Kemikalielagstiftningen i praktiken

SIFU, i Stockholm
Längd
1 dag
Pris
7 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
1 dag
Pris
7 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 7 995 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Kemiska ämnen och blandningar regleras utifrån många olika lagar, förordningar och föreskrifter. Omfattningen av antalet lagar i kombination med en inte sällan naturvetenskapligt svårtillgänglig nivå, gör kemikalielagstiftningen till en av de mest komplicerade inom kemikalie- och miljöområdet. Förutom de centrala europeiska förordningarna Reach och CLP, finns ett antal europeiska särlagstiftningar på olika områden, samt ett antal svenska lagar, förordningar och föreskrifter.

Kursen syftar till att ge vägledning om vilka olika roller som ett företag kan ha inom ramen för kemikalielagstiftningen, vilket ansvar som gäller för verksamheten och hur företaget kan verka för att följa gällande bestämmelser.


Innehåll

Vi fokuserar på de centrala delarna av lagstiftningen, framför allt Reach och CLP, men även på central nationell lagstiftning.

Vi försöker göra lagstiftningen begriplig och pekar på avgörande lagrum för verksamhetsutövaren. Vi definierar kraven på aktörerna utifrån verksamhetstyp och går igenom hur kemikaliearbetet kan läggas upp på företaget.

Beroende på gruppens sammansättning kan vi även ta upp viss särlagstiftning utifrån samma principer som de övriga lagstiftningarna.

Utbildningen varvas med grupp-/egna arbeten, samt med skarpa exempel från industri och myndigheter.


Målgrupp

Kursen är viktig för alla som yrkesmässigt arbetar med kemikalier, alla tillverkare av kemikalier, importörer (inklusive du som för in kemikalier från EU/EES-området), distributörer, samt nedströmsanvändare, för att ha rätt nivå och omfattning på företagets egenkontroll.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Varför välja SIFU?

Gedigen kunskap och erfarenhet

Kvalitet och hög kundnöjdhet

Flexibla utbildningar

Kostnad för konferenspaket

Kostnad för lunch och fika tillkommer med 450 kr exklusive moms per dag på kurser och konferenser som genomförs fysiskt i lokal.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Kemikalielagstiftningen i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 11 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
15 nov 2023

Jag är nöjd med kursen som helhet

4/5
Kursdeltagare
15 nov 2023

Jag är nöjd med kursen som helhet

5/5
Kursdeltagare
15 nov 2023

Jag är nöjd med kursen som helhet

SIFU
Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

Utbildningar, kurser och konferenser som utvecklar din kompetens

Kompetensutveckling genom kurser och konferenser är vår mission. SIFU vill bidra till en ökad välfärd i samhället genom att höja kompetensnivån inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser, konferenser och onlineutbildningar. Med många års...

Läs mer om SIFU och visa alla utbildningar.

Highlights