Projektledarutbildning

Adding Value Consulting AB
Kort om utbildningen
80 timmar
15 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Börja utbildningen när du vill - Distans
Onlineutbildning
Distans
Projektledare

Kursbeskrivning

Gå en projektledarutbildning på distans!

Efterfrågan på projektledare är stor oavsett vilken projektmetod som används - traditionella vattenfallsmetoder som mer Agila metoder som SCRUM och Lean. Den här utbildningen utvecklar förmågan att planera, leda och genomföra alla olika typer av projekt på ett effektivt sätt. 

Skicka en intresseanmälan och få första lektionen gratis

Utbilda dig med experter inom branschen

Utbildning har tagits fram i samarbete med kanske Sveriges mest erfarna experter inom projektledning -  författaren och föreläsaren Bo Tonnquist och utbildningsexperterna Carina Höyheim samt Kristina Vateman - med syfte att skapa Sveriges mest grundläggande och användbara projektledarutbildning. Kunskapen du erhåller i utbildningen är applicerbar oberoende av vilken standard, styrmodell, teori och metod som ditt företag eller organisation använder idag. 

Video

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till alla som funderar på en roll som projektledare eller som redan deltar i och leder projekt.  Utbildningen lämpar sig även för de som vill komplettera sin kompetens inom projektledning. Den är även ett utmärkt val för den som vill förbereda sig inför en certifiering då den stödjer internationella standarder.

Kursinnehåll

Efter genomförd utbildning kommer du få ökad kunskap om och även kunna praktisera: 

 • Projekt som arbetsform
 • Projektprocessen 
 • Roller i projektorganisationen
 • Initiera, analysera, planera och genomföra projekt 
 • Kartlägga och hantera intressenter
 • Kommunikation och möten
 • Hur effektiva team sätts samman och utvecklas
 • Gruppdynamik och ledarskap
 • Feedback och konflikthantering 
 • Riskanalys och ändringshantering
 • Budgetering och resursplanering
 • Agil projektledning

Upplägg

1 termin deltid/ 80 studietimmar. Du bestämmer själv din studietakt och hur du vill lägga upp dina studier som passar dig bäst. Studietiden kan variera från person till person men räkna med cirka 80 studietimmar för att slutföra de drygt 100 moment som utbildningen består av. Det finns inga hålltider eller deadlines så du kan enkelt kombinera dina studier med heltidsjobb eller föräldrarledighet. Utbildningen är även helt på distans och det finns inga starttider eller hålltider och kräver inga förkunskaper. Du kan även välja att delbetala kursavgiften om så önskas. All kurslitteratur ingår i avgiften.

Videoavsnitt varvas med teoristudier

Utbildningen sker online genom lärportalen Learnster där du finner alla 10 lektioner med 40 tillhörande videoavsnitt som sedan varvas med teoristudier, övningsuppgifter, instuderingsfrågor, och självskattningstester i form av Quiz. Videoavsnitten är tänkt som en röd tråd som leder dig genom alla tio lektionerna. Vill du göra lärandet lite roligare så kan du enkelt koppla på gamification. Videoavsnitten är tänkt som en röd tråd som leder dig genom alla tio lektionerna. Planera även in ordentligt med tid för att läsa kursboken, helst innan du tar del av videoavsnitten, övningar och instuderingsfrågorna i kursens övningsbok. 

Under utbildningen kommer du att få öva dig på olika projektsituationer som ger dig en god förståelse för rollen som projektledare och projekt som arbetsform. Du får också öva på att använda ett flertal projektmallar som du kan även använda i dina framtida projekt, som uppdragsbeskrivning, projektplan, riskanalys m.fl.

Samarbete med TrueCrt

I samarbete med TrueCrt så erhåller du även inte bara Sveriges utan hela världens modernaste och blockchain-säkrade diplom och certifikat. 100% säkra, verifierbara, moderna,  animerade och anpassade för delning i alla typer av social medier.

Investering

Betalning sker med kort eller mot faktura och det finns även möjlighet att dela upp betalningen på upp till 12 månader räntefritt eller upp till 24 månader (ränta tillkommer). Detta görs via vår partner SVEA ekonomi. 

Ångerrätt 14 dagar gäller. Företag kan välja att betala med kort eller mot faktura.

Kursledare

Bo Tonnquist

Bo Tonnquist är en av Sveriges mest erfarna författare och föreläsare inom projektledning. Bo är författaren bakom kurslitteraturen och kursupplägg till denna utbildning i projektledning. Under utbildningen delar Bo med sig av sina mest värdefulla erfarenheter och framtidsspaningar inom projektledning

Carina Höyheim

Carina är kursledare i denna utbildning. Carina en Sveriges främsta och mest erfarna utbildare inom projektledning med över 25 års utbildningserfarenhet, både privatpersoner, företag och offentliga organisationer. Carina är PMP-certifiering (Project Management for Professionals) från PMI (Project Management Institute), PRINCE2-certifiering och är även certifierad i PRINCE2 Agile samt MSP (Managing Successful Programmes).

Kristina Vateman

Kristina är tillsammans med Carina kursledare. Kristina har 30 års praktisk erfarenhet av olika typer av projektroller. Hon har planerat och genomfört olika typer av projekt inom IT & Telekom branschen i multiinternationella företag som exempelvis Ericsson.

Examen, diplom m.m.

Diplom efter genomförd utbildning. Diplomering ställer inga krav på inlämning av övningsuppgifter, instuderingsfrågor eller prov. Certifikat efter genomförd utbildning och godkänt arbetsprov. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledarutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 7 recensioner.

Linda

Jag har lärt mig en hel del, lett en del arbeten på vår fastighetsavdelning men kände att jag behövde få struktur och ordning och det har jag fått via er kurs!

Johan

Jag är väldigt nöjd med den här kursen överlag. Den har uppfyllt mina förväntningar och det var precis rätt kurs för mig och det jag sökte.

Ewa

Det var en bra utbildning, dock hade jag personligen lite svårt att styra mig själv så jag verkligen satte mig ner i god tid och så. Men utbildningen var bra, det var väl min studieovana som slog till.

Adding Value Consulting AB

Adding Value Consulting (AVC) är en ledande ATO (Accredited Training Organization). Vi har introducerat ett stort antal 'Best Practice'-metoder i Skandinavien. Vi är experter inom utbildning och certifiering. Under åren har AVC förvärvat omfattande kunskap om olika ledningsmetoder, relevant praxis...


Läs mer om Adding Value Consulting AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Adding Value Consulting AB

Embassy House, Box 24243
Linnégatan 89C
104 51 Stockholm

Tel: 08-662 15 89
Fax 08 661 52 10

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 149 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Projektledarutbildning från Adding Value Consulting AB, fyll i dina uppgifter:

Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer