Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Kort om utbildningen
5 månader, ca timmar 8-10/vecka
Nästa tillfälle: Utbildningen ges på beställning - Sverige
Företagsanpassad utbildning
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Utbildningen fokuserar på de unika förutsättningar som gäller för ledarskap och medarbetarskap i en politiskt styrd verksamhet. Som offentliganställd agerar man i ett system, vars beståndsdelar styrs av olika förutsättningar vad gäller ekonomi, juridik, teknik och människor, och där offentlig sektor på viktiga punkter skiljer sig från övriga delar av arbetslivet.

Hur förena värden som effektivitet, rättssäkerhet och demokrati? Hur har kraven på chefer och medarbetare förändrats? Hur skapa en god förvaltningskultur baserad på den offentliga värdegrunden, gemensam syn på uppdraget och etisk kompetens? Och kan ”tillitsbaserad styrning” vara svaret på den nya tidens utmaningar?

Anpassa utbildningen till den egna organisationen
Upplägget främjar anpassning till den egna verksamheten då deltagarnas individuella uppgifter tas fram i dialog mellan deltagarna och deras närmaste chefer. Dessa chefer medverkar också i ett avslutande, framåtriktat seminarium.

Vidare ges möjlighet för förvaltningschef eller liknande att inleda programmet med ett anförande samt för andra nyckelpersoner inom verksamheten att medverka vid föreläsningar.

Notera att detta är en uppdragsutbildning vilket betyder att din arbetsgivare ska stå för kursavgiften. Privatpersoner får inte köpa uppdragsutbildning (se förordning 2002:760).

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till första och andra linjens chefer och verksamhetschefer inom stat, kommun och region.

Utbildningen lämpar sig särskilt för deltagare från samma kommunala förvaltning eller statlig myndighet.

Kursinnehåll

Utbildningen ges som uppdragsutbildning vilket innebär att den kan anpassas efter organisationens och deltagarnas behov och förutsättningar. Grundstommen innehåller följande huvuddelar:

  • Tjänstemannarollen och att vara chef i politiskt styrd verksamhet
  • Styrning, implementering och förbättringsarbete
  • Det personliga ledarskapet
  • Utveckling, ekonomi och förändringsledning
  • Det kommunikativa ledarskapet
  • Examination och fortsatt utveckling

Upplägg

Utbildningen innefattar totalt 10 datumsatta utbildningsdagar fördelade parvis i fem block. Mellan blocken förväntas deltagarna läsa viss litteratur och arbeta med en egenvald uppgift. De delar med sig av sitt arbete via skriftliga inlämningsuppgifter och reflektionsseminarier. En kursledare finns med under hela kursens gång.

Utbildningen kan genomföras i form av fysiska träffar, helt på distans eller en blandning av dessa.

Utbildningen motsvarar 7,5 högskolepoäng och pågår i ca 5 månader vilket innebär att deltagarna ägnar ca 8-10 timmar i veckan åt studier under utbildningens gång (inklusive lektioner, självstudier, grupparbeten och examination). Examinerande institution är statsvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet.

Utbildningen kan även ges utan högskolepoäng men på samma akademisk nivå där deltagarna får ett kursintyg.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Chef i offentlig sektor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

Uppsala universitet, uppdragsutbildning

Vi erbjuder utbildning på akademisk nivå för organisationer och företag. De väljer oss för att vi utbildar och inspirerar deras medarbetare till att växa i sin yrkesroll och att på så sätt utveckla verksamheten. Uppsala universitets utbildningar för kompetensutveckling av yrkesverksamma bygger...


Läs mer om Uppsala universitet - uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

Dag Hammarskjölds väg 7
752 37 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.uu.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Chef i offentlig sektor!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Chef i offentlig sektor från Uppsala universitet - uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter: