Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Hållbar utveckling och CSR, 5 hp

Längd
1 termin
Pris
15 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Hösten 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
1 termin
Pris
15 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Hösten 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Utbildning inom hållbarhet och CSR

Företag och organisationer får allt större krav på sig att ta socialt ansvar och jobba hållbart. Men hur gör man? Står din organisation i begrepp att utveckla verksamheten mot hållbarhetsmålen i Agenda 2030? Då kan det vara bra att veta mer om vilka strategier, metoder och verktyg som fungerar enligt den senaste forskningen.

Utbildningen Hållbar utveckling och CSR ger dig grunderna i vad som menas med hållbar utveckling och hur företag och organisationer kan arbeta för att ta sitt ansvar, det vi kallar Corporate Social Responsibility (CSR). Du får kunskap om och möjlighet att diskutera centrala begrepp, som hållbarhet, socialt ansvar, Triple Bottom Line, People-Planet-Profit och ekologiska fotavtryck.

Vi arbetar med olika typer av systemmodeller för att visualisera dagens situation och förändrings­behov. Du får också ta del av hur man kan mäta och styra hållbarhet. Framför allt tar vi upp miljömässig och social hållbarhet. 

Notera att detta är en uppdragsutbildning vilket betyder att din arbetsgivare ska stå för kursavgiften. Privatpersoner får inte köpa uppdragsutbildning (se förordning 2002:760).

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Hösten 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Utbildningens målsättning

Vad får du med dig?

  • Ett globalt perspektiv på hållbarhetsutmaningar
  • Förmåga att beskriva arbete relaterat till FNs hållbarhetsmål (Agenda 2030) och till ramverket Planetens gränser
  • Vedertagna begrepp inom hållbar utveckling och hållbarhet; företagens sociala ansvar (CSR) och socialt ansvar (SR), Triple Bottom Line och Creating Shared Value
  • Kunskaper i hållbarhetsrapportering enligt Global Reporting Initiative (GRI),
  • Förmåga att analysera en hållbarhetsrapport
  • Förmåga att definiera vad hållbarhet är för din verksamhet

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som ansvarar för verksamhet och/eller projekt inom både privat och offentlig sektor och som vill ha en bättre förståelse för hållbarhetsfrågorna som en grund i ditt fortsatta arbete. Även kvalitetsansvariga eller inköpare kan ha nytta av utbildningen.

Om ni önskar en anpassad version av utbildningen för en större grupp medarbetare i er organisation är ni välkomna att kontakta Lena Sundberg, tel 018-471 7587.

Upplägg

Utbildningen beräknas ta en sjättedel av en heltid i anspråk, dvs du kommer att ägna ca 6-7 timmar till studier per vecka under kursens gång, fördelat på inläsning, uppgifter och examinerande rapporter. En del av studiearbetet kommer vara direkt tillämpbart på din egen verksamhet. Utbildningen är helt webbaserad och undervisningen sker via en digital lärplattform. Tillgång till dator med högtalare, mikrofon, kamera och Internetuppkoppling krävs.

Examination sker via skriftliga inlämningsuppgifter.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbar utveckling och CSR, 5 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Uppsala universitet - uppdragsutbildning
Dag Hammarskjölds väg 7
752 37 Uppsala

Uppsala universitet, uppdragsutbildning

Vi erbjuder utbildning på akademisk nivå för organisationer och företag. De väljer oss för att vi utbildar och inspirerar deras medarbetare till att växa i sin yrkesroll och att på så sätt utveckla verksamheten. Uppsala universitets utbildningar för kompetensutveckling av yrkesverksamma bygger...

Läs mer om Uppsala universitet - uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Highlights