AI for Executives

Längd
6 dagar
Pris
67 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Längd
6 dagar
Pris
67 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

logotyper från stockholms-, Uppsala-, och Göteborgs universitet samt AI Sweden

Ta kontroll över den strategiska AI-resan i din organisation i dag!

Programmet AI for Executives – ett unikt samarbete mellan tre av Sveriges största universitet och AI Sweden, det svenska nationella centret för tillämpad artificiell intelligens.

AI är för många organisationer en strategisk nödvändighet och kräver ett starkt engagemang från ledningen.

Målet med programmet är att öka förståelsen för AI, och utrusta beslutsfattare med den kunskap de behöver för att arbeta strategiskt med AI – och leda sina organisationer i införandet av AI under de kommande åren.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

13 februari, 2024

  • Uppdragsutbildning
  • Uppsala

Målgrupp

Programmet är riktat till högre chefer som saknar det tekniska kunnandet. Deltagarna kommer att få kunskap, expertinsikter och praktiska tillvägagångssätt för att börja leda transformationen eller implementeringen av AI i sina organisationer och branscher.

Programmets genomförande i Uppsala lämpar sig särskilt väl för chefer i statlig, kommunal/regional verksamhet samt för civilsamhället.

Kursinnehåll

AI for Executivesär ett sex dagars program för ledare som har tagits fram av uppdragsutbildningsverksamheterna vid tre av Sveriges största universitet, i samarbete med experter på tillämpad digital transformation vid AI Sweden. 

Expertföreläsare med bakgrunder inom näringsliv, akademi och politik ger dig en utförlig översikt över viktiga strategiska beslut vid implementering av AI-projekt i din organisation. Utöver de uppenbara tillfällena till lärande och nätverkande som presenteras i programmet kommer deltagarna att få en introduktion till AI Swedens ekosystem av experter.

Moduler:

AI och verksamheten

Du introduceras för AI/maskininlärning och dess underliggande tekniker, möjligheter och begränsningar. Vi utforskar potentialen för AI genom att titta på de många datadrivna affärs- och industritillämpningar som har utvecklats under de senaste åren

Strategisk AI

I den här modulen kommer vi att ta upp de långtgående konsekvenserna av AI/maskininlärning för verksamhetsstrategin och varför vi behöver ta oss bort från föreställningen att teknik är ett IT-problem. 

AI-transformation

Den tredje modulen sammanför teman från de två första sessionerna och handlar i praktiken om att gå vidare i våra organisationer, få en tydlig strategisk förståelse för de frågor som står på spel och säkerställa det långsiktiga stöd som krävs för AI-transformation. 

Lärande och samarbete (en heldag nätverksevent i samarbete med AI Sweden)

Den fjärde modulen arrangeras av AI Sweden och är en möjlighet för deltagarna att träffas och diskutera AI-utmaningar med deltagare från andra organisationer runt om i Sverige. 

Upplägg

AI for Executivesär ett program på totalt 6 dagar som är indelat i fyra moduler. De första tre modulerna består av 2+1,5+1,5 dagar fördelat på tre tillfällen och levereras av respektive universitets leverantör av uppdragsutbildning. Den fjärde modulen är ett heldags-evenemang som hålls av AI Sweden och som sammanför deltagande ledare över hela Sverige och introducerar dig som deltagare till AI Swedens ekosystem.

Den andra programomgången startar i februari 2024 och levereras av och vid Uppsala universitet i Uppsala.

Programmet hålls på svenska och även till viss del på engelska för att ge utrymme för internationella forskare och experter att medverka.

Tid & plats

Kursdatum Programomgång 2 - ges av Uppsala universitet

Modul 1, AI och verksamheten: 13-14 februari 2024

Modul 2, Strategisk AI: 23-24 april 2024

Modul 3, Lärande och samarbete: 19 juni 2024, heldagsevent i Stockholm i samarbete med AI Sweden.

Modul 4, AI-transformation: 27-28 augusti 2024

Plats i Uppsala meddelas senare.

Mat & logi

Priset inkluderar fika och mat under kurstillfällena.

Kursens mål

Vad får du av programmet?

  • En tillämpad inlärningsupplevelse som levereras av tankeledare inom AI och som förklarar AI på ett begripligt sätt och ger en översikt över dess möjligheter och begränsningar.
  • Förmågan att förstå grunderna i AI/maskininlärning och kunna kommunicera med viktiga aktörer/kollegor.
  • Förståelse för hur AI används globalt, med många konkreta exempel på tillämpningar, ställt mot en bakgrund av geopolitiska och etiska överväganden.
  • Förståelse för beredskapen och potentialen för AI i din organisation – och medvetenhet om vilka kompetensluckor som finns och vilka utmaningar som införandet medför.
  • Fortlöpande återkoppling på AI-relaterade förändringsplaner och tillgång till ett nätverk med likasinnade ledare.
  • En introduktion till AI Swedenstjänster och ekosystem – en potentiellt ovärderlig resurs när du vill utveckla strategier inom detta område.
  • Ett intyg om avslutad utbildning från partneruniversitet i samarbete med AI Sweden.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om AI for Executives, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Uppsala universitet - uppdragsutbildning
Dag Hammarskjölds väg 7
752 37 Uppsala

Uppsala universitet, uppdragsutbildning

Vi erbjuder utbildning på akademisk nivå för organisationer och företag. De väljer oss för att vi utbildar och inspirerar deras medarbetare till att växa i sin yrkesroll och att på så sätt utveckla verksamheten. Uppsala universitets utbildningar för kompetensutveckling av yrkesverksamma bygger...

Läs mer om Uppsala universitet - uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights