realistiskt och animerat material. Det har gjort oss till en...


Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Trainor

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Installationselektriker!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Installationselektriker från Trainor, fyll i dina uppgifter: