Visa utbildning.se som: Mobil

OVK - praktisk kurs inför certifiering

Teknologisk Institut AB Sverige
Kort om utbildningen
5 dagar
16 100 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-30 09:00 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-03-30 09:00  
16 100 SEK
Göteborg
2020-11-02 09:00  
16 100 SEK

Kursbeskrivning

Som funktionskontrollant utreder du hur installationen är tänkt att fungera och hur den fungerar i verkligheten. Du ska identifiera verksamhetstyp och personbelastning samt utföra egna mätningar och dokumentera dem på rätt sätt. Du ska sedan antingen godkänna ventilationsfunktionen eller döma ut installationen.Det krävs av dig att du har goda kunskaper i mätteknik, ventilationsbestämmelser och besiktningsteknik.Kunskaperna från utbildningen ger dig bättre möjligheter att avge ett säkert utlåtande om ventilationssystemets funktion. Färdigheterna får du genom att praktiskt utföra en fältmässig funktionskontroll av ventilationssystem typ FTX/FT.Efter genomförd kurs delas deltagarens personuppgifter och certifieringsunderlag med KIWA (RISE).

Målgrupp

För att bli certifierad krävs att den sökande uppfyller de krav som anges Boverkets föreskrift om funktionskontroll av ventilationssystem (BFS 2017:10 - OVK 3), Boverket.För såväl ny- som omcertifiering skall det finnas ett aktuellt lämplighetsintyg utfärdat av till exempel arbetsgivare, uppdragsgivare eller byggnadsnämnd.För dig som skall omcertifieras gäller att du har arbetat minst 500 timmar med OVK under den senaste certifieringsperioden.

Syfte

Kursen syftar till att ge dig den kompetens om bygglagstiftningen m. m. – som krävs för att klara kompetensprövningen (certifieringsprovet) med hjälp av dokumentationen enligt ovan.

Investering

16100 SEK, matpaket tillkommer med 325:-/dag

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om OVK - praktisk kurs inför certifiering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera OVK - praktisk kurs inför certifiering!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 25 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer