5s-utbildning

Seiri, Seiton, Seiso, Seiketsu & Shitsuke

5S är en japansk metod för effektivisering eller förbättringssystem som utvecklats av Toyota. Den spelar en viktig roll i Lean-metodiken och Just in time-planering. Lär dig mer om optimala sätt att organisera arbetet för att kunna leverera stabilt och effektivt under en 5S-utbildning.
Visar 1-20 av 20 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 20 träffar

Vanliga frågor

  • En 5S-utbildning fokuserar på att lära deltagarna om 5S-metoden, som är en lean-metod för att organisera arbetsplatsen. Deltagarna lär sig grundprinciperna för 5S: sortera, ställa i ordning, skinande ren, standardisera och skapa en vana, samt hur man implementerar metoden för ökad produktivitet, minskade kostnader och ökad säkerhet. 

  • En 5S-utbildning är relevant för alla som arbetar på en arbetsplats som vill öka produktiviteten, minska kostnader och öka säkerheten på arbetsplatsen. Det kan inkludera arbetare, chefer och ledare inom olika branscher och organisationer, inklusive tillverkning, hälso- och sjukvård, service och administration.

  • 5S är en lean-metod för att organisera arbetsplatsen på ett strukturerat sätt. Metoden består av fem grundprinciper: sortera, ställa i ordning, skinande ren, standardisera och skapa en vana. Genom att använda 5S-metoden på arbetsplatsen kan man öka produktiviteten, minska kostnader, förbättra säkerheten och skapa en bättre arbetsmiljö.

  • 5S står för en lean-metod för att organisera arbetsplatsen på ett strukturerat sätt. Beteckningen kommer från fem japanska ord som beskriver metodens fem grundprinciper: sortera (Seiri), ställa i ordning (Seiton), skinande ren (Seiso), standardisera (Seiketsu) och skapa en vana (Shitsuke). Genom att följa dessa principer kan man skapa en mer effektiv, produktiv och säker arbetsplats.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
CANEA Partner Group AB
Projektledarutbildning hos CANEA

CANEA har erfarenhet av att utbilda projektledare inom många branscher. Anna Nyberg, Key Account Manager på Protexion Sverige AB och Anders Ahlström, it-konsult har gått kursen Projektledarcertifiering - PMPCANEA Partner Group AB.

Läs mer om vad de tycker om upplägget och nyttan.

Läs mer
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer