Inga recensioner än

Pannoperatorsutbildning, kategori-3-4, webbkurs

Trainor, Distans
Längd
8 timmar
Pris
1 900 SEK exkl. moms
Längd
8 timmar
Pris
1 900 SEK exkl. moms
Från 1 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Är du pannoperatör och behöver förbereda dig för certifiering? Trainors förberedande utbildning ger förutsättningar för deltagaren att få de kunskaper som behövs för att klara certifieringsprovet. Utbildningen täcker alla pannor, kategori 3-4.

OBS! Arbetsmiljöverket har den 30 maj 2022 meddelat att kravet på personcertifiering ska börja gälla 1 december 2025 för pannor kategori 1-4. OBS: En framflyttning på tre år. Notera att kunskapskraven som beskrivs i AFS 2017:3 fortfarande gäller.

Målsättning:

Efter genomförd webbkurs och kunskapstest har du teoretiska kunskaper motsvarande kompetenskraven i AFS 2017:3 och är förberedd för certifieringstentamen för pannor kategori 3 eller 4.

Kursens innehåll

Enligt AFS 2017:3 ska arbetsgivaren tillse att minst en av de som deltar i övervakning av panna i klass A eller B ska vara personcertifierad pannoperatör. Den här webbkursen tar upp de delar som ingår i föreskrifterna och förbereder dig inför certifieringsprovet.

  • Värmelära – grundläggande principer, SI-enheter, ånga och vatten
  • Pannanläggningen – Panntyper, kringutrustning, komponenter
  • Säkerhet – Kontroll, övervakning, särskilda risker
  • Reglerteknik – Säkerhetskretsar, styrning, reglering
  • Kunskapstest

Förkunskapskrav

Minst 1 års erfarenhet av panndrift

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till erfarna yrkespersoner som arbetar med drift och underhåll av anläggningar för värmeproduktion som vill säkerställa kunskaper enligt kompetenskrav för certifieringen enligt AFS 2017:3 för kategori 3-4.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Pannoperatorsutbildning, kategori-3-4, webbkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Trainor
Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

Välkommen till Trainor!

Teknikutbildarna har bytt namn, nu heter vi Trainor. Trainor är marknadsledande inom e-learning och elsäkerhetsutbildningar. Med vår samlade erfarenhet av säkerhetsutbildningar i ryggen skapar vi engagerande webbkurser med ett verklighetsförankrat, realistiskt och animerat material. Det har gjort oss till en...

Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar.

Highlights