Visa utbildning.se som: Mobil

Installationssamordning

Teknologisk Institut AB Sverige
Kort om utbildningen
3 dagar
14 100 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-23 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Göteborg, Stockholm

Kursbeskrivning

Installationssamordning spelar en allt mer avgörande roll i byggprojekten. Det är idag inte ovanligt att 50-60% av den totala byggkostnaden utgörs av installationstekniska system. Installationer behöver därför samordnas i tid, rum och funktion. Installationssamordning handlar om att samordna arbetet så att rätt produkt erhålls inom givna tekniska och ekonomiska ramar som upprättas för det särskilda projektet.Installationssamordnaren är inte bara byggarens man under projektet, utan även i hög grad installatörernas. Först när alla parter förstår varandra skapas ett framgångsrikt projekt. Detta innebär att leda, styra och planera samordningen mellan bygg, el, värme/kyla, luft, sprinkler och styr m.m. samt att kvalitetssäkra slutprodukten så att den uppfyller de krav som ställs i projektet genom att utföra samordnad funktionsprovning.Energiförbrukningsuppföljning är också en viktig faktor för att kunna bedöma om valt system har motsvarat förväntningarna. Därför är det viktigt att mätutrustning och metoder för mätning och uppföljning finns och som parterna är överens om.Fokus bör även ligga på att göra en noggrann och bra överlämning av anläggningen till beställarens driftorganisation, så att byggnaden kan hanteras på ett enkelt och korrekt sätt.

Målgrupp

Erfarenheter från branschen.

Syfte

Kursens syfte är att ge deltagarna en bra grundkunskap om vilka moment som bör uppmärksammas i en generalentreprenad med avseende på samordning av installatörernas produktion. Kursen tar inte upp projekteringssamordning.

Investering

14100 SEK, matpaket tillkommer med 325:-/dag

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Installationssamordning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Klockren kurs & högsta poäng till kursledaren !!!!!
Kursdeltagare
(5)
Mycket bra kursledare. Kunnig och pedagogisk

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Installationssamordning
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 23 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer