Kort om utbildningen
5 månader, ca 8-10/vecka
Nästa tillfälle: Utbildningen ges vid intresse - Sverige
Företagsanpassad utbildning
Rikstäckande
Äldreomsorg

Kursbeskrivning

Chefsutbildning med fokus på kommunal vård och omsorg för äldre

Vid Uppsala universitet har vi inom ramen för Äldreomsorgslyftet utvecklat en utbildning för dig som är chef inom vård- och omsorgsförvaltningen. 

Särskilt fokus sätts på rollen som chef i en politiskt styrd organisation, på strategier för och effekter av styrning och kontroll, samt hantering av verksamhetsförändring i syfte att utveckla chefs- och ledarskap.

Anpassa till den egna organisationen
Upplägget främjar anpassning till den egna verksamheten då deltagarnas individuella uppgifter tas fram i dialog mellan deltagarna och deras närmaste chefer. Dessa chefer medverkar också i ett avslutande, framåtriktat seminarium.

Vidare ges möjlighet för förvaltningschef eller liknande att inleda programmet med ett anförande samt för andra nyckelpersoner inom verksamheten att medverka vid föreläsningar.

Notera att detta är en uppdragsutbildning vilket betyder att din arbetsgivare ska stå för kursavgiften. Privatpersoner får inte köpa uppdragsutbildning (se förordning 2002:760).

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till första linjens chefer och verksamhetschefer med tjänst inom vård- och omsorgsförvaltning. 

Kursinnehåll

Utbildningen ges som uppdragsutbildning vilket innebär att den kan anpassas efter organisationens och deltagarnas behov och förutsättningar. Grundstommen innehåller följande huvuddelar:

  • Tjänstemannarollen och att vara chef i äldreomsorgen
  • Styrning, implementering och förbättringsarbete
  • Det personliga ledarskapet
  • Utveckling, Ekonomi och Organisationskultur
  • Det kommunikativa ledarskapet
  • Examination och fortsatt lärande

Upplägg

Utbildningen innefattar totalt 10 datumsatta utbildningsdagar fördelade parvis i fem block. Mellan blocken förväntas deltagarna läsa viss litteratur och arbeta med en egenvald uppgift. De delar med sig av sitt arbete via skriftliga inlämningsuppgifter och reflektionsseminarier. En kursledare finns med under hela kursens gång.

Utbildningen kan genomföras i form av fysiska träffar, helt på distans eller en blandning av dessa.

Utbildningen motsvarar 7,5 högskolepoäng och pågår i ca 5 månader vilket innebär att deltagarna ägnar ca 8-10 timmar i veckan åt studier under utbildningens gång (inklusive lektioner, självstudier, grupparbeten och examination). Examinerande institution är statsvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Chef i äldreomsorgen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Elisabet Harryson

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

Uppsala universitet, uppdragsutbildning

Vi erbjuder utbildning på akademisk nivå för organisationer och företag. De väljer oss för att vi utbildar och inspirerar deras medarbetare till att växa i sin yrkesroll och att på så sätt utveckla verksamheten. Uppsala universitets utbildningar för kompetensutveckling av yrkesverksamma bygger...


Läs mer om Uppsala universitet - uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

Dag Hammarskjölds väg 7
752 37 Uppsala

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Chef i äldreomsorgen från Uppsala universitet - uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter: