Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
1 dag/vecka - 8 veckor
43 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-18 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Onlineutbildning, Öppen utbildning

Kommande starter
Göteborg
43 900 SEK
2022-10-18

Malmö
43 900 SEK
2022-10-18

Stockholm
43 900 SEK
2022-10-18

Distans
43 900 SEK
2022-10-18

Video

Kursbeskrivning

FEI:s Certifikat HR är en introduktionsutbildning för dig som arbetar eller planerar att arbeta med HR i organisationen. Den är lämplig för chefer eller medarbetare som har identifierat ett behov av att lära sig och förstå grunderna inom HR. Utbildningen ger dig en inblick i hur man bedriver ett kvalificerat HR-arbete, eller ett kvitto till dig som redan har kunskaper inom HR. Certifikat HR kan också utgöra ett första steg i din karriärutveckling. Efter utbildningen kan du fortsätta att studera på utbildningen ”Diplomerad Personalvetare – HR-chefsutbildningen.

FEI Studielån – få hjälp med kursavgiften

FEI Studielån

I de flesta fall står arbetsgivaren för kursavgiften på FEI. För dig som inte har denna möjlighet men ändå vill satsa på din personliga kompetensutveckling erbjuder vi FEI Studielån. Erbjudandet vänder sig till dig som har eget företag eller vill betala kursavgiften som privatperson. Amorteringstiden är upp till fem år beroende på storleken på avgiften och kursens eller utbildningens längd.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med kursavgiften.

Kursinnehåll

Översikt

Om kursen

Certifikat HR ger dig kunskap och verktyg för att du ska kunna hantera de dagliga HR/personalfrågorna i organisationen. Det handlar om att förstå HR-funktionens roll, den affärsnytta den skapar och att lära sig de viktigaste begreppen. Utbildningen baseras på och ger dig kunskaper om olika teorier och modeller utifrån forskning, och hur de ska tillämpas praktiskt. Utbildningen ger också konkreta kunskaper i olika HR-processer, kompetensbaserad rekrytering, det arbetsrättsliga systemet och hur du kan tillämpa relevanta lagar och avtal. Vidare lär du dig de viktigaste teorierna för att bedriva ett framgångsrikt och hållbart ledarskap och medarbetarskap, hur du arbetar med personalekonomi och det viktigaste inom arbetsmiljö. Du får också en inblick i löne- och lönerevisionsprocessen.

Fokus på tekniker och metoder

Du får en helhetssyn på hur personalarbetet bedrivs i organisationen. I kursen ingår teoriavsnitt, men fokus ligger på tillämpning av tekniker och metoder. Inlärningen förstärks via verklighetstrogna praktikfall/case under utbildningens gång, och genom att relatera till din arbetssituation.

Utformning för yrkesverksamma

Certifikat HR är utformad för att passa dig som har ett krävande heltidsarbete. Mellan passen/blocken läser du litteratur och bedriver självstudier.

Efter kursen ska du:

 • ha kännedom om centrala begrepp inom HR/personalområdet
 • förstå teorier, perspektiv, metoder och modeller inom HR Management
 • förstå HR-/personalfunktionens roll i företaget/organisationen
 • förstå vilken affärsnytta HR skapar
 • ha kunskap om olika HR-processer
 • ha kunskap i kompetensbaserad rekrytering
 • förstå arbetsrättens grunder och kunna de vanligaste lagarna för arbetsgivaren
 • förstå grundläggande arbetsmiljö och de krav som arbetsmiljölagen och dess föreskrifter ställer på organisation, chefer och medarbetare
 • ha en förståelse för löne- och lönerevisionsprocessen
 • förstå och kunna använda personalekonomiska beräkningar
 • förstå ledarskapets och medarbetarskapets betydelse för en hållbar och framgångsrik organisation

Kursens innehåll ger dig som är medarbetare förutsättningar för att kunna arbeta som HR-generalist i ett mindre företag, HR-koordinator eller HR-assistent för att ta några exempel.

Bygg på med fortsatta studier

Certifikat HR kan ses som en fristående utbildning, men den kan också utgöra ett första steg i din karriärutveckling. Efter utbildningen kan du fortsätta med Diplomerad Personalvetare – HR-chefsutbildningen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifikat HR, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI - kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet, HR och mycket mer.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studierformen är upplagd för att kunna kombinera studierna med ditt arbete. Med FEIFLEX – vår ledande hybridmodell, väljer du mellan att delta fysiskt på plats i Stockholm på dag- eller kvällstid...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.fei.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifikat HR!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 215 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifikat HR från FEI - Företagsekonomiska Institutet, fyll i dina uppgifter: