Chef i kommunal och regional verksamhet

Längd
5 månader, ca 8-10 timmar /vecka
Pris
63 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Längd
5 månader, ca 8-10 timmar /vecka
Pris
63 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Uppdragsutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Notera att detta är en uppdragsutbildning vilket betyder att din arbetsgivare ska stå för kursavgiften. Privatpersoner får inte köpa uppdragsutbildning (se förordning 2002:760).

Står du som chef med komplexa utmaningar?

Som chef i kommunal/regional verksamhet agerar du i ett system där politiska beslut bestämmer förutsättningarna. Arbetet skiljer sig därför på många punkter från övriga arbetslivet. Chefen behöver hantera komplexa målbilder, målkonflikter, konkurrerande logiker och styrsystem, svårigheter att mäta kvalitet, resultat och kostnadseffektivitet. Samtidigt krävs goda ledarkunskaper och förmåga att leda i en ständigt föränderlig värld.

Utbildningen fokuserar på de unika förutsättningar som gäller för ledarskap och medarbetarskap i en politiskt styrd verksamhet. Hur kan verksamheten utvecklas för att nå de politiskt uppsatta målen?

Hur kan man förena värden som effektivitet, rättssäkerhet och demokrati? Hur skapa en god förvaltningskultur baserad på den offentliga värdegrunden, en gemensam syn på uppdraget och etisk kompetens? Och kan ”tillitsbaserad styrning” vara svaret på den nya tidens utmaningar?

Utbildningen lämpar sig särskilt för deltagare från kommunal och regional förvaltning och riktar sig till första linjens chefer.

Utbildning som utvecklar verksamheten

Det pedagogiska upplägget främjar anpassning till den egna verksamheten då deltagarna jobbar med individuella uppgifter under utbildningens gång. Dessa uppgifter tas fram och förankras med närmaste chef. Dessa chefer bjuds också in till ett avslutande, framåtriktat seminarium.

Utbildningen innehåller följande huvuddelar:

  • Tjänstemannarollen och att vara chef i politiskt styrd verksamhet
  • Styrning, implementering och samverkan i en komplex verksamhet
  • Det personliga ledarskapet – ledarskapets eviga utmaningar
  • Utveckling och förändringsledning
  • Det kommunikativa och motiverande ledarskapet

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Höst 2024

  • Uppdragsutbildning
  • Uppsala

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är chef inom kommunal/regional förvaltning och vill utvecklas i din chefs- och ledarroll.

Upplägg

Utbildningen innefattar totalt 10 datumsatta utbildningsdagar fördelade parvis i fem block. Mellan blocken förväntas deltagarna läsa viss litteratur och arbeta med den egenvalda uppgiften. De delar med sig av sitt arbete via skriftliga inlämningsuppgifter och reflektionsseminarier. En kursledare finns med under hela kursens gång.

Utbildningen motsvarar 7,5 högskolepoäng och pågår i ca 5 månader vilket innebär att deltagarna ägnar ca 8-10 timmar i veckan åt studier under utbildningens gång (inklusive lektioner, självstudier, grupparbeten och examination). Examinerande institution är statsvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet.

Det går även att läsa utbildningen för kursintyg istället för högskolepoäng. Samma innehåll och upplägg, men undantag för de examinerande momenten. Aktiv närvaro samtliga dagar krävs för både högskolepoäng och kursintyg.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Chef i kommunal och regional verksamhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Uppsala universitet - uppdragsutbildning
Dag Hammarskjölds väg 7
752 37 Uppsala

Uppsala universitet, uppdragsutbildning

Vi erbjuder utbildning på akademisk nivå för organisationer och företag. De väljer oss för att vi utbildar och inspirerar deras medarbetare till att växa i sin yrkesroll och att på så sätt utveckla verksamheten. Uppsala universitets utbildningar för kompetensutveckling av yrkesverksamma bygger...

Läs mer om Uppsala universitet - uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights