Ekonomi för icke-ekonomer i privat sektor - Företagsanpassad utbildning

Confex, Rikstäckande
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Ekonomi för icke-ekonomer i privat sektor -
Företagsanpassad utbildning

Är ni flera medarbetare på företaget som behöver samma utbildning eller är ni i behov av en verksamhetsanpassad kurs?

Låt flera inom samma organisation ta del av kursen och bredda sin kompetens – Confex skräddarsyr kurser efter era behov!

Lär dig grunderna i ekonomi - snabbt, enkelt och effektivt
Har du en roll med visst ekonomiskt ansvar men saknar ekonomisk utbildning? Driver du projekt eller assisterar ekonomiavdelningen? Kanske du helt enkelt önskar att lära dig mer om ekonomi i privat sektor?

Lär dig att tolka och förstå ekonomiska rapporter och nyckeltal
”Ekonomi för icke-ekonomer” är en grundläggande utbildning för dig i privat sektor, där du får en övergripande bild av hur företagets ekonomiska system hänger samman och fungerar. Du får en förståelse för hur du använder de ekonomiska verktygen, så att du kan vara med och utveckla och skapa en långsiktig lönsamhet i din verksamhet. Genom att din kursledare varvar teori med praktiska övningar får du god insikt i hela ekonomiprocessen. Från vikten av att ta fram välgrundade beslutsunderlag i form av smarta kalkyler, till hur du kontrollerar kostnaderna och undviker kostsamma misstag genom effektivare budget- och prognosarbete. Du lär dig tolka och förstå ekonomiska rapporter och nyckeltal samt hur du kan diskutera och förmedla dina ekonomiska budskap till ledning och verksamhet.

Varför är det viktigt med en ekonomisk förståelse?
Alla medarbetare i en organisation berörs av och påverkar företagets ekonomi. Därför är det av stor vikt att man har en övergripande kunskap om ekonomi. Att lära sig ämnet på egen hand är både tidskrävande och svårt och risken är stor att företagets ekonomiska siffror blir utfört på ett olönsamt och inkorrekt sätt. Det är också svårt att föra fram sina ekonomiska budskap om man inte har termologin klart för sig.

Vi erbjuder - Sveriges bästa kursledare inom ekonomi
Våra kursledare Christina Arvesen, Christina Lemark och Göran Alvek är tre av Sveriges skickligaste och mest populära förläsare inom ekonomi. Över 6000 svenska arbetstagare har hittills deltagit på kursen och ger den i snitt 5,8 av 6 möjliga poäng i kursutvärderingarna. Deras förmåga att blanda teori med praktiska exempel, i kombination med det certifierade kursinnehållet, ger dig en stabil bas så du kan känna dig tryggare i din roll när du går tillbaka till din arbetsplats.

Vi är säkra på att du med denna kurs kommer att få den kompetensen du efterfrågat. Därför ger vi dig 100% nöjdhetsgaranti.

Kunskapsmål

  • Lär dig att förstå ekonomins viktigaste grunder och begrepp
  • Öka förståelsen för ekonomiska sammanhang i din verksamhet
  • Behärska ekonomiska termer och samband
  • Bli bättre på att tyda och förstå nyckeltal och ekonomiska rapporter
  • Få förståelsen för de ekonomiska verktygen hur du gör smarta kalkyler och effektiva budgetar
  • Lär dig hur du diskuterar och förmedlar ekonomiska budskap

Målgrupp

Denna kurs vänder sig till dig som vill få ökad förståelse för och kunskap i företagsekonomi, så att du kan fatta bättre beslut och ha en starkare position i ekonomiska diskussioner. 
Du arbetar idag som assistent, koordinator eller annan administrativ roll, projektledare, säljare, kommunikatör, tekniker, ingenjör eller annan specialistroll. Inga förkunskaper krävs.

Upplägg

Vår populära kurs Ekonomi för icke-ekonomer har hjälpt tusentals personer till en bättre och smartare ekonomisk vardag. Återkoppling från de kursdeltagare som har genomfört denna kurs är sammantaget att de har fått en helt ny inblick i och förståelse för hur ekonomi fungerar samt att den kunskap de fått under kursen hjälper dem att fatta bättre beslut, både på jobbet och i privatlivet.

Intensivt och lärorikt
Intensiv och lärorik kurs där du kommer att lära dig de viktigaste begreppen och principerna inom modern ekonomi samt få många användbara och praktiska verktyg som du kommer att ha god nytta av.

Du blir säkrare och tryggare
Under kursen kommer vår duktiga kursledare lotsa dig genom ett undervisningsupplägg där teoretisk kunskap visualiseras i praktiska uppgifter. Under kursens gång får du färdigheter såsom att tolka och tyda en årsredovisning, arbeta fram en budget samt hantera kontroll och uppföljning av ekonomiska beslut, för att nämna några. När du genomfört kursen, garanterar vi att du kommer att känna dig säkrare och tryggare i ekonomiska diskussioner och även bättre på att bedöma och utvärdera framtida konsekvenser av olika handlingsalternativ.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för icke-ekonomer i privat sektor - Företagsanpassad utbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Confex
Kronhusgatan 7
411 05 Göteborg

Skandinaviens ledande kursleverantör

Människor växer och presterar bättre genom kompetensutveckling. Därför arbetar vi aktivt varje dag med att vara en självklar partner för företag som önskar att sända sina anställda på kvalitetssäkrade, effektiva och verklighetsbaserade utbildningar. Sedan starten 1997 har vi utbildat över...

Läs mer om Confex och visa alla utbildningar.

Highlights