Visa utbildning.se som: Mobil

Hållbar utveckling och CSR, 5 hp

Uppsala universitet - uppdragsutbildning
Kort om utbildningen
1 termin
15 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-01-18 - Distans
Sista ansökan: 2020-12-14
Uppdragsutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Företag och organisationer får allt större krav på sig att ta socialt ansvar och jobba hållbart. Men hur gör man? Står din organisation i begrepp att utveckla verksamheten mot hållbarhetsmålen i Agenda 2030? Då kan det vara bra att veta mer om vilka strategier, metoder och verktyg som fungerar enligt den senaste forskningen.

Utbildningen Hållbar utveckling och CSR ger dig grunderna i vad som menas med hållbar utveckling och hur företag och organisationer kan arbeta för att ta sitt ansvar, det vi kallar Corporate Social Responsibility (CSR). Du får kunskap om och möjlighet att diskutera centrala begrepp, som hållbarhet, socialt ansvar, Triple Bottom Line, People-Planet-Profit och ekologiska fotavtryck.

Vi arbetar med olika typer av systemmodeller för att visualisera dagens situation och förändrings­behov. Du får också ta del av hur man kan mäta och styra hållbarhet. Framför allt tar vi upp miljömässig och social hållbarhet. 

Notera att detta är en uppdragsutbildning vilket betyder att din arbetsgivare ska stå för kursavgiften. Privatpersoner får inte köpa uppdragsutbildning (se förordning 2002:760).

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som ansvarar för verksamhet och/eller projekt inom både privat och offentlig sektor och som vill ha en bättre förståelse för hållbarhetsfrågorna som en grund i ditt fortsatta arbete. Även kvalitetsansvariga eller inköpare kan ha nytta av utbildningen.

Utbildningens målsättning

Vad får du med dig?

  • Ett globalt perspektiv på hållbarhetsutmaningar
  • Förmåga att beskriva arbete relaterat till FNs hållbarhetsmål (Agenda 2030) och till ramverket Planetens gränser
  • Vedertagna begrepp inom hållbar utveckling och hållbarhet; företagens sociala ansvar (CSR) och socialt ansvar (SR), Triple Bottom Line och Creating Shared Value
  • Kunskaper i hållbarhetsrapportering enligt Global Reporting Initiative (GRI),
  • Förmåga att analysera en hållbarhetsrapport
  • Förmåga att definiera vad hållbarhet är för din verksamhet

Upplägg

Utbildningen beräknas ta 17% av en heltid (ca 6-7 timmar i veckan under hela terminen). Utbildningen är helt webbaserad och undervisningen sker via en digital lärplattform. Tillgång till dator med högtalare, mikrofon, kamera och Internetuppkoppling krävs.

Kursledare

Utbildningen leds av Raine Isaksson, docent och universitetslektor i kvalitetsteknik vid Uppsala universitet, Campus Gotland, som forskar och utbildar inom hållbar utveckling och CSR, hållbar verksamhetsutveckling och processledning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbar utveckling och CSR, 5 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

Uppsala universitet, uppdragsutbildning

Vi erbjuder utbildning på akademisk nivå för organisationer och företag. De väljer oss för att vi utbildar och inspirerar deras medarbetare till att växa i sin yrkesroll och att på så sätt utveckla verksamheten. Uppsala universitets utbildningar för kompetensutveckling av yrkesverksamma bygger...


Läs mer om Uppsala universitet - uppdragsutbildning och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

Box 256
751 05 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.uppdragsutbildning.uu.se

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hållbar utveckling och CSR, 5 hp från Uppsala universitet - uppdragsutbildning, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hållbar utveckling och CSR, 5 hp!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar