Inga recensioner än

Diplomerad Ledare

SIFU, i Göteborg
Pris
45 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för info (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Pris
45 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för info (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

8 dagars ledarskapsprogram fördelat på 3+3+2 dagar.

Detta är ett skräddarsytt ledarskapsprogram för dig som själv vill bestämma din utbildningstakt och utveckla ditt ledarskap över tid. Här är tanken att du förankrar utbildningen efter varje steg till din verksamhet och skapar varaktiga resultat. När du testat dina nya verktyg och reflekterat över effekten är du redo för nästa steg. Med alla tre steg får du ett komplett ledarskapsprogram och handledning av våra erfarna ledarskapskonsulter.

I ledarskapsprogrammet arbetar vi med exklusiva grupper med max 10 deltagare för optimal kunskapsutdelning.

Du lär dig

 • Metoder för att hantera chefsrollens utmaningar
 • Hur du kan utveckla individer och team
 • Förändringsledning och förändringsarbete

Passar dig som

 • Är relativt ny in i din chefsroll
 • Har personalledningsansvar
 • Ansvarar för resultat på högre nivå

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Kontakta oss för info

 • Företagsanpassad utbildning
 • Göteborg

Kontakta oss för info

 • Företagsanpassad utbildning
 • Stockholm

Målgrupp

Diplomet lämpar sig för dig som är eller på väg att bli chef, teamledare, avdelningschef, arbetsledare, gruppchef, platschef eller projektledare i både privata och offentliga företag i såväl små som stora organisationer.

Förkunskaper

Du bör ha en ledande roll eller vara på väg in i en.

Kursinnehåll

Arbetsledning steg 1 - Personligt ledarskap 3 dagar

Viljan att utvecklas och kunna anpassa ditt ledarskap till just din situation är en av de grundläggande förutsättningarna för att bli en effektiv ledare. Du behöver ha en hög självkännedom och veta hur du kan påverka andras beteenden i rätt riktning för teamet och verksamhetens skull. I steg 1 börjar vi med ”jaget” och studerar dina olika ledaregenskaper för att få teamet med dig, utan team inget ledarskap!

Arbetsledning steg 2 - Kommunikativt ledarskap 3 dagar

Som chef företräder du arbetsgivaren och behöver ha inblick i rättigheter och skyldigheter utifrån arbetsrätt och arbetsmiljö för att agera professionellt. Strukturer för arbetsfördelning, personalutveckling och konflikthantering är en förutsättning för att skapa välmående team. I steg 2 utvecklar du förståelsen för regelverket, ditt operativa chefsarbete och hur du kommunicerar med ditt team utifrån olika situationer och beroende på vad ni vill uppnå. En stor nyckel till ledarens framgång är rätt kommunikation i rätt tid och på rätt sätt.

Arbetsledning steg 3 - Utvecklande ledarskap och förändringsledning 2 dagar

I steg 3 kommer du att få strategier hur du kan skapa och leda effektiva team och få ansvarsfulla medarbetare som känner engagemang och arbetsglädje. Kursen kommer att ge dig teorier och metoder i bl.a. förändringsledning, utvecklande ledarskap, grupputveckling, coaching och din egen återhämtning som chef. Du kommer att arbeta med ett eget verklighetsbaserat case och praktisera ditt ledarskap utifrån olika utmaningar som blir en individuell handlingsplan utifrån dina behov. Förändring är en förutsättning för utveckling och förbättring!

Du kan komplettera ditt diplom med:

Arbetsmiljö för ledare - Online

Det finns många skäl till att arbeta med arbetsmiljön på en arbetsplats. Dels för att efterleva lagar och regler, dels för att förbygga (och hantera) olyckor och sjukdomar och dels för att det finns en stark koppling mellan en god arbetsmiljö och en effektivare verksamhet. Oavsett anledning kan det vara mycket att tänka på och det är inte alltid självklart hur du går från teori till praktik.Vill du komplettera ditt diplom med onlinekursen Arbetsmiljö för ledare så ger vi dig 15% rabatt.

Upplägg

Flexibelt upplägg

Med SIFUs diplomutbildning i ledarskap får du ett kvalificerat ledarskapsprogram med flexibelt upplägg. Diplomeringen består av tre kurser och när du startar din diplomering väljer du själv när i tiden du vill boka in följande steg 2 och 3. Med våra löpande kursstarter kan du kombinera att gå kursen i Stockholm och Göteborg.

För att du ska få en optimal utbildning och få nytta av dina lärdomar från tidigare steg rekommenderar vi en studietakt på drygt ett år. Vad som är optimalt för dig är också lite beroende på tidigare erfarenhet när du påbörjar ditt program. Kontakta oss för rådgivning.

Resultat efter utbildningen

 • Leda dig själv genom ökad självinsikt och handlingskraft
 • Leda dina medarbetare utifrån deras behov och förutsättningar
 • Använda ett Situations anpassat Ledarskap för bättre resultat
 • Kunskap om arbetsrätt och arbetsmiljö som en del av styrmedel
 • Tydlig och motiverande kommunikation
 • Ge effektiv feedback på rätt sätt
 • Samtal för engagemang, motivation och kontinuerlig utveckling
 • Skapa effektiva team och bra gruppdynamik
 • Förstå vad som händer i förändringsprocesser
 • Använda dig av metoder och processer för utvecklande ledarskap
 • Skapa resultat från utbildningen

Kostnad för konferenspaket

Kostnad för lunch och fika tillkommer med 395:- per dag på kurser och konferenser som genomförs fysiskt i lokal.

Kursledare

Vilhelm Engvall

Kursledare på - Arbetsledning steg 1 - Personligt ledarskap | Steg 2 - Kommunikativt ledarskap

Med bakgrund som chef och utbildare inom Försvarsmakten har han stor erfarenhet av att både leda andra och förmedla sina kunskaper. Vilhelm beskrivs som en sympatisk och tydlig ledargestalt med mycket humor. Som domare i den professionella basketligan besitter han kunskap om att hantera människor under stress och press och vikten av ett välmående lag/team. Idag driver han företag inom klimatanläggningsbranschen i kombination med att utbilda inom ledarskap.

Annika Ambjörnsson

Annika är kursledare på - Arbetsledning steg 3 | Ledarskap för erfarna chefer och ledare

Annika har lång arbetserfarenhet inom ledarskap, förändringsledning, strategi och grupputveckling. Hon har kandidatexamen i juridik och beteendevetenskap (arbets- och organisationspsykologi) från Göteborgs universitet. Idag är hon en frekvent gästföreläsare vid Göteborgs Universitet och Chalmers. Sedan 20 år tillbaka arbetar hon med ledarutveckling, ledningsgruppsutveckling, med att moderera grupper och leda nätverk. Annika har i omgångar arbetat i Kina och England samt bott i USA. I dag är hon även aktiv som VD och styrelseledamot i flera verksamheter. Hon är skolad coach enligt ICF samt certifierad handledare inom UGL och UL genom Försvarshögskolan.

Johan Svensson

Johan är kursledare på - Arbetsledning steg 3 | Ledarskap för erfarna chefer och ledare

Johan har lång erfarenhet i ledande position, bland annat med arbete inom transformation av verksamheter som är i stort behov av utveckling och förbättring. Hans erfarenheter har även tagit honom till internationella miljöer.
Johan har en examen från Handels och är certifierad handledare inom UGL och UL från Försvarshögskolan. Hans arbetserfarenheter kommer från både affärsdriven verksamhet och offentlig sektor där han har arbetat på bl.a. Transportstyrelsen, SEB, Green Cargo och nuvarande på Sonat AB där han har rollen som CTO/CIO.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Ledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
SIFU
Drakegatan 7A
412 50 Göteborg

Kompetensutveckling genom kurser och konferenser är vår mission. SIFU vill bidra till en ökad välfärd i samhället genom att höja kompetensnivån inom svenskt näringsliv och offentlig sektor. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser, konferenser och online-utbildningar. Varje år utbildar...

Läs mer om SIFU och visa alla utbildningar.

Highlights