Coachutbildning - Diplomerad Coach Distans/Online (Diplomutbildning) Block 1

CoachCompanion, Distans
Längd
8 dagar
Pris
29 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
8 dagar
Pris
29 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Diplomerad Coach

Ta nästa steg i din utveckling och karriär

Denna utbildning är för dig som söker nya vägar och verktyg att utveckla dig själv, dina medarbetare, din organisation, ditt företagande eller ta det första steget mot en helt ny karriär som coach.

Under utbildningen får du träna på de kärnkompetenser som krävs för att coacha
professionellt, du får ett ramverk i form av etiska riktlinjer för coacher, du får kraftfulla
coachverktyg som du kan använda direkt efter utbildningsdagen, ett nätverk med andra coacher och yrkesmänniskor samt möjlighet att själv bli coachad. Du blir diplomerad coach och samtidigt vågar vi även lova en resa i egen personlig utveckling.

På CoachCompanion är filosofin enkel; vi formar utbildningar vi själva skulle vilja delta i. Ambitionen är att skapa en atmosfär som är rolig och tillåtande, men samtidigt utmanande. Hur vi lär oss är minst lika viktigt som vad vi lär oss. Våra utbildningar är en salig blandning av teori och praktiska övningar, där du som deltagare förväntas att delta aktivt.

Programupplägget och den höga kvaliteten har gjort CoachCompanions Diplomutbildning till en av Sveriges mest populära inom området. Vi har utvecklat vårt koncept över åren och uppdaterar det ständigt för att uppfylla marknadens och samhällets krav. Sedan 2004 har vi utrustat flera tusen coacher, ledare, chefer, mentorer, rektorer, pedagoger, myndighetschefer, handläggare, egenföretagare, rådgivare, föräldrar, vårdpersonal m.fl. med de vassaste verktygen inom coaching.

Denna utbildning är en del av certifieringsprogrammet för coacher och ledare ”Certifieringsprogram för Coacher och Ledare” som är ackrediterad av välrenommerade International Coaching Federation (ICF), med möjlighet till fortsättning mot internationell certifiering. Investera i dig själv och din utveckling. Vi kan coaching och vi vet hur vi lägger upp programmet för bästa möjliga effekt. Och dessutom har vi utbildare som får högsta betyg av sina kursdeltagare.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Varför välja CoachCompanion?

Bli certifierad

Arbetar Internationellt

Eftertraktad utbildning

Kursdatum

Mars
Modul 1 14-15 mars
Modul 2 18-19 april
Modul 3 21-22 maj
Modul 4 17-18 juni

Målgrupp

Utbildningen är för dig som vill bli diplomerad coach med möjlighet att fortsätta, när som helst under, eller efter avslutat program, mot internationellt ICF certifiering.

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Programupplägg

Diplomutbildningen omfattar åtta utbildningsdagar. Dagarna fördelas antingen på fyra tillfällen om två dagar per månad, alternativt som intensivutbildning, då fördelad på två tillfällen med fem sammanhängande dagar i juni samt tre dagar i augusti. För datum, se utbildningskalendern.
Som stöd för ditt lärande ingår fyra individuella mentorcoachsamtal med en professionell coach. Du kommer även genomföra fem coachsamtal vardera med tre övningsklienter (totalt 15 samtal). Utbildningen avslutas med en separat diplomeringsdag. 

Modul 1 (dag 1 och 2) Att sätta grunden för ett coachsamarbete
Efter modul 1 har deltagarna fått konkreta verktyg för att komma i gång med coaching av sina övningsklienter. Kärnkompetenser som presenteras och tränas: Agerar etiskt,
Upprättar och efterlever avtal och överenskommelser, Lyssnar aktivt, Utvecklar förtroende och trygghet.

Modul 2 (dag 3 och 4) Att coacha klienten och inte ämnet
Vår egen modell – ”Vulkan coaching” – presenteras och tränas. I modul 2 får kursdeltagarna ett antal övningar som syftar till ökad självinsikt hos klienten. Kärnkompetenser som presenteras och tränas: Väcker medvetenhet och Faciliterar klientens utveckling.

Modul 3 (dag 5 och 6) Coachens verktygslåda
För ökad och snabbare effekt i coachsamarbetet kan coachen använda verktyg i form av det fysiska rummet, alla sinnen med mera. Ett smörgåsbord av olika verktyg presenteras och tränas. I denna fullmatade modul tränas också ”vad gör en fråga kraftfull?” samt hur coachen genom att vara mer proaktiv kan öka klientens medvetenhet och se nya möjligheter. Kärnkompetenser: Införlivar ett coachande förhållningssätt och Väcker medvetenhet.

Modul 4 (dag 7 och 8) Min storhet som coach
I modul 4 tränar deltagarna att föra samman vad de lärt hittills om alla kärnkompetenserna samt att använda dem utifrån sin egen unika coachstil. Här tränas även deltagarna i processcoaching och tar coachingen därmed till än djupare nivåer. Kärnkompetenser: Faciliterar klientens utveckling, Bibehåller närvaro och Väcker medvetenhet.

Fortsatta studier

Diplomnivån möjliggör att du fortsätter mot Certifieringsprogrammet och sedan mot internationell certifiering hos ICF (International Coaching Federation).

Vi erbjuder möjlighet till fördjupning i Det coachande ledarskapet under två dagar. Vi erbjuder även fördjupning i gruppcoaching i utbildningen Att coacha grupper & team samt inom Hälsocoaching i Hälso & Livstilscoach

Tid & plats

Distans/Online

Tid 09:00 - 16:00

Investering

29 000 SEK exklusive moms (36 250 SEK inklusive moms). 

4 individuella mentorcoaching timmar med en PCC coach ingår.

Examen, diplom m.m.

För att erhålla ett Diplom och bli Diplomerad Coach, skall kursdeltagaren slutföra samtliga moment i sin utbildning. Detaljerad information kommer under Modul 1.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Coachutbildning - Diplomerad Coach Distans/Online (Diplomutbildning) Block 1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 92 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Susanne Hellman Holmström
01 nov 2022

Fantastiskt bra utbildning. Väldigt bra och pedagogiskt innehåll för lärande. Utbildaren var väldigt inspirerande, så ödmjuk, kunnig och energifull.

5/5
Anne Marbrandt, VD NyföretagarCentrum Öresund
19 sep 2022

Att genomgå diplomerad coach liknar ingen annan utbildning. Den ger kraftfulla verktyg och en förståelse för hur medarbetare och motivation stärks. Den har lett till genomgripan...

Visa mer
5/5
Marie S.
22 sep 2017

En upplevelse som andrar din syn på din omgivning och dig själv.

CoachCompanion
CoachCompanion
Saltmätargatan 5
11359 Stockholm

CoachCompanion – ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag inom professionell coaching och ledarskap

CoachCompanion vet vad professionell coaching är och vilken skillnad det gör. CoachCompanion erbjuder allt från det coachande ledarskapet för chefer till grundläggande utbildningar för privatpersoner som vill stärka sitt CV och rusta sig med professionella verktyg. CoachCompanion är ett av...

Läs mer om CoachCompanion och visa alla utbildningar.

Highlights