Certifierad & diplomerad coach ICF - Affärscoach

Längd
60 timmar
Pris
25 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Språk
Svenska
Längd
60 timmar
Pris
25 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Språk
Svenska
Från 25 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Utbildningen Diplomerad Affärscoach - den smidigaste och mest prisvärda vägen till en ICF-certifiering!

Utbildningen grundar sig på väl beprövad struktur och metodik inom affärscoachning. Utbildningen är även godkänd av den största branchorganisationen för coacher – ICF (International Coaching Federation) och leder till ICF-certifiering.

Den metod och process som vi utbildar i, arbetar vi på Solid Affärscoaching själva med i olika coachningsuppdrag. På så vis hålls utbildningen och innehållet levande, och vi kan garantera att processen fungerar i verkligheten.

Kursen är unik på marknaden - den omfattar två delar

Grunden för många coachningsuppdrag ligger i det som benämns livs- och karriärcoachning. Det är inom detta fält som ICF certifierar.

I vårt stöd i utvecklingen av organisationer och dess nyckelpersoner är denna coachningsform inte tillräcklig. Vi har därför valt att, i utbildningen, lägga till och i samtliga moment fokusera på det vi kallar affärscoachning.

I livs- och karriärcoachningen läggs fokus på den person som ska coachas och därmed på de mål som denne sätter upp (alltifrån privata till professionella). Affärscoachningen, å andra sidan, handlar om att utveckla både personen och den organisation där denne är verksam.

Det gör att coachningsuppdraget får ett tydligare resultatfokus och många gånger ett innehåll som är mer verksamhetsknutet. Det blir därmed lättare för en uppdragsgivare att mäta effekten av en coachningsinsats.

Vår utbildning leder alltså till att deltagarna får en kompetens att ta uppdrag inom båda områdena, vilket är en konkurrensfördel på marknaden för våra deltagare.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 september, 2024

 • Distans med träffar
 • Distans
 • Svenska

Målgrupp

För konsulter, ledare och HR


Utbildningen är utformad för dig som:

 • Arbetar som konsult/affärsutvecklare med coaching som en del av ditt erbjudande.
 • Är chef/ledare och önskar få större effekt av ditt ledarskap.
 • Arbetar som nyckelperson (ex inom HR eller som projektledare) med behov att få med sig och engagera kolleger och medarbetare utan ha den formella rollen som chef. 
 • Stödjer entreprenörer och egenföretagare och ser coaching som ett komplement till rådgivningen.

Kursinnehåll

 • Livs- och karriärscoaching - du lär dig att stötta en person sin utveckling.
 • Affärscoaching - du lär dig att stötta både en ledare/nyckelperson och den organisation där denne är verksam.
 • Tillgång till vår kursportal där allt kursmaterial finns samlat.
 • Mentorcoaching - genomförs efter avslutad utbildning. Mentorcoaching är en av förutsättningarna för att kunna ansöka om ICF-certifiering. Många utbildare tar extra betalt för mentorcoachingen, men vi har valt att inkludera även detta moment i priset för utbildningen.
 • Kursboken "Affärscoaching - i privata och offentliga organisationer"  i digitalt format.
 • Övrigt kursmaterial

Video

Upplägg

Studera hemifrån - på tider som passar dig!

Alla lektioner och träffar sker på distans via Zoom. Tack vare detta kan vi sprida ut lärandet över en längre period. Vi utvecklade konceptet redan 2015 och har därmed lång erfarenhet av distansbaserad utbildning med mycket fin feedback från våra deltagare.

Vi ses i ett digitalt klassrum vid totalt 14 tillfällen - 1 tillfälle/vecka à 2-3 timmar . I de öppna utbildningarna sker detta på kvällstid, för att möjliggöra deltagande vid sidan av den normala arbetstiden.

Inför varje tillfälle läser deltagarna in sig på veckans litteratur och på ett coachcase samt besvarar och förbereder olika diskussionsfrågor som har med veckans tema att göra. Veckans tema omfattar en viss del av Solids coachningsprocess.

Vidare, träffas deltagarna i mindre grupper vid ytterligare ett tillfälle/vecka för att förbereda och diskutera veckans innehåll, gå igenom litteraturen och vrida och vända på olika frågeområden samt att praktisera och öva på olika anvisade coachningsverktyg.

I utbildningen ingår även sk aktiv coachning, där de teoretiska kunskaperna omsätts i praktik vid riktiga coachsamtal. Här får deltagarna individuell feedback från kursledningen. Dessa coachningstillfällen bokas in vid olika tillfällen under kursens gång.

Vi har en gedigen kurslitteratur, där det mesta finns samlat i boken ”Affärscoaching – i privata och offentliga organisationer” som vår grundare Gunnar Kihlblom har skrivit. Boken och övrig kurslitteratur (ex studiematerial och demonstrationsfilmer som beskriver viktiga verktyg och arbetssätt) finns samlat på vår kursportal i digitalt format.

Utbildningen avslutas med tre inlämningsuppgifter och ett kunskapstest. För att bli godkänd ska deltagarna också uppvisa en grundläggande förmåga att genomföra coachsamtal i enlighet med ICFs etiska riktlinjer och kärnvärden samt Solids coachningsprocess.

Efter avslutad utbildning har vi ett antal uppföljningstillfällen - både i grupp och individuellt. Detta kallas för Mentorcoaching. Mentorcoachingen är en förutsättning för ICF-certifiering och ingår i kursavgiften hos oss.

Tid & plats

Utbildningen är helt på distans med många fördelar

Utbildningen genomförs under 14 veckor med en lektion à 2-3 timmar per vecka via Zoom (utbildningen är helt på distans).

Dessutom tillkommer tillfällen då vi praktiskt övar och tillämpar kunskaper i hela coachningssamtal med strukturerad feedback från kursledningen.

I utbildningen och i priset ingår även totalt en dags mentorcoaching (krav för ICF-certifiering). Den genomförs vid ett antal tillfällen efter avslutad utbildning i både grupp och individuellt.

Investering

Allt som krävs för att gå vidare mot ICF-certifieringen ingår i priset.

Kursavgiften är 23 900 SEK - ex moms.

Vid anmälan betalas 5 000 SEK (ex moms): Resterande avgift kan delbetalas.

Kursledare

Gunnar Kihlblom

Under de senaste tjugo åren har Gunnar arbetat som AffärsCoach / Executive Coach med fokus på ledarskapsstöd och ledarskapskartläggningar. Gunnar har en gedigen erfarenhet av affärs- och marknadsutveckling från ledande positioner, bland annat som marknadsdirektör och VP inom stora svenska och internationella företag och där initierat och drivit stora förändringsprojekt.


Fredrik Hoël

Fredrik har en lång erfarenhet av att utbilda och coacha ledare och nyckelpersoner, och att hjälpa organisationer att utvecklas med fokus på ledarskap och försäljning.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till ICF-certifiering 

Du blir efter utbildningen Diplomerad Affärscoach. Kursen är godkänd av ICF och i innehåller samtliga delar som krävs för att ansöka om ICF-certifiering.

Diplom affärscoachutbildning e-learning

Certifikat

ACC – Associate Certified Coach

ACC står för Associate Certified Coach och är den första av de tre nivåerna. Om du vill bättra på din coachkompetens kan en certifiering på ACC-nivå vara något för dig.

Läs mer om ACC – Associate Certified Coach

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad & diplomerad coach ICF - Affärscoach, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 92 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Ibrahim
15 maj 2024

Tydliga struktur i utbildningen, jättebra stämning och väldigt erfaren coach som fokuserar på varje individ. Jätte givande utbildning.

5/5
Therese
15 maj 2024
Hög kvalitet genomgående i hela kursen

Kunnig och erfaren kursledare som guidade oss kursdeltagare på ett strukturerat och inspirerande sätt.

Gillade att föreläsningarna varvades med fakta och gruppövningar samt...

Visa mer
5/5
Mattias Ekberg
20 dec 2023
Proffsig utbildning

Fin utbildning via Solid och ledare Fredrik Hoel som erbjudit en väldig kompetent och engagerad kurs. Lärorikt, roligt och inspirerande!

Solid AffärsCoaching
Sickla Allé 5
131 65 Nacka

Utbildat över 200 kursdeltagare till Internationellt Certifierade Affärscoacher sedan starten 2008

Solid AffärsCoaching startades av Gunnar Kihlblom för att erbjuda coaching av ledare och andra nyckelpersoner och som ser både till dessa individers situation och till verksamhetens utmaningar. Sedan 2008 erbjuder företaget utbildningar i AffärsCoaching och har sedan dess utbildat över...

Läs mer om Solid AffärsCoaching och visa alla utbildningar.

Highlights