Personlig coaching-kurser

Coacha människor att uppnå sina personliga mål

Personlig coaching är en metod för att hjälpa människor att uppnå sina personliga kortsiktiga- och långsiktiga mål. Med en coachutbildning får du kunskap om hur du kan hjälpa klienten att reflektera och utvecklas mot uppsatta mål.
Visar 1-25 av 100 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 100 träffar
1
2
3
4

Det finns flera definitioner på coaching, men förenklat kan man säga att det är en metod för att hjälpa människor uppnå sina personliga mål, korta eller långa. Detta görs genom att ställa frågor och hjälpa klienten att reflektera och utvecklas enligt de uppsatta målen. Personlig coaching kan ses som mental träning eller en process som klienten genomgår, med externt stöd. ICC definierar coaching såhär: Essensen av coaching är att hjälpa en person förändras på det sätt de vill och hjälpa dem gå i den riktning de vill.

Varför personlig coaching?

Varför man går till en coach är individuellt. Många vill få personlig coachning för att de känner att de fastnat och inte kommer vidare i sina liv, ofta gällande en speciell bit. Det kan exempelvis handla om att våga byta jobb, gå ner i vikt eller något annat som känns tillräckligt viktigt för att man vill ta hjälp för att komma vidare.

Resultatet av personligt coaching

Resultatet beror på vilka mål du vill uppnå, om de är lång- eller kortsiktiga och hur komplicerade dina mål är. Vanligt är att komma överens med den personliga coachen om vilka resultat som ska eftersträvas. Vissa söker kanske en handlingsplan, medan andra redan vet hur de ska gå till väga men behöver stöd på vägen.

Hur bedömer man en coach?

Idag finns olika typer av coacher. Förutom personliga coacher finns allt från jobbcoacher, livscoacher, ledarskapscoacher, hälsocoacher och dejtingcoacher. När man letar efter en coach är det viktigt att ta reda på så mycket information som möjligt om den coachen du tycker verkar bra och intressant. Kolla upp referenser och ta kontakt med den personliga coachen och fråga de frågor du eventuellt undrar över. Eftersom begreppet coaching inte är skyddat är det bra om den coach du väljer är certifierad enligt ICF eller ICC. På deras hemsidor finns databaser med certifierade coacher i Sverige som kan hjälpa dig i din jakt på den rätta personliga coachen.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Så säger deltagare hos Unestål E...
Certifierad Internationell Coach

Coaching handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själva och att bidra till att människor presterar och mår bättre. Som utbildad coach på Unestål Education kommer du att kunna hjälpa andra hitta sina drivkrafter och att definiera deras önskade resultat så att de får ut mer av sin inneboende potential. De både mår och presterar bättre.

Läs mer
Mercuri International Sverige
Framgångsrika utbildningar för framgångsrika ledare

Vill du som ledare må bra och få andra att må bra? Vill du kunna kommunicera och använda din egen personlighet i din ledarstil? Mercuri International har utbildningar för alla chefer kort sagt, som vill bli bättre ledare.

Läs mer