Visar 1-20 av 20 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-20 av 20 träffar

Vad är platsgjutning av betong?

Platsgjutning av betong är en konstruktionsmetod inom byggbranschen där betongen gjuts direkt på byggarbetsplatsen istället för att prefabriceras i en fabrik. Denna metod används för att skapa olika typer av betongkonstruktioner, inklusive byggnader, broar, väggar och pelare. Platsgjutning möjliggör en hög grad av flexibilitet i utformningen av betongkonstruktioner och används ofta när det finns specifika designkrav.

Varför ska man gå en betongutbildning?

Det finns flera skäl till varför det är viktigt att genomgå en betongutbildning, särskilt om du är involverad i bygg- eller konstruktionsarbete som innefattar platsgjutning av betong:

  • Kvalitet och säkerhet: Betong är ett material som används i många byggprojekt och det är av avgörande betydelse att den gjuts och hanteras korrekt för att säkerställa konstruktionens kvalitet och hållbarhet. Genom att utbilda sig i betong kan man minska risken för fel och säkerställa att arbetet utförs på ett säkert sätt. 
  • Förståelse för material: Betong är ett komplext material med olika egenskaper och krav beroende på användningsområde. En betongutbildning ger kunskap om betongens sammansättning, egenskaper och hur man hanterar och blandar den korrekt.
  • Kunskap om bestämmelser: Inom byggbranschen finns det regler och standarder som styr hur betong ska användas och hanteras. Att ha kunskap om dessa bestämmelser är avgörande för att uppfylla lagkrav och säkerhetsstandarder. 
  • Effektivitet och ekonomi: Genom att utbilda sig i betong kan man lära sig att optimera användningen av material och resurser, vilket kan leda till kostnadsbesparingar och ökad effektivitet på byggarbetsplatsen. 
  • Högre kompetens: Att ha kompetens inom betong kan öppna dörrar till fler karriärmöjligheter inom byggbranschen och bidra till att man blir mer eftertraktad som yrkesarbetare eller ledare inom projekt. 
  • Säkerhet: Platsgjutning av betong innebär arbete med tunga material och potentiella faror. En betongutbildning inkluderar ofta säkerhetsaspekter och riktlinjer för att minimera riskerna och öka medvetenheten om säkerhet på arbetsplatsen. 

Vanligt förekommande kursinnehåll för betongutbildning kan vara: 

  • Materialet betong och dess egenskaper. 
  • Färsk och hårdnad betong. 
  • Betongens sammansättning och tillverkning. 
  • Formbyggnad. 
  • Kontroll och mätning av betong. 
  • Tekniska regelverk och standarder. 
  • Riskhantering och kvalitetssäkring. 
  • Prognosverktyg för produktionsplanering av betong. 
  • Specifika ämnen som vintergjutning och betong för särskilda ändamål. 

Du hittar utbildningar inom betong allt från för dig som är helt ny inom byggbranschen till dig som arbetar som platschef. Målgruppen för betongutbildningar är bred och inkluderar både yrkesarbetare och professionella inom byggbranschen, allt från nybörjare till erfarna yrkespersoner. Utbildningarna är utformade för att anpassa sig till olika nivåer och behov inom branschen och syftar till att öka kompetensen och kvaliteten inom betongarbeten.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
 Byggarbetsmiljösamordnare (BAS)...

Läs om vad Mikael och Jimmy tycker om kursen Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U - Grundkurs som de gick på SIFU.

Läs mer
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer