Att leda utvecklande på distans

Längd
Två halvdagar
Pris
7 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Vid intresse och kursen kan beställas till din organisation se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Längd
Två halvdagar
Pris
7 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Vid intresse och kursen kan beställas till din organisation se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Att leda utveckling på distans

Hur kan ledarskap på distans skapa engagemang och få medarbetare att ta ”ägandeskap” för uppdrag och samverkan i gruppen? Många upplever att distans kan leda till minskad tillit. Avståndet kan också skapa en känsla av att uppdraget vilar helt på medarbetarens axlar.

Vi adresserar istället hur distans, för såväl ledare som medarbetare, också kan vara utvecklande, motiverande och innovativt om det upplevs som att det finns en närhet i form av tillit, och förtroende i det operativa arbetet. Ledarskapets viktigaste roll blir då att vara ett föredöme, ta ansvar, stödja, konfrontera, skapa delaktighet och kreativitet. Kort sagt: att vara en utvecklande ledare. 

Med grund i forskning kring såväl utvecklande ledarskap och distansledarskap erbjuder programmet en möjlighet att med andra reflektera över egna distansutmaningar och vägen till ett utvecklande distansledarskap på distans.

Notera att detta är en uppdragsutbildning vilket betyder att din arbetsgivare ska stå för kursavgiften. Privatpersoner får inte köpa uppdragsutbildning (se förordning 2002:760).

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Vid intresse och kursen kan beställas till din organisation

  • Uppdragsutbildning
  • Distans

Syfte och innehåll

Vad får du med dig?

  • Insikter och konkreta ingångar till hur man leder på ett utvecklande sätt på distans, så att tillit skapas mellan medarbetare, chef och organisation i tider som kräver distansarbete.
  • Stöd och praktiska verktyg för att förbättra det egna digitala ledarskapet i konkreta situationer

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till ledare och chefer som leder medarbetare på distans och en kursomgång är 2 halvdagar med träffar, helt på distans.

Upplägg

Deltagarna arbetar i mindre grupper, lärtriader, där de aktivt arbetar med ett tema och knyter an till egna utmaningar. Under perioden mellan webbinar 1 och 2 träffas lärgrupperna och coachar varandra i triader utifrån sina aktuella distansledarkskapssituationer och de utmaningar som de valt att ta tag i och träna på.

Kursledare

Annika Gistvall
Institutet för Personal- och Företagsutveckling, IPF

Annika är leg psykolog och organisationspsykolog med lång erfarenhet inom chefs- och organisationsutveckling.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Att leda utvecklande på distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Uppsala universitet - uppdragsutbildning
Dag Hammarskjölds väg 7
752 37 Uppsala

Uppsala universitet, uppdragsutbildning

Vi erbjuder utbildning på akademisk nivå för organisationer och företag. De väljer oss för att vi utbildar och inspirerar deras medarbetare till att växa i sin yrkesroll och att på så sätt utveckla verksamheten. Uppsala universitets utbildningar för kompetensutveckling av yrkesverksamma bygger...

Läs mer om Uppsala universitet - uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights