Slutna utrymmen, webbkurs

Trainor, Distans
Längd
4 timmar
Pris
1 980 SEK exkl. moms
Längd
4 timmar
Pris
1 980 SEK exkl. moms
Från 1 980 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Slutna utrymmen är en webbkurs som främjar säkerhetstänket vid arbete i de miljöerna. Utbildning genomförs i vår lärportal TU-academy och den går igenom regelverk, arbetsmetoder och exempel ur verkligen.

Slutna utrymmen kan vara tankar, silos eller reaktorer. Även schakt, grova rör och djupare gropar kan räknas som ett slutet utrymme. Olika uppdrag i slutna utrymmen, som till exempel att rengöra kärl från pålagringar kräver ett högt säkerhetstänk.

Det finns många risker med arbete i slutna miljöer. Det är ofta trångt och kan innebära fall från hög höjd. Det kan även finnas spår av farliga ämnen. Det är heller inte ovanligt att de som arbetar i slutna utrymmen möts av extrema temperaturer, buller och dålig sikt. Dessutom finns atmosfäriska risker som syrebrist och förhöjd koldioxidnivå.

Den här webbkursen går igenom riskerna i detalj och tar upp vilka lagar och regler som är viktiga att följa. Bland annat 1982:3 om ensamarbete och 2011:19 om kemiska arbetsmiljörisker. Kursen visar exempel på utrustning och hur ett räddningsuppdrag kan gå till. Webbkursen är gjord i samarbete medSafeExitsom beskriver några av de uppdrag som de varit inblandade i och tagit lärdom av.

Genomförande

Utbildningen genomförs online i vår lärportal. Den avslutas med ett kunskapstest och vid godkänt resultat får du ditt kursintyg.

Pris:

1700

Målsättning:

Efter genomförd kurs har du fått kunskaper om de krav på arbetssäkerhet som ställs vid uppdrag i slutna utrymmen.

Kursens innehåll

  • Begrepp och branscher
  • Lagar och regler
  • Arbetsutrustning och skyltar
  • Riskbedömning och riskanalys
  • Räddningsinsats

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs

Målgrupp

Kursen vänder sig främst till chefer/ledare, medarbetare, yrkesgrupper som gör arbete i slutna utrymmen tex svetsare, besiktningsmän, mekaniker, grävmaskinister. Utbildningen kan även användas som repetitionsutbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Slutna utrymmen, webbkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Trainor
Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

Välkommen till Trainor!

Teknikutbildarna har bytt namn, nu heter vi Trainor. Trainor är marknadsledande inom e-learning och elsäkerhetsutbildningar. Med vår samlade erfarenhet av säkerhetsutbildningar i ryggen skapar vi engagerande webbkurser med ett verklighetsförankrat, realistiskt och animerat material. Det har gjort oss till en...

Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar.

Highlights