Koordinering av rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen inom hälso- och sjukvården 7,5 hp

Uppsala universitet - uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
5 månader
18 000 SEK exkl. moms
Uppsala

Kursbeskrivning

Från 1 februari 2020 har regionerna ett lagstadgat ansvar att erbjuda koordineringsinsatser till sjukskrivna patienter.

3 § Koordineringsinsatser ska ges efter behov inom hälso- och sjukvårdsverksamheten och bestå av personligt stöd, intern samordning och samverkan med andra aktörer.”
Lag (2019:1297) koordineringsinsatser för sjukskrivna patienter

Insatserna ska ges efter behov för att främja återgång i arbete och består av personligt stöd, intern samordning inom hälso- och sjukvården, samarbete med arbetsgivare och extern samverkan med aktörer som Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och kommunen. För att kunna stödja patienterna finns rehabkoordinatorer inom primärvård och inom slutenvården i samtliga regioner.

Syfte och innehåll

Du får i denna utbildning fördjupad kunskap om lagar och regler som är kopplade till sjukskrivning och rehabilitering och vad funktionen för koordinering innebär ur kliniskt och teoretiskt perspektiv. Du får även stöd för att kunna arbeta på organisationsnivå, utveckla rutiner kring sjukskrivning och hantera och analysera sjukskrivningsstatistik.

Målet med utbildningen är att ge dig den fördjupade kunskap du behöver för att känna dig trygg i din roll som rehabkoordinator. Du ska ha de verktyg du behöver för att kunna stödja patienten, samordna internt och samverka externt för att optimera rehabiliterings- och sjukskrivningsprocess samt för att kunna arbeta interprofessionellt.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är rehabiliteringskoordinator inom hälso- och sjukvården, t ex arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, psykolog, sjuksköterska eller annan lämplig högskoleutbildning om minst 180 hp.

Kursens upplägg

Utbildningen fördelas på fem fysiska kurstillfällen och schemalagda zoomaktiviteter i mellanperioderna. 

Till detta kommer hemuppgifter och en fördjupningsuppgift. Examination kommer att ske genom aktivt deltagande samt skriftliga och muntliga hemuppgifter och en fördjupningsuppgift. 

Kursledare

Marie-Louise Pauhlson, rehabkoordinator, leg. fysioterapeut, Institutionen för medicinska vetenskaper, Uppsala universitet och Akademiska Sjukhuset.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Koordinering av rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen inom hälso- och sjukvården 7,5 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

Uppsala universitet, uppdragsutbildning

Vi erbjuder utbildning på akademisk nivå för organisationer och företag. De väljer oss för att vi utbildar och inspirerar deras medarbetare till att växa i sin yrkesroll och att på så sätt utveckla verksamheten. Uppsala universitets utbildningar för kompetensutveckling av yrkesverksamma bygger...


Läs mer om Uppsala universitet - uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

Dag Hammarskjölds väg 7
752 37 Uppsala

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Koordinering av rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen inom hälso- och sjukvården 7,5 hp!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Koordinering av rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen inom hälso- och sjukvården 7,5 hp från Uppsala universitet - uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter: