Elansvar och delegering | Online

SIFU, Distans
Längd
Valfritt
Pris
4 500 SEK exkl. moms
Längd
Valfritt
Pris
4 500 SEK exkl. moms
Från 4 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Som fastighetsägare eller elanläggningsinnehavare är det viktigt att känna till hur regelverket kring elansvar och delegering är uppbyggt för att uppfylla myndighetskraven. Genom att systematiskt arbeta med tydliga roller, avgränsningar och genomtänkta avtal skapas förutsättningar för elsäkerhet, driftsäkerhet och en organisation som tål granskning av myndigheter.

På den här onlinekursen får du stöd att inventera din organisation för att utveckla policy och riktlinjer för delegationer och kravställande. Vi går också igenom förutsättningar för att skapa rutiner och anvisningar för arbetsledare och tekniker. Efter kursen har du en mer strukturerad bild av vilka ansvarsområden som just din organisation behöver arbeta med.


Innehåll

  • Arbetsgivaren arbetsmiljöansvar för elektrisk risk vid arbete.
  • Det juridiska ansvarets fördelning i en organisation.
  • Nödvändiga kunskaper om regelverket med aktuella och kommande ändringar.
  • Delegeringsprinciper och exempel på delegering.
  • Innehavarens och arbetsgivarens ansvar för elinstallationsarbete och ingrepp på elektrisk utrustning.
  • Innehavarens kontrollansvar för elanläggningar och elektriska utrustningar.
  • Förutsättningar för en fördjupad analys av verksamheten.

Målsättning med kursen

Kursen ger kunskaper om det ansvar som åligger elanläggningens innehavare samt de regler och principer som gäller för delegering. Målsättningen är hjälpa ledningen ta initiativ i frågan och genom sin roll skapa förutsättningar för ett systematiskt elsäkerhetsarbete för egen personal men även vid beställningar av externa entreprenader. Att kursdeltagaren får insikt om innehavarens möjlighet att skapa rätt förutsättningar för medarbetare, entreprenörer och konsulter i det dagliga arbetet. I denna kurs är vi noggranna med ordval och ordets betydelse för att skapa god kommunikation med branschen.

Efter kursen har du förutsättningar att göra den fördjupade analysen utifrån regelverket och fördela ansvaret genom delegation enligt europastandard. Det finns även möjlighet till fortsatta företagsanpassade kurser i utvecklingsarbetet på hemmaplan.


Målgrupp

Denna kurs vänder sig till dig som ansvarar för elanläggningar och elutrustningar eller har arbetsgivaransvar samt chefer och andra personer som leder arbete eller besitter beslutanderätt för starkströmsanläggningar eller elektriska produkter. Oavsett om du är chef eller medarbetare får du lära dig på kursen vad just ditt ansvar innebär och hur det ska fördelas i en organisation. 

Varför välja SIFU?

Gedigen kunskap och erfarenhet

Kvalitet och hög kundnöjdhet

Flexibla utbildningar

Kostnad för konferenspaket

Kostnad för lunch och fika tillkommer med 450 kr exklusive moms per dag på kurser och konferenser som genomförs fysiskt i lokal.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Elansvar och delegering | Online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Kursdeltagare
19 jan 2024

Bra genomgång av materialet

5/5
Kursdeltagare
19 jan 2024

Avsnittet elinstallationsansvaret var intressant och kommer troligen beröra mig mest

4/5
Kursdeltagare
19 jan 2024

Duktig föreläsare

SIFU
Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

Utbildningar, kurser och konferenser som utvecklar din kompetens

Kompetensutveckling genom kurser och konferenser är vår mission. SIFU vill bidra till en ökad välfärd i samhället genom att höja kompetensnivån inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser, konferenser och onlineutbildningar. Med många års...

Läs mer om SIFU och visa alla utbildningar.

Highlights