Visa utbildning.se som: Mobil

Grundläggande arbetsmiljö med kontorsinriktning

Teknikutbildarna
Kort om utbildningen
2 dagar
9 800 SEK exkl. moms
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

För att skapa en god arbetsmiljö behövs kunskaper hos alla medarbetare på arbetsplatsen. Här får du grundläggande kunskaper om arbetsmiljön med fokus på kontor.

Detta är en grundläggande arbetsmiljökurs som behandlar många viktiga områden inom arbetsmiljö och anses vara en kravkurs för chefer. Det är en nödvändig grund att stå på för att starta, bevaka eller driva det systematiska arbetsmiljöarbetet vidare på din arbetsplats.

Du lär dig vad begrepp som systematiskt arbetsmiljöarbete och skyddsombudsstopp är för något. Vidare går vi igenom hur du kan söka efter lagar och regelverk samt behandlar ansvaret som chef och ansvarsfördelningen utifrån ett arbetsmiljöperspektiv. Du får även en djupare insikt om vad stress gör för din hälsa.

Kursmål 

Efter genomförd kurs har du fått ökad inblick och förståelse för ditt ansvar och din roll som ledare och chef inom begreppet arbetsmiljö samt en ökad förståelse för att samverka i arbetsmiljöfrågor.

Genomförande 

Kursen genomförs i våra lokaler eller på plats hos kund.

Målgrupp

Chefer på alla nivåer, skyddsombud, arbetsmiljöansvariga, EHS, byggarbetsmiljösamordnare, samordningsansvariga eller de som har ett intresse av arbetsmiljö.

Kursens innehåll

Kursmoment

Under kursen går vi igenom följande moment:

 • Vad gör en chef?
 • Varför arbetsmiljö - juridiskt, ekonomiskt och etniskt ansvar.
 • Vad är arbetsmiljö?
 • Arbetsmiljölagen och regelverket.
 • Chefens ansvar för arbetsmiljön.
 • Personligt ansvar.
 • Systematiskt arbetsmiljöarbete.
 • Delegering.
 • Straffansvar/rättsfall.
 • Grupparbete.
 • Psykosocial arbetsmiljö.

Förkunskapskrav

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Investering

Kontakta oss för pris

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande arbetsmiljö med kontorsinriktning , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Välkommen till Teknikutbildarna!

Teknikutbildarna är en av Sveriges främsta utbildare inom teknik. Via både lärarledd undervisning, e-learning och en kombination av dessa utbildar vi dig inom arbetsmiljö, el och teknik. Se våra ämnesområden nedan. Inom elområdet utbildar vi över 500 nya elektriker varje...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknikutbildarna

Heffners Allé 25
85633 Sundsvall

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundläggande arbetsmiljö med kontorsinriktning !

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3665 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer