Rehabiliteringskoordinering inom hälso- och sjukvården 7,5hp (A)

Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Som ett led i att stärka och utveckla sjukskrivningsprocessen så finns det sedan februari 2020 en ny lag om koordineringsinsatser för sjukskrivna patienter (2019:1297). Lagen anger att vårdenheter ska ha tillgång till en rehabiliteringskoordinator för att främja återgång i arbete eller deltagande i arbetslivet.

Bakgrund

Rehabiliteringskoordinatorn har tre huvudsakliga uppgifter. De uppgifterna är att 

 • samordna sjukskrivningsprocessen internt
 • vara ett stöd för patienten
 • samordna sjukskrivningsprocessen med externa aktörerföratt främja patientens återgång till, eller inträde i, arbetslivet.

För att kunna fullfölja uppdraget på bästa sätt behövs fördjupade kunskaper inom många olika områden. Lunds universitet erbjuder nu en uppdragsutbildning där målgruppen är rehabiliteringskoordinatorer eller personer som avser börja med detta uppdrag.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Höst 2024

 • Uppdragsutbildning
 • Lund

Målgrupp

Behörighet

Personer med legitimationsgrundande högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, socialt arbete eller annat som bedöms som motsvarande exempelvis folkhälsovetenskap, rehabiliteringsvetenskap, beteendevetenskap.

  Intyg som ska skickas in:

  • Kursintyg eller motsvarande gällande behörighet.

  Upplägg

  Kursen omfattar 7.5hp på avancerad nivå under en termin, kvartsfart. Vi träffas i Lund vid 4 tillfällen á 2 dagar. I anslutning till träffarna är det också en dag planerad för egna studier och grupparbeten. Mellan mötena får du som deltagare individuella uppgifter samt gruppuppgifter. Som deltagare förväntas du också bedriva egna studier mellan träffarna.

  Föreläsare under kursen är forskare från olika fakulteter och institutioner vid Lunds universitet, kliniskt verksamma personer och representanter från olika myndigheter.

  Kursen examineras i relation till kursmål genom skriftliga och muntliga examinationer.

  Intresseanmälan

  Beställ information

  Fyll i formuläret för att få mer information om Rehabiliteringskoordinering inom hälso- och sjukvården 7,5hp (A), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

  reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
  Lunds universitet
  Scheeletorget 1, Lund

  Lunds universitet rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Det betyder att våra uppdragsutbildningar, eller kompetensutveckling för yrkesverksamma som arbetsgivaren betalar, ligger i absolut framkant. Vi har lång erfarenhet av att anpassa universitetets kunskap och forskningsresultat till dagens krav...

  Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

  Highlights