Visa utbildning.se som: Mobil

Lärande utvärdering – Certifierad utbildning

Orwén konsulting
Kort om utbildningen
Längd: 7 dagar
Pris: 15 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Tid och plats anpassas efter önskemål - Sverige
   
Ort: Malmö, Rikstäckande
Typ: Öppen utbildning

Kursbeskrivning

Lärande utvärdering – certifierad utbildning

Välkommen till en certifierad utbildning om lärande utvärdering. Kursen ger dig verktyg och förhållningssätt som lär dig ta tillvara på värdefulla erfarenheter och göra förändringsarbetet långsiktigt hållbart.

Du får lära dig om modeller och metoder för utvärdering och hur den lärande utvärderingen kopplas till förändringsteori. Du får även lära dig hur styrgrupper kan utvecklas och bidra till förändring och hur hållbar samverkan kan skapas. 

Utbildningen varvar teoretisk kunskap på högskolenivå med upplevelsebaserat lärande där tillämpningarna är riktade till konkreta situationer. Det är fokus på att tillämpa teorier i verkliga och aktuella fall utifrån egen erfarenhet. 

Varför bör man jobba med utvärdering? 

Utvärdering och uppföljning är viktiga verktyg för verksamhetsutveckling. Det kan handla om enstaka projekt, som inom EU:s regional- och socialfonder, men också kvalitets- och uppföljnings arbete inom kommuners olika förvaltningar, sjukvårdens förbättringsarbete eller utvecklingsarbete vid arbetsförmedlingar.

Lärande utvärdering har främst använts till att utvärdera projekt, men vi ser att lärande utvärdering även kan vara ett verktyg för uppföljningar, kvalitetsarbete, förändringsarbete och verksamhetsutveckling. Med lärtillfällen som fortlöpande ger kunskap och bidrar till kvalitet och måluppfyllelse internt i organisationen, men också i samverkansprocesser och i projekt.

Målgrupp

Vi vänder oss i första hand till personer som arbetar med, eller kommer att delta i utvärderingar, uppföljningar, kvalitetsarbete, förändringsarbete och verksamhetsutveckling. Det kan till exempel vara utvecklingsledare/projektledare, styrgruppsmedlemmar, projektägare eller personer som driver kvalitetsarbete på utvecklingsavdelningar eller liknande. Både i privat och offentlig sektor. 

Det kan handla om personer som driver intern verksamhetsutveckling, men också personer i externa projekt. Utbildningen kan också vara värdefull för utvärderingskonsulter och följeforskare. 

Kursinnehåll

Fem moduler

Utbildningen är sammansatt av fem kursmoduler som beskriver teori och konkreta verktyg för en lärande utvärdering och hur den kan användas för strategisk påverkan:

  1. Varför utvärdera? Om konceptet lärande utvärdering 
  2. Utvärderingsmodeller och verktyg
  3. Metod
  4. Utvärderingsplan och utvärderingstrappan 
  5. Lärande utvärdering för strategisk påverkan
     

Kursmodulerna har olika tyngdpunkt, men är inte helt skilda från varandra. Några moduler är till exempel mer generella och breda, såsom den första om lärande utvärdering, medan den tredje, om metoder, är mer konkreta och specifika. Som en röd tråd löper lusten att lära nytt och lära om. Vi rekommenderar att du går hela utbildningen med alla moduler, men det går också att gå enskilda moduler. 

Tid & plats

Utbildningen hösten 2017 (start 12  september) – läs enskilda moduler eller skräddarsy ett utbildningsprogram

Du kan ta del av utbildningen på olika sätt. Utbildningen erbjuds dels som ett helhetspaket med fem moduler under sju dagar, fördelat under en period på tre månader.  

Men du kan också välja att läsa enskilda moduler, var och en för sig. Att skräddarsy ett utbildningsprogram kan också vara ett bra alternativ för dig som är mer intresserad av vissa moduler och/eller inte vill resa till Stockholm (eller Malmö som är höstens utbildningsort). Vi kommer gärna ut till er!  Kontakta oss gärna om du önskar skapa ett skräddarsytt utbildningsprogram - där du kan välja vissa moduler på viss tid som passar din organisation.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida eller kontakta oss via en intresseanmälan så hör vi av oss till dig!

Investering

Kostnad är 15 000 kr plus moms, samt tillkommande kostnader för litteratur.

Kursledare

roger orwén

Utbildningen hålls främst av Roger Orwen, ägare till Orwén Konsulting. Anette Moberg delägare i Contextio Ethnographic AB, har varit med att forma utbildningen.

Båda är seniorkonsulter och har arbetat med utvärderingar inom offentlig sektor 18 respektive 11 år, bland annat för Europeiska Socialfonden. 

Intresseanmälan

Vill du få mer information om Lärande utvärdering – Certifierad utbildning? Fyll i formuläret så blir du kontaktad av utbildningsarrangören.

Orwén konsulting

Orwén konsulting

Utvärdering är intressant, spännande och lärorikt!

Orwén Konsulting har i 19 år jobbat med utvärderingar, utbildningar och utvecklingsarbeten. Vi har ramavtal om lärande utvärdering med Svenska ESF-rådet och ramavtal med Skolverket för kvalificerade konsulttjänster inom utvärdering och analys. Orwén Konsulting har genomfört uppdrag på bland annat Region Hallands FoU-enhet,...


Läs mer om Orwén konsulting och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Orwén konsulting

Humanistgatan 2D
214 56 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lärande utvärdering – Certifierad utbildning!

Arrangörsrecensioner
          (4,5)
Baseras på 2 recensioner
Alla recensioner för arrangören