Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås
Filter & Sortering
Rensa
Sortera efter betygNärmsta startdatumPris (lägst → högst)Pris (högst → lägst)Längd (kort → lång)Längd (lång → kort)
Ämne
Plats
Pris, datum & längd
Utbildningsform
Fler filter
Alla ämnenAlla platserAllaAllaVisa fler filter
Välj ett ämneSök kategori
AdministrationArbetsmiljöBrandskyddBygg & AnläggningCoachingEkonomiFastighetFöreläsareFörsäljningHRHotell & turismHälsaHållbarhetIT & Microsoft OfficeIT AvanceradInköpInredningJuridikKommunikationKundserviceKvalitet & LedningssystemLedarskapLogistikMBAOrganisation / verksamhetPedagogikPersonlig effektivitetPersonlig utvecklingPresentationsteknikProjektledningSeminariumSkönhetSpråkStatistikSäkerhetTeknikTransport & fordonUppdragsutbildningVårdWebbdesign & Layout
Välj en platsVisa alla platser
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Filtrera på pris, startdatum och längd
Välj prisintervall
När vill du gå utbildningen?
Hur lång ska utbildningen vara?
Visa alla1 Dag eller mindre2-3 Dagar7+ Veckor
Utbildningsform
Välj en utbildningsform
Visa allaOnlineutbildningKorta YH-utbildningarUppdragsutbildningDistans med träffarÖppen utbildningFöretagsanpassad utbildning
Specificera din sökning
Välj Certifiering
ArbetsmiljöBrandskyddByggCoachingLivsmedelMiljö / kvalitet / internrevisionOnlinemarknadsföringProjektledningSäkerhetTeknikVård

Visar 1-10 av 141 träffar
1 15
Annonser

Populära ämnen

Mer om Uppdragsutbildningar

Uppdragsutbildning – vad är det?

Enligt förordning  (2002:760) om uppdragsutbildning ges en uppdragsutbildning vid universitet och högskolor. Högskoleverket har nyligen utfärdat föreskrifter om uppdragsutbildning (HSVFS 2003:3).

En uppdragsutbildning är en form av utbildning som enbart riktar sig åt anställda. En privatperson kan inte själv köpa en kursplats utan detta sker genom arbetsgivaren. Då utbildningen endast sker för företag, organisationer eller myndigheter så måste uppdragsgivaren vara en juridisk person. Som privatperson kan du med andra ord inte beställa en uppdragsutbildning.

Uppdragsgivaren och utbildningsföretag kommer tillsammans överens om när och var utbildningen ska ske. Som uppdragsgivare har man också möjlighet att påverka var utbildningen ska hållas. Det går även att påverka hur utbildningen ska ske, om det är i form av ett eller en serie av seminarier, workshops eller föreläsningar etc. Det vanliga är att arbetsgivaren kontaktar uppdragsutbildaren och går igenom de krav samt behov som finns och får sen ett kostnadsförslag för upplägget.

Vad är det för skillnad på uppdragsutbildning och personalutbildning?

Det är ingen skillnad på de olika begreppen, men uppdragsutbildning är det namn som nämns i lagstiftningen. Inom olika branscher kan det dock heta fortbildning, kompetensutveckling, personalutbildning, verksamhetsutveckling etc. 

Vem kan beställa /köpa en uppdragsutbildning från högskolan?

En arbetsgivare – en juridisk person – kan köpa uppdragsutbildning för sin personal. Utbildningen ska ha betydelse för deltagarens arbete hos arbetsgivaren.

Stat, landsting och kommun kan också köpa uppdragsutbildning av högskolan av arbetsmarknadsskäl eller biståndspolitiska skäl. Även utländska arbetsgivare och offentliga myndigheter kan köpa uppdragsutbildning från svenska högskolor och universitet.