Personlig coaching-kurser

Coacha människor att uppnå sina personliga mål

Personlig coaching är en metod för att hjälpa människor att uppnå sina personliga kortsiktiga- och långsiktiga mål. Med en coachutbildning får du kunskap om hur du kan hjälpa klienten att reflektera och utvecklas mot uppsatta mål.
Visar 1-25 av 140 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 140 träffar

Det finns flera definitioner på coaching, men förenklat kan man säga att det är en metod för att hjälpa människor uppnå sina personliga mål, korta eller långa. Detta görs genom att ställa frågor och hjälpa klienten att reflektera och utvecklas enligt de uppsatta målen. Personlig coaching kan ses som mental träning eller en process som klienten genomgår, med externt stöd. ICC definierar coaching såhär: Essensen av coaching är att hjälpa en person förändras på det sätt de vill och hjälpa dem gå i den riktning de vill.

Varför personlig coaching?

Varför man går till en coach är individuellt. Många vill få personlig coachning för att de känner att de fastnat och inte kommer vidare i sina liv, ofta gällande en speciell bit. Det kan exempelvis handla om att våga byta jobb, gå ner i vikt eller något annat som känns tillräckligt viktigt för att man vill ta hjälp för att komma vidare.

Resultatet av personligt coaching

Resultatet beror på vilka mål du vill uppnå, om de är lång- eller kortsiktiga och hur komplicerade dina mål är. Vanligt är att komma överens med den personliga coachen om vilka resultat som ska eftersträvas. Vissa söker kanske en handlingsplan, medan andra redan vet hur de ska gå till väga men behöver stöd på vägen.

Hur bedömer man en coach?

Idag finns olika typer av coacher. Förutom personliga coacher finns allt från jobbcoacher, livscoacher, ledarskapscoacher, hälsocoacher och dejtingcoacher. När man letar efter en coach är det viktigt att ta reda på så mycket information som möjligt om den coachen du tycker verkar bra och intressant. Kolla upp referenser och ta kontakt med den personliga coachen och fråga de frågor du eventuellt undrar över. Eftersom begreppet coaching inte är skyddat är det bra om den coach du väljer är certifierad enligt ICF eller ICC. På deras hemsidor finns databaser med certifierade coacher i Sverige som kan hjälpa dig i din jakt på den rätta personliga coachen.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
EuroAcademy var som ett andetag ...
EuroAcademy

Elena Aylott, Head of Global Employee Experience, på Oriflame har under flera år haft en coach och erfarit värdet av coaching. När vi frågar henne om varför man behöver en coach svarar hon eftertänksamt.

EuroAcademy