Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Strategisk intern kommunikation

Sveriges Kommunikatörer
Kort om utbildningen
1 dag
7 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-09 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-09-08
Öppen utbildning
   
Stockholm
Strategisk intern kommunikation

Kursbeskrivning

Ett helhetsgrepp som skapar större effekter

Kommunikation är ett fantastiskt verktyg för att skapa framgångsrika organisationer. Med effektiv kommunikation kan vi påverka förtroendekapital, krisberedskap, engagemang och förmågan att genomföra förändringar, bland mycket annat.  Men trots det ifrågasätts ofta kommunikationens bidrag till verksamhetens mål. Det här är en handlingsinriktad utbildning som ger dig möjlighet att analysera och ta ett helhetsgrepp om din egen organisations interna kommunikation. Målet är att du ska hitta de mest prioriterade utvecklingsområdena – och nya sätt att säkerställa att den interna kommunikation i högre grad bidrar till din verksamhets vision och mål.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du som deltar ska helst ha tidigare erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete, gärna i ledande befattning.

Kursinnehåll


•    Vad är strategisk intern kommunikation?
•    Vilka utvecklingsområden ska prioriteras – och varför?
•    Ledningens, chefernas övriga medarbetares roller i den interna kommunikationen.
•    Intern kriskommunikation.
•    Kommunikatörens roll och arbetssätt.
•    Exempel att inspireras av!
•    Att gå från ord till handling.

Kursledare

Susanne Dahlman, kommunikationsrådgivare som driver eget bolag, har bred erfarenhet av kommunikation kopplat till förändringsarbeten och utveckling av kommunikativt ledarskap. Susanne har tidigare arbetat som kommunikationschef, t ex inom Alfa Laval, IKEA, och Perstorp. Hon har också lång erfarenhet som kommunikationsrådgivare, bl a som vice VD för kommunikationsbyrån Nordisk Kommunikation.  

Gästföreläsare Mats Heide, professor i strategisk kommunikation, är verksam som biträdande prefekt vid Institutionen för strategisk kommunikation vid Lunds universitet. Mats föreläser, forskar och har publicerat många böcker om strategisk kommunikation. Nyligen utkom hans senaste bok, ”Krisen inifrån”, som handlar om intern kriskommunikation. Mats är också projektledare för forskningsprojektet om ”Kommunikativa organisationer” i samarbete med Sveriges Kommunikatörer som pågår just nu.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Strategisk intern kommunikation, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer är ett nätverk med över 7 000 kollegor som arbetar med kommunikation. Vi erbjuder kompetensutveckling, nätverk och omvärldsbevakning. Hos Sveriges Kommunikatörer träffar du andra som arbetar med kommunikation och utbyter erfarenheter. Vi erbjuder regionala evenemang, kurser och Nätverk...


Läs mer om Sveriges Kommunikatörer och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sveriges Kommunikatörer

Sveavägen 31
Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Strategisk intern kommunikation!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar