Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Kontrollanläggningar 1 – Grundutbildning

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
2 dagar
13 500 SEK exkl. moms
   
Sundsvall

Kursbeskrivning

Kontrollanläggningar kräver en extremt hög tillförlitlighet för att fungera på ett korrekt sätt. Vad händer när det går fel – vilka blir konsekvenserna? Vid fel i elkraftsystemet måste i första hand personsäkerheten garanteras

En tillförlitlig kontrollanläggning innebär att säkerheten för människa och egendom är hög, samtidigt som driftsäkerheten inte äventyras på grund av risken för obefogade felbortkopplingar.

Ur ekonomisk synvinkel är det även viktigt att minimera skador på anläggningen och hålla en hög leveranssäkerhet. Den här utbildningen omfattar reläskyddens funktioner, egenskaper och användningsområden.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Ingenjörer och tekniker. Utbildningen ger kunskaper inom projektering, anskaffning, drift och underhåll av kontrollanläggningar i elnät eller kraftproducerande anläggningar

Genomförande

Utbildningen hålls i våra lokaler i Sundsvall

Målsättning:

Deltagarna ska erhålla en grundläggande förståelse av kontrollanläggningars funktionsegenskaper, konstruktion, underhåll och samspel med resterande system

Förkunskapskrav

Grundläggande kunskaper i elkraft

Kursinnehåll

  • Grundläggande egenskaper
  • Nätkrav – Fel och konsekvenser av elektriska fel
  • Mätegenskaper
  • Myndighetskrav
  • Transformatorskydd
  • Kondensatorbatteriskydd
  • Ställverksskydd

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kontrollanläggningar 1 – Grundutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kontrollanläggningar 1 – Grundutbildning!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3667 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer

Liknande utbildningar