Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Entreprenadjuridik - grundkurs

Teknologisk Institut AB Sverige
   
Distans

Kursbeskrivning

I den här kursen har vi tagit en tvådagars klassrumskurs i entreprenadjuridik och skapat en lärarledd online utbildning som tar ett brett grepp på regelverket och innefattar AB 04, ABT 06, AB-U/ABT-U 07 och ABM 07.

Syftet med kursen är att du med ökad kunskap om de juridiska spelreglerna ska kunna skapa bra resultat i dina projekt. Som entreprenör kan det konkret handla om att säkerställa att du får betalt för ditt arbete och som beställare vill du ytterst få ett bra värde för pengarna.

Kursen tar cirka 1 dag att genomföra effektiv tid och du har 30 dagar på dig från startdagen. Under de 30 dagarna har du stöd av en kursledare och ämnesexpert som kommer vägleda dig och svara på dina frågor.

Allt kursinnehåll kommer finnas tillgängligt i din kursportal och du kan gå kursen när och var du vill. Utöver det kommer vi att hålla ett startmöte och ett avslutande möte online. Dessa möten är frivilliga och vi kommer diskutera centrala frågor och utmaningar som tas upp under kursens gång.

Efter avslutad kurs får du ett personligt utbildningsbevis och du har fortsatt tillgång till allt kursinnehåll i ytterligare 5 månader.

AB 04 och ABT 06 ingår i priset och skickas ut i samband med kursstart.

Ejur

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Arbetar du som beställare, entreprenör eller konsult och medverkar i projektering, planering och genomförande av bygg, anläggnings och installationsprojekt? Då är detta en perfekt kurs för dig.

Innehåll

Introduktion till kursen. Dina förväntningar och önskemål
Avtalsrättens grunder: anbud, accept och avtal
Entreprenad- och upphandlingsformer
Genomgång av AB 04 och ABT 06:
-Kap 1: Omfattning
-Kap 2: Utförande
-Kap 3: Organisation
-Kap 4: Tider
-Kap 5: Ansvar och avhjälpande
-Kap 6: Ekonomi
-Kap 7: Besiktning
-Kap 8: Hävning
-Kap 9: Tvistelösning
-Kap 10: Förenklad tvistelösning
AB-U 07/ABT-U 07 - för underentreprenörer
ABM 07 - avtalet för material leveranser till entreprenader
ABK 09 - vad gäller för konsultuppdrag?
Praktikfall, kunskapscheckar och diskussioner

Upplägg

Inför kursen får du ett mail med dina inloggningsuppgifter till din kursportal (och app). Du får även en inbjudan till ett uppstartmöte (online) där din kursledare kommer introducera kursen och dela med sig av egna erfarenheter. Om du inte kan delta på uppstartsmötet kommer du i efterhand att kunna se en inspelning av mötet på din kurssida.

Nu är kursen igång och du har tillgång till allt innehåll uppdelat i små bitar som du kan titta på när och var du vill; på jobbet, bussen, vid frukostbordet och så vidare.

Kursen innehåller kunskapscheckar, dilemman och olika uppgifter kopplade till byggprocessens skeden.

Under hela kursen har du tillgång till din kursledare och kan ställa frågor. Efter avslutad kurs har du fortsatt tillgång till allt kursinnehåll i ytterligare 5 månader.

Investering

3900 SEK exkl. moms

Examen, diplom m.m.

Kursen ger dig grundläggande kunskaper om regelverket med fokus på AB 04 och ABT 06. Du kommer lära dig vilka rättigheter och skyldigheter du har i din roll och hur du ska agera i olika situationer för att hantera eller undvika problem och i slutändan skapa ett bra resultat.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Entreprenadjuridik - grundkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Teknologisk Institut AB Sverige

Teknologisk Institut AB Sverige

Välkommen till Nordens största utbildningsföretag för dig som är tekniker eller ingenjör(fd SIFU). Vi har utbildningarna inom Teknik & Management som gör skillnad för ditt företag, som gör er till ett lönsammare, kunnigare och effektivare företag. Varje år utbildar vi...


Läs mer om Teknologisk Institut AB Sverige och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Teknologisk Institut AB Sverige

Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Entreprenadjuridik - grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 37 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Teknologisk Institut

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 – Teknologi...

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer

Liknande utbildningar