Betongreparationer

SIFU, i Göteborg (+1 orter)
Längd
2 dagar
Pris
13 400 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 november, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2 dagar
Pris
13 400 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 november, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 13 400 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Nya metoder och material för betongreparationer utvecklas kontinuerligt och vår utbildning Betongreparationer hjälper Dig att hitta rätt i djungeln av material och metoder som finns tillgängliga. Mycket pengar kan sparas genom att reparera i tid med rätt omfattning och material. En reparation utförd på fel sätt, i fel tid eller med fel material kan kosta stora belopp.

Första steget i en reparationsprocess är tillståndsbedömningen vilket innebär att man tar reda på vilken eller vilka av nedbrytningsmekanismerna som orsakat skadan och i vilken omfattning konstruktionen är skadad.

Därefter kan rätt reparationsmetod användas och borttagning av skadad betong ske. Till varje reparationsmetod ska rätt material väljas och kvalitetssäkras. Provning och kontroll av material, utförande och färdig konstruktion är centralt i kvalitetssäkringen.


Innehåll

Skademekanismer Tillståndsbedömning Betongundersökningar Provtagning och analys Möjliga metoder och dess användningsområden Borttagning av skadad av betong Produkter och system för betongreparationer Utförande kontroll och provning av material och färdig konstruktion Standarder, beställar- och myndighetskrav Konstruktionsregler/dimensioneringsregler EKS och Eurocodes
  • Kursens första del ger dig goda kunskaper om skademekanismer samt hur du planerar och utvärderar en tillståndsbedömning. 
  • I andra delen av kursen redovisas de material och metoder som finns tillgängliga idag och du lär dig att välja rätt reparationsmetod och material.
  • I tredje delen planeras en reparation och presenteras med krav från myndigheter och standarder i åtanke.

Övrigt innehåll

Material
SS - EN 206 Betong
SS-EN 137003:2008

Användning av EN 206 i Sverige

SS 13 70 10-1 Täckande betongskikt - SS 212540 Armering Tekniska leveransbestämmelser Ett antal produkt- och provningsstandarder Utförande krav SS-EN 13 670:2009 Utförande av betongkonstruktioner SS 137006


Målgrupp

Fastighets- och anläggningsförvaltare av betongkonstruktioner, entreprenörer, reparationsentreprenörer, konsulter och materialleverantörer.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

27 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

9 april, 2025

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

27 november, 2025

  • Öppen utbildning
  • Göteborg

Varför välja SIFU?

Gedigen kunskap och erfarenhet

Kvalitet och hög kundnöjdhet

Flexibla utbildningar

Kostnad för konferenspaket

Kostnad för lunch och fika tillkommer med 450 kr exklusive moms per dag på kurser och konferenser som genomförs fysiskt i lokal.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Betongreparationer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SIFU
Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

Utbildningar, kurser och konferenser som utvecklar din kompetens

Kompetensutveckling genom kurser och konferenser är vår mission. SIFU vill bidra till en ökad välfärd i samhället genom att höja kompetensnivån inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser, konferenser och onlineutbildningar. Med många års...

Läs mer om SIFU och visa alla utbildningar.

Highlights