Visar 1-25 av 82 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 82 träffar
1
2
3
4

Mer om HR-utbildning i Stockholm

Är du intresserad av att arbeta inom HR? I Stockholm hittar du ett brett utbud av intressanta HR-utbildningar, både för dig som är nybörjare och för dig som redan arbetat ett tag med personalfrågor.

Vad betyder HR?

HR är egentligen en förkortning av Human Resources, som direkt översatt betyder mänskliga resurser. Och det är precis vad HR handlar om – att hantera de mänskliga resurserna i företaget. Att arbeta med HR kan i praktiken innebära att utreda och inventera personalbehov i företaget eller att hjälpa de enskilda medarbetarna att få rätt kompetensutbildning för att kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.

Det kan bland annat också innefatta rekrytering och genomförande av anställningsintervjuer eller arbete kring arbetsmiljö och jämställdhet. Som HR-specialist kan dina arbetsdagar se väldigt olika ut, vilket kan passa särskilt bra för dig som tycker om variation i arbetsuppgifterna.

Att arbeta med HR

För att trivas i ditt arbete inom HR är det viktigt att du genuint uppskattar att arbeta med människor. HR-arbetet handlar nämligen till stor del om att hantera anställda och relationer. Du bör även vara bekväm med att hantera utmanande situationer, konflikter och upprörda känslor då sådant lätt kan uppstå på en arbetsplats där olika individer ska kunna samarbeta. Ett intresse för organisation är också en fördel liksom viljan att arbeta strategiskt med utveckling.

Vilka typer av HR-utbildningar finns det i Stockholm?

I Stockholm finns flera olika HR-utbildningar på olika nivåer och med olika teman. Du hittar bland annat diplom- och certifieringsprogram, HR-utbildningar på engelska, utbildningar för chefer och HR-utbildningar med fokus på arbetsrätt, lönefrågor, talent acquisition (rekrytering) eller intern brottsutredning. För att bara nämna ett fåtal.

Vad innefattar en HR-utbildning?

Det exakta innehållet varierar från företag till företag, men när du läser en utbildning inom HR ingår ofta flera av följande moment i kursinnehållet:

 • HR-rollens ansvar
 • HR-processer
 • Rekrytering
 • Intervjuteknik
 • Arbetsrätt
 • Arbetsmiljö och rehabilitering
 • Avveckling
 • Affärsetik
 • Coachande samtal
 • Mångfald och antidiskriminering
 • Kompetensutveckling
 • Personalekonomi

Upplägg

HR-utbildningar finns i Stockholm både som öppna utbildningar, tillgängliga för allmänheten samt som företagsanpassade utbildningar, där innehållet skräddarsys efter ditt företags specifika behov.

Du kan även välja att läsa en HR-utbildning på distans eller i fysiskt klassrum tillsammans med andra kursdeltagare.

Utbildningslängden varierar mellan några timmars kurs till utbildningar som löper över flera veckors tid.

Vem kan gå en HR-utbildning?

HR-utbildningen vänder sig till dig som idag eller framöver kommer att arbeta med personalfrågor. För att på bästa sätt kunna tillgodogöra dig utbildningen, är grundläggande gymnasiekompetens en förutsättning. Vissa utbildningsarrangörer fordrar också att du som deltagare redan har ett par års erfarenhet av personalarbete. Läs mer på respektive utbildningssida, vilka förkunskapskrav som gäller för just den specifika utbildningen. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer
De nya kunskaperna stärker henne...

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, om sin diplomutbildning som hon avslutade i januari 2021.

Läs mer