Visa utbildning.se som: Mobil

Fastighetsmäklare 120 hp

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
16-21 månader
270 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-03-27 - Distans
Alicante, Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Alicante
2019-03-27  
270 000 SEK
2019-05-27  
270 000 SEK
Göteborg
2019-03-27  
270 000 SEK
2019-05-27  
270 000 SEK
Malmö
2019-03-27  
270 000 SEK
2019-05-27  
270 000 SEK

Kursbeskrivning

Fastighetsmäklare 120 hp

Sedan 2015 erbjuder FEI en fastighetsmäklarutbildning. Denna uppdragsutbildning genomförs i samarbete med Högskolan Väst. Omfattningen är 120 högskolepoäng. Utbildningen är utformad efter Fastighetsmäklarinspektionens krav på teoretiska studier. Lektionerna genomförs med FEI FLEX. Välj om du vill medverka på plats i Stockholm, i Göteborg eller på distans.

Om utbildningen

FEI utbildade blivande fastighetsmäklare redan för 20 år sedan när vi erbjöd ett program som svarade mot den tidens krav på yrket. En del av dagens etablerade och framgångsrika mäklare har således fått sin utbildning via FEI.Numera regleras branschen av Fastighetsmäklarinspektionen (FMI), den statliga myndighet som hanterar frågor om registrering, tillsyn och disciplinära åtgärder som rör fastighetsmäklare.

I FMI:s bestämmelser anges att för att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering krävs både teoretisk utbildning från ett universitet eller en högskola och praktik. Utbildningen ska omfatta minst 120 högskolepoäng. FEI har mycket lång erfarenhet av samarbeten med svenska och utländska högskolor och universitet. I denna utbildning samarbetar vi med Högskolan Väst. Tillsammans erbjuder vi en modern utbildning för morgondagens fastighetsmäklare.

Utbildningen utgår i FMI:s krav på huvudsakligt innehåll och fördelning. Här ingår givetvis specialiserade kurser inom de områden som är specifika för fastighetsmäklare men även allmänna kurser i bland annat juridik och företagsekonomi. Tillsammans med våra högskolepartners har vi utformat en utbildning med ett slagkraftigt och väl avvägt innehåll för att ge dig en stabil kunskapsbas i din yrkesutövning.

För vem?

Utbildningen vänder sig till yrkesverksamma, exempelvis medarbetare i fastighetsmäklarföretag, bank, fastighetsbolag eller liknande.

Allmänt om förkunskaper

I en uppdragsutbildning är det arbetsgivaren som nominerar deltagaren och bestämmer vem ska utbildas. Det finns således inga formella behörighetskrav för att en sökande ska antas.Vi rekommenderar dock arbetsgivare att nominera medarbetare med minst två års relevant erfarenhet (i praktiken har de flesta deltagare längre erfarenhet).Utbildningsbakgrund kan variera, den viktigaste egenskapen är att deltagaren har kapaciteten att bidra med erfarenheter och input i utbildningen och, förstås, att klara studier på högskolenivå. Vi rekommenderar allmän behörighet för högskolestudier, dvs. avslutad gymnasieskola, men utbildningen är även relevant för den som har tidigare akademiska studier på meritlistan.

Modernt och flexibelt studieupplägg med FEI FLEX

Studiernas utformning utgår från att du har ett krävande arbete – och att du också har ett hektiskt liv utanför arbetet. Programmets stomme utgörs därför av tvådagarspass i Stockholm eller Göteborg eller online var tredje till sjunde vecka (beroende på vilken studietakt du väljer). Utöver dessa pass genomförs direktsända webinarier en till två dagar i veckan på tidig kvällstid (kl. 17.30-19.00). Litteraturinläsning, självstudier och hemuppgifter mellan passen tillkommer.

All undervisning, både heldagar och den som är förlagd till kvällar, ges via FEI FLEX. Det vill säga, lektionerna äger rum på FEI i centrala Stockholm men sänds också direkt till din dator, surfplatta eller mobil. Du kan vid varje enskilt tillfälle välja om du vill medverka på plats i Stockholm, i Götebeorg eller online. FEI FLEX innebär att du får lika mycket kontakttid med lärare, handledare och andra deltagare som vid en ”vanlig” utbildning.

Programmets omfattning

Programmet omfattar 14 till 23 månaders studier beroende av när du väljer att påbörja programmet och hur intensivt du vill studera. Det är en realistisk tidsrymd för att du ska klara studierna men förutsätter givetvis stor motivation och engagemang. Notera att vid kortare studietid läser du ofta parallella kurser vilket innebär fler lektioner per vecka. Det bästa sättet att bedöma om studiernas omfattning passar just dig är genom att studera de detaljerade scheman som finns under Starter & scheman.

Många programstarter betyder valfrihet

Utbildningsstart sker upp till sex gånger per år. Det betyder valfrihet och möjlighet att styra studiestarten med utgångspunkt i interna och externa påverkansfaktorer som exempelvis arbetsbelastning, individuella önskemål samt budget- och kostnadsaspekter.

De bästa lärarna

Tillsammans med vår högskolepartner har vi handplockat de bästa lärarna, dels från näringslivet, dels den akademiska världen, alla har betydande erfarenhet av att undervisa yrkesverksamma deltagare. Det ger en bra mix och säkerställer att du får kunskaper som är både praktiskt relevanta och har en förankring i de senaste rönen inom forskning.

Avgiften uppdelad på två år

  • Utbildningen sträcker sig alltid över två kalenderår. Kursavgiften delas upp och faktureras vid fyra tillfällen under utbildningens gång.

Arbetsgivaren måste ingå uppdragsavtalet och betala avgiften. Det köpande företaget ingår ett uppdragsavtal med Högskolan Väst som garanterar utbildningens akademiska examination. Privatpersoner kan enligt högskoleförordningen inte köpa uppdragsutbildning. 

Arbetsgivare och medarbetare binder sig för ett års studier i taget. Det ger både kontinuitet och flexibilitet. I avgiften ingår all undervisning och handledning, litteratur och studiematerial, samt kaffe och luncher om du väljer att närvara vid heldagsundervisning på FEI i Stockholm eller Göteborg.

FEI Studielån

Egenföretagare (förutsatt att verksamheten bedrivs i juridisk person) som själv har för avsikt att gå utbildningen har möjlighet att dela upp betalningen på upp till 60 månader genom FEI Studielån, studiefinansiering till låg ränta. Läs mer om denna möjlighet här.  

Video

Investering

270 000 kr exkl. moms. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial samt kaffe. På intensivkurserna ingår också lunch.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fastighetsmäklare 120 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
Bra föreläsare med intressant och relevant föreläsningsmaterial.

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt öppna utbud spänner från grundläggande kurser till akademiska utbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEI FLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Fastighetsmäklare 120 hp
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 11 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 92 recensioner
Alla recensioner för arrangören